„Tu cât de des te gândești la…?” Cinci FILME despre Imperiul Roman pe care trebuie să le vezi

„Tu cât de des te gândești la...?” Cinci FILME despre Imperiul Roman pe care trebuie să le vezi
Publicat: 22/09/2023, 17:38
Actualizat: 22/09/2023, 18:08

Succesul de box office și încasările pe care le aduc filmele despre istoria Imperiului Roman au adus, în cinemateca universală, o serie de producții extrem de costisitoare care replică, pe marile ecrane, luxul, eroismul și decadența unei civilizații care fascinează și astăzi. „Tu cât de des te gândești la Imperiul Roman?” e întrebarea care a devenit un trend viralizat rapid pe rețelele de socializare.

Utilizatorii TikTok își întreabă iubiții, tații sau pe orice alt bărbat cât de des se gândesc la Imperiul Roman – și, în mod surprinzător, unii spun că se gândesc zilnic la asta sau chiar mai des, stârnind confuzie online și lansând o tendință care a adunat mai mult de un miliard de vizualizări, relatează Forbes.

După ce o femeie l-a întrebat pe iubitul ei cât de des se gândește la Imperiul Roman, el a răspuns, în mod neașteptat, că îi trece prin cap asta în medie, din două în două zile, pur și simplu „pentru că este grozav”.

Bărbații chiar se gândesc mai des decât credeți la Imperiul Roman

O altă tânără l-a întrebat pe fratele ei pe TikTok cât de des se gândește la imperiu, iar el a spus de două până la trei ori pe săptămână. Răspunsul părea neverosimil, așa că sora lui nu l-a crezut, dar băiatul și-a luat laptopul și i-a arătat o replică a Colosseumului pe care l-a construit pe Minecraft, despre care a spus că i-a luat săptămâni să-l facă.

Într-un videoclip pe TikTok (care a strâns 1,5 milioane de aprecieri) care satirizează tendința, un grup de bărbați și femei se uită la fotbal, dar când toate femeile se ridică și pleacă, bărbații accesează imediat un documentar despre Imperiul Roman.

Citește și: De neratat: Unul dintre cele mai bune SERIALE din toate timpurile a ajuns pe Netflix

Unii bărbați chiar își recrutează partenerele să iubească și Imperiul Roman: o utilizator a spus că, după ce l-a întrebat pe soțul ei dacă se gândește la asta, au avut o „conversație de 45 de minute despre Imperiul Roman, apoi egipteni, apoi neanderthalieni, iar asta a condus la Big Bang”, și a recunoscut că acum se poate gândi la Imperiul Roman și zilnic.

Cinci filme despre Imperiul Roman pe care nu trebuie să le ratezi

Filmele despre Imperiul Roman au fascinat mereu. Vedem războaie, împărați, gladiatori, opulență, decadență, acțiune și dramă în oricare dintre aceste filme. De obicei, studiourile cheltuiesc o mulțime de bani doar pentru a reconstitui în detaliu scenele din viața cotidiană a romanilor.

Iată cele mai bune recomandări în materie de filme despre Imperiul Roman:

1.Cleopatra

Filmul Cleopatra a fost lansat în 1963. Este considerat unul dintre cele mai bune filme despre Cleopatra, dacă nu chiar cel mai bun. Filmul a avut un mare succes atât în ​​rândul publicului, cât și al criticilor, deoarece a fost nominalizat la nouă premii Oscar și a câștigat patru dintre ele.

Reconstituie povestea fascinantei regine egiptene care încearcă să-și apere propriul imperiu, amenințat de expansiunea Imperiului Roman. Vedem și povestea de dragoste dintre Cleopatra (Elizabeth Taylor) și Mark Anthony (Richard Burton) și triunghiul amoros când în schemă intră și Julius Caesar.

Este mai degrabă un film despre putere, pasiune și trădare. De asemenea Rex Harrison joacă excelent rolul lui Caesar, iar abilitățile sale de actor i-au adus o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun actor într-un rol principal.

