ULTIMELE CUVINTE ale unui american SPUN TOTUL despre vulnerabilitatea Statelor Unite în fața pandemiei: „Cine VA PLĂTI pentru asta?”

ULTIMELE CUVINTE ale unui american SPUN TOTUL despre vulnerabilitatea Statelor Unite în fața pandemiei: „Cine VA PLĂTI pentru asta?”
Publicat: 11/04/2020, 22:27
Actualizat: 11/04/2020, 22:28

Anestezistul asistent certificat, Derrick Smith, nu este străin de ororile pierderii pacienților. Dar acum, pandemia care cuprinte Statele Unite în ritm accelerat l-a împins într-o realitate complet diferită, „mult mai înfricoșătoare”.

Smith, care tratează predominant pacienții cu Covid-19 la un spital din New York, a dezvăluit pentru CNN ultimele cuvinte tragice ale unui muribund pe care urma să îl pună la un ventilator: „Cine va plăti pentru asta?” l-a întrebat pacientul pe Smith între două guri chinuite de oxigen.

„Au fost ultimele cuvinte pe care nu le voi uita niciodată”, a spus Smith pentru CNN.

„(Acest pacient) a fost în suferință respiratorie severă, a avut dificultăți în vorbire, și totuși, principala sa preocupare a fost cine ar putea plăti pentru o procedură care să-și extindă viața, dar statistic nu are o probabilitate bună de supraviețuire.”

Știind că cel mai probabil pacientul nu își va reveni odată ce a fost intubat, Smith și colegii săi au sunat-o pe soția bărbatului pentru a le oferi celor doi ceea ce ar fi putut fi ultima lor șansă de a-și lua rămas bun.

Cei mai mulți pacienți cu Covid-19 vor muri după ce au fost puși pe ventilatoare, rata mortalității ajungând până la 80% la pacienții cu coronavirus intubați, a spus Smith. Deși nu știe dacă pacientul său a supraviețuit, a spus că este „destul de puțin probabil”. Smith a numit incidentul „de departe cel mai rău lucru” la care a fost martor în cei 12 ani de îngrijiri critice și anestezie și a spus că momentul a aruncat lumină asupra unui sistem de îngrijire a sănătății despre care spune că încă eșuează.
„Am fost foarte trist și sincer, puțin îngroziți. Acest lucru demonstrează că sistemul este un eșec profund atunci când cineva trebuie să vă faceți griji pentru finanțele lor atunci când se ocupă de probleme mult mai mari care au legătură cu viața sau cu moartea”.

Privind imaginea de ansamblu

Smith nu a avut un răspuns la întrebarea pacientului său și a schimbat subiectul pentru a-l determina pe bărbat să vorbească cu soția sa pentru ultima dată. Dar în ciuda circumstanțelor tragice, întrebarea este valabilă.
„Pandemia a evidențiat o mulțime de inadvertențe structurale în țara noastră, nu numai răspunsul la pandemia în sine, ci abordarea noastră pentru acoperirea asistenței medicale”, a spus Smith. Statele Unite sunt singura națiune dezvoltată fără asistență medicală universală. Aproape 28 de milioane de americani la vârsta activă, adică 10,4%, nu au fost asigurați în 2018, potrivit celor mai recente date ale Biroului de recensământ disponibile.

„Abordarea coronavirusului cu zeci de milioane de oameni fără asigurare de sănătate sau cu o asigurare inadecvată va fi o provocare unică americană în rândul țărilor dezvoltate”, a replicat Larry Levitt, vicepreședinte executiv pentru politica de sănătate la Kaiser.

Va fi nevoie de bani pentru a trata oamenii și pentru a aborda îngrijiri necompensate absorbite de furnizori.” Îngrijorat de faptul că costurile mari pot descuraja oamenii să-și verifice starea de sănătate dacă se simt rău, mulți asigurători și mai multe state americane renunță la facturi pentru testul coronavirus pentru anumiți asigurați. Dar pacienții sunt nevoiți în continuare să plătească pentru vizita la medic, alte teste și orice tratament pentru coronavirus sau altă boală care s-ar putea descoperi. Pentru americanii în șomaj care acum beneficiază de asigurări de sănătate din locurile de muncă, aceasta este încă o criză majoră.
În total, aproximativ 16,8 milioane de lucrători americani, reprezentând aproximativ 11% din forța de muncă din SUA, au depus cereri inițiale pentru ajutoarele de șomaj în doar trei săptămâni.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. A cumpărat o dubă și a transformat-o într-o locuință de lux cu 140.000 $....
Babs, apariție răvășitoare pe un iaht din Dubai. Fosta iubită a lui Dorian Popa i-a...
Halep și-a luat casă la Dubai de peste un milion de euro! Iubitul de 57...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Cel mai mare atac ucrainean de la începutul războiului. Peste 100 de drone au lovit...
Ce scrie, de fapt, pe cel mai scump șervețel din lume. S-a vândut cu peste...
CHINURILE prin care a trecut vedeta pentru a avea copii. Doctorii nu-i dădeau șanse să...
Alertă de vreme rea. Este cod galben de ploi şi grindină în mai multe zone...
"Aș vrea să te strâng în brațe". Ți se rupe sufletul de durere! Mesajul emoționant...
Poveste de dragoste cu final tragic! Tânără în vârstă de 21 de ani, ucisă cu...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Pentagon: Loviturile ucrainene au afectat 14% din capacitatea Rusiei de rafinare a petrolului
CERCETĂTORII cred că au AFLAT care este FORMA UNIVERSULUI!
Adrian Alexandrov e în culmea fericirii. A uitat-o pe Elena Udrea
Meghan Markle vrea la Casa Albă. Ce rol ar juca Harry
Ce cadou a putut să îi facă un mire proaspetei sale soții, în noaptea nunții....
Ce poți face dacă ai o soră geamănă? O trimiți la muncă în locul tău!...
Culiță Sterp a apelat de urgență la mama Geta! Cu ce bunătăți s-a dus femeia...
"Țipete foarte puternice, mobilă răsturnată".Crimă șocantă în Sibiu! O tânără de 21 de ani, ucisă...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Noi cercetări arată că polenul poate modifica vremea
×