Un adolescent, arestat pentru orchestrarea celor 130 de conturi Twitter hackuite, inclusiv ale lui Barack Obama, Joe Biden, Bill Gates si Kim Kardashian West

Redactor:
Florentina Dinu
Un adolescent, arestat pentru orchestrarea celor 130 de conturi Twitter hackuite, inclusiv ale lui Barack Obama, Joe Biden, Bill Gates si Kim Kardashian West

Un adolescent din Florida a fost arestat și acuzat că a orchestrat o încălcare masivă pe Twitter la începutul acestei luni care a afectat zeci de politicieni de seamă, celebrități și moguli ai tehnologiei, aparținând lui Barack Obama, Joe Biden, Bill Gates și alții, ca parte a unei escrocherii de criptomonedă.

Suspectul hacker a fost identificat ca Graham Ivan Clark, un tânăr de 17 ani, din Tampa, County County, Florida.

FOTO: The Daily Beast/ Captură foto

Conturile celebrităților, hackuite

Atacul stânjenitor din 15 iulie a compromis conturile unora dintre cei mai înalți utilizatori de profil, inclusiv CEO-ul Tesla, Elon Musk, și celebritățile Kanye West și soția sa, Kim Kardashian West, într-o aparentă încercare de a-i atrage pe adepții lor să trimită bani într-un cont bitcoin anonim, potrivit ABCNews.

Pe parcursul hack-ului din 15 iulie, unele dintre conturile compromise au tweetat pentru ca fondurile să fie trimise într-un cont Bitcoin.

Biroul lui Warren a spus că schema a cules mai mult de 100.000 USD în Bitcoin într-o singură zi.

Adolescentul se confruntă cu un număr de fraude organizate, 17 infracțiuni de fraudă de comunicații, 11 acțiuni de utilizare frauduloasă a informațiilor personale și un număr de acces la un computer sau dispozitiv electronic fără autoritate.

„Scamarea oamenilor din banii câștigați din greu este întotdeauna greșită. Fie că profitați de cineva în persoană sau de pe internet, încercați să le furați banii sau criptomoneda lor – este o fraudă, este ilegal și nu veți face asta a scapa.”

Twitter a spus anterior că 130 de conturi au fost vizate în atac și că tweet-urile au fost trimise pentru 45 dintre aceste conturi. Gigantul social media a mai spus că ancheta lor a dezvăluit că mesaje directe din 36 de conturi au fost accesate de hackeri, inclusiv de un oficial ales în Olanda.

Twitter a declarat că va furniza un raport mai detaliat  „având în vedere ancheta aplicării legii în curs”.

Inchide