2. Gladiatorul

Gladiatorul este poate unul dintre cele mai bune filme care au fost făcute vreodată despre Imperiul Roman, notează movieweb.com. A fost lansat în 2000 și de atunci oamenii încă vorbesc despre el și încă mai are fani. Filmul urmărește un general roman pe nume Maximus Decimus Meridius (Russell Crowe), care devine sclav. Cel din spatele căderii sale este împăratul roman Commodus (Joaquin Phoenix), deoarece îl aduce pe Maximus în rolul de sclav gladiator și îl împinge să lupte până la moarte. Cu toate acestea, Maximus va face tot ce poate pentru a-și recâștiga poziția și onoarea și  provoacă o răscoală împotriva împăratului. Filmul a fost primit cu laude din momentul în care a fost lansat și a câștigat cinci premii Oscar.

3. Căderea Imperiului Roman 

Căderea Imperiului Roman este un film american regizat de Anthony Mann și a fost lansat în 1964. Filmul este, de asemenea, considerat a fi unul dintre cele mai bune filme despre Imperiul Roman și unul dintre cele mai bune filme istorice realizate vreodată. Plotul urmărește viața împăratului roman Marcus Aurelius (Alec Guinness) chiar înainte de a deveni împărat. Există, de asemenea, elementul de luptă, în timp ce vedem bătălia dintre el și triburile germanice, iar apoi vedem și moartea lui, când propriul său fiu, Commodus (Christopher Plummer), l-a ucis.

Commodus și-a ucis tatăl pentru că Aurelius plănuia să predea tronul unui soldat pe nume Livius (Stephen Boyd), deoarece fiul său era corupt. Căderea Imperiului Roman nu a avut atât de mult succes la box office, dar a devenit celebru.

Filmul a documentat lupta pentru putere care a existat în timpul Imperiului Roman și a devenit rapid un film clasic care a fost lăudat de critici.

4. Ben Hur

Ben-Hur este o dramă istorică lansată în 1959 și a înfățișat Imperiul Roman. Filmul urmărește viața unui prinț evreu și a unui comerciant pe nume Judah Ben-Hur (Charlton Heston). El este trădat și apoi înrobit de prietenul său din copilărie și de puternicul comandant roman Messala (Stephen Boyd). Când este în sfârșit liber, Ben-Hur se întoarce acasă și începe să caute răzbunare, dar scopul lui se schimbă curând. Scena care a atras atenția tuturor a fost cea în care am văzut celebra cursă de care.

Filmul  a câștigat 11 premii Oscar, care a fost și este încă o performanță uluitoare. Ben-Hur rămâne unul dintre cele mai bune filme produse la Hollywood, cu mare succes și la box office și, la acea vreme, era cel mai scump film realizat vreodată.

5. Spartacus

Spartacus a fost regizat de Stanley Kubrick și a fost lansat în 1960. Povestea descrie o revoluție violentă împotriva Imperiului Roman, condusă de Spartacus (Kirk Douglas), un sclav care vrea să pună capăt brutalităților cu care se confruntau sclavii sub conducerea Imperiului Roman.

Filmul mizează în esență pe ideea de libertate și de luptă împotriva opresiunii. Există și o poveste de dragoste între Spartacus și Varinia (Jean Simmons). De asemenea, îl vedem pe Spartacus ca pe un gladiator sângeros, una dintre amprentele culturale care fascinează la Imperiul Roman.

Filmul a fost nominalizat la șase premii Oscar și a câștigat patru dintre ele. Unul dintre motivele din spatele succesului său ar fi modul în care a prezentat Imperiul Roman, deoarece vedem multe aspecte care au existat în acea perioadă. Ca să nu mai vorbim că dialogul a fost iconic și este amintit și astăzi chiar și după mai bine de 50 de ani.

Sursa FOTO: Arhiva Gândul

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China aplică strategia "broaştei fierte", acuză comandantul armatei americane din regiunea Indo-Pacific
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Se dau TOTAL GRATUIT, direct de la UE. Trebuie să depui cererea până pe 30...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii