Test de inteligență. Îți propunem un nou test de inteligență cu bețe de chibrit. Astfel că, ecuația 19-9=1 este greșită. Ceea ce trebuie să faci este să muți un singur băț de chibrit pentru a o corecta.
Privește ecuația cu atenție, încearcă mai multe variante și abia apoi fă mutarea câștigătoare. Cei care nu își dau seama de răspuns se mai pot uita o data, apoi pot citi explicația noastră.
Se dă ecuația 19-9=1. Se ia un bățul din interior de la cifra 9 și se pune în partea stângă, joi. Astfel, exercițiul s-a transformat în 10-9=1, un exercițiu corect. Privește imaginea de mai jos pentru a-ți da seama de soluție. Cine rezolvă acest exercițiu are un coeficient de inteligență ridicat.
Coefiocientul de inteligență este un concept și un scor derivate din diverse teste standardizate, prin care se încearcă măsurarea inteligenței. Cu alte cuvinte, este o formă de cuantificare a inteligenței umane.
Potrivit medlife.ro, există mai multe tipuri de inteligență:
Inteligența măsurabilă prin teste IQ se referă mai ales la agilitatea mintală, la capacitatea și viteza de înțelegere, la ușurinșa de a face raționamente. Prin natura metodei de determinare, se poate spune că aceasta este cea mai apropiată de inteligența logico-matematică.
Dar inteligența este adesea confundată cu înțelepciunea, cunoașterea, capacitatea de memorare sau cu alte abilități ale minții umane. Confuzia, precum și multitudinea de tipuri de inteligență face ca definiția acestui concept să fie puternic influențată de contextul în care este folosită.
William Stern s spus că inteligența esteaptitudinea generală a individului de a-și adapta conștient gândirea unor cerințe noi, altfel spus ea este capacitatea spirituală de adaptare generală la noile cerințe și condiții ale vieții. De precizat este că primele teste psihometrice de măsurare a inteligenței au fost puse la punct de Alfred Binet, la începutul secolului al XX-lea.
CITEȘTE ȘI: