Un test de inteligență devenit viral pe internet provoacă utilizatorii să rezolve rapid o ecuație prin mutarea unui singur chibrit. Provocarea constă într-o ecuație formată din chibrituri, care la prima vedere pare incorectă, dar care poate fi corectată printr-o simplă ajustare.
Testele de inteligență vizuale sunt extrem de populare pe rețelele sociale, multe dintre ele folosind obiecte comune pentru a atrage atenția utilizatorilor.
În acest caz, chibriturile sunt folosite pentru a construi o ecuație aparent greșită:
7 + 7 = 0
Matematic, știm că 7+7 nu poate fi egal cu 0, însă soluția este mai simplă decât pare. Prin mutarea unui singur chibrit, ecuația devine corectă. Puteți accent pe detalii pentru a rezolva ecuația.
Ai reușit să găsești varianta corectă? Dacă nu, iată soluția!
Pentru a rezolva această provocare, trebuie mutat chibritul care formează partea superioară a cifrei 7 și plasat în mijlocul cifrei 0. Astfel, ecuația inițială 7 + 7 = 0 se transformă în 7 + 1 = 8, devenind corectă.
Sursa foto: Facebook
IQ-ul, prescurtare de la coeficient de inteligență, măsoară capacitatea de raționament a unei persoane. Pe scurt, ar trebui să evalueze cât de bine poate cineva să folosească informațiile și logica pentru a răspunde la întrebări sau pentru a face predicții.
Testele IQ încep să evalueze acest lucru prin măsurarea memoriei pe termen scurt și lung. De asemenea, măsoară cât de bine pot oamenii să rezolve puzzle-uri și să-și amintească informațiile pe care le-au auzit, dar și cât de repede de întâmplă acest lucru.
Testele IQ există de mai bine de un secol. Acestea au fost create inițial în Franța, pentru a ajuta la identificarea elevilor care aveau nevoie de ajutor suplimentar la școală.
Persoanele care au valoarea IQ-ului mai mare de 140 sunt extraordinar de abile în activitaţi creatoare şi îi conduc pe alţii. Sunt adevărate genii, descoperă teorii şi aparate noi. Reprezintă 0,2% din populaţie. Printre personalitățile contemporane cunoscute cu un IQ mare se numără Bill Gates sau Stephen Hawking.
În schimb, valorile de IQ dintre 131 şi 140 ating mai puţin de 3% din populaţie. Persoanele cu IQ-ul acesta sunt specialişti, cercetători sau manageri foarte buni. Arnold Schwarzenegger și Nicole Kidman au un IQ care se încadrează în aceste valori.
Citește și: Test IQ cu chibrituri | Corectați 11+9=3, mutând un singur băț