Un „al doilea val” de devastare a sănătății mintale datorat Covid-19 este iminent, spun experții. Consumul de substanțe interzise, simptome de depresie sau gânduri suicidare, printre problemele de sănătate mintală

Redactor:
Florentina Dinu
Un „al doilea val” de devastare a sănătății mintale datorat Covid-19 este iminent, spun experții. Consumul de substanțe interzise, simptome de depresie sau gânduri suicidare, printre problemele de sănătate mintală
Un „al doilea val” de devastare a sănătății mintale datorat Covid-19 este iminent, spun experții. Consumul de substanțe interzise, simptome de depresie sau gânduri suicidare, printre problemele de sănătate mintală

În timp ce lumea se luptă să gestioneze valurile inițiale de moarte și perturbări cauzate de pandemia Covid-19, există dovezi crescânde care se acumulează că „un al doilea val” legat de creșterea ratelor de sănătate mintală și tulburări de consum de substanțe ar putea fi construit, potrivit articol publicat luni în revista medicală JAMA.

„Acest al doilea val de sănătate mintală va aduce provocări suplimentare, cum ar fi creșterea numărului de decese cauzate de sinucideri și supradoze de droguri”, spun expertii

„Un al doilea val de devastare este iminent, atribuibil consecințelor asupra sănătății mintale ale Covid-19”, au scris autorii Dr. Naomi Simon, Dr. Glenn Saxe și Dr. Charles Marmar, toți de la Școala de Medicină Grossman a Universității din New York.

„Acest al doilea val de sănătate mintală, au sugerat cercetătorii, va aduce provocări suplimentare, cum ar fi creșterea numărului de decese cauzate de sinucideri și supradoze de droguri, și va avea un efect disproporționat asupra acelorași grupuri pe care le-a făcut primul val: grupurile socio-economice și lucrătorii din domeniul sănătății, potrivit CNN.

„Această magnitudine a morții într-o perioadă scurtă de timp este o tragedie internațională la scară istorică”, au spus autorii. „Această pierdere interpersonală este agravată de întreruperea societății”.

O preocupare centrală, au scris autorii, este „transformarea durerii și suferinței normale în durere prelungită și tulburare depresivă majoră și simptome ale tulburării de sănătate posttraumatică”.

O durere care durează mai mult. Efectul deceselor Covid-19 asupra sănătății mintale va fi profund

Durerea prelungită, care afectează aproximativ 10% dintre persoanele îndurerate, se caracterizează prin cel puțin șase luni de dor intens, preocupare sau ambele, față de decedat; durere emoțională; singurătate; dificultăți de reîncadrare în viață; evitare; a simți că viața nu are sens; și risc crescut de sinucidere. Aceste condiții pot deveni cronice și cu comorbidități suplimentare, cum ar fi tulburările consumului de substanțe, au spus autorii.

Acest lucru înseamnă că sunt prognozate 2 milioane de persoane îndurerate în SUA și „astfel, efectul deceselor Covid-19 asupra sănătății mintale va fi profund”.

O preocupare specială pentru autori o reprezintă riscurile psihologice pentru îngrijirea sănătății și pentru alți lucrători esențiali. „Susținerea sănătății mintale a acestor forțe de muncă și a altor forțe de muncă esențiale este esențială pentru pregătirea pentru gestionarea valurilor recurente ale pandemiei”, au spus autorii.

Covid-19 afectează deja sănătatea mintală. Pandemia generează mai multe condiții de sănătate comportamentală sau mentală, inclusiv consumul de substanțe, simptome de depresie sau gânduri suicidare

Pandemia a adus deja cu sine o criză de sănătate mintală, potrivit datelor Centrelor SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor. Și un nou raport a constatat că americanii se confruntă cu mai multe probleme de sănătate mintală legate de coronavirus decât oamenii din alte țări.

Datele sondajului CDC au raportat că aproape 41% dintre respondenți se confruntă cu probleme de sănătate mintală care decurg din pandemie. Problemele sunt legate de pandemie și de măsurile stabilite pentru a o controla, inclusiv ordinele de ședere la domiciliu și distanțarea socială.

Aproape 41% dintre respondenți au raportat una sau mai multe condiții de sănătate comportamentală sau mentală, inclusiv consumul de substanțe, simptome de depresie sau gânduri suicidare.

Numărul americanilor care au raportat simptome de anxietate este de trei ori mai mare în aceeași perioadă a anului trecut, potrivit CDC, iar mai multe studii au arătat că pandemia a afectat cel mai mult oamenii de culoare.
Analiza națională a cel puțin 6,7 milioane de îngrijitori asigurați de asociație a constatat că 26% dintre îngrijitorii neplătiți care încearcă să echilibreze munca și familia din cauza Covid-19 simt mai mult stres și au o sănătate fizică mai slabă decât înainte de pandemie.

Autorii NYU sugerează că soluția va necesita o finanțare sporită pentru sănătatea mintală; screening pe scară largă pentru identificarea celor care prezintă cel mai mare risc; medici de îngrijire primară și profesioniști din domeniul sănătății mintale care sunt instruiți în tratarea persoanelor cu durere prelungită, depresie, stres traumatic și abuz de substanțe; și o concentrare sârguincioasă asupra familiilor și comunităților, restabilind în mod creativ abordările pe care le-au folosit pentru a gestiona pierderile și tragedia de-a lungul generațiilor.

 

Citește și..
Captură şoc în vama României! Substanţa cu care s-au injectat românii: "Există decese şi efecte...
EXCLUSIV. Revoltător! Scene +18 cu două eleve și un elev, într-o benzinărie din București
FOTO. Nicole Cherry, apariție mai mult decât lipsită de inhibiții! Imagini spectaculoase
Bianca Drăgușanu, LOVITURĂ pentru Alex Bodi, după ce s-a despărțit de Daria Radionova: ”Toți cei...
Ionel Ganea, din nou într-o situație incredibilă! Noua sa soție a cerut ordin de protecție....
Cine este Andrei Criste, pilotul care se afla la manşa MiG-21 care s-a prăbuşit lângă...
Cine este Armin Laschet? Politicianul care pleacă cu prima şansă să o înlocuiescă pe Angela...
BANCUL ZILEI – Un tip urât are parte de o partidă grozavă de sex
Rusia a blocat spaţiul aerian şi maritim din jurul Ucrainei. Peste 100.000 de soldaţi aşteaptă...
EXCLUSIV. Revoltător! Scene +18 cu două eleve și un elev, într-o benzinărie din București
Planul DIABOLIC al lui Elon Musk prin care amenință întreaga omenire. L-a ținut ASCUNS până...
Încă doi concurenți vor fi ELIMINAȚI de la Survivor. Prezentatorul Dan Pavel nu vrea să-i...
Elena Băsescu a atras toate privirile pe stradă, ieri. Detaliul observat de paparazzi la ea
„Înregistrare indecentă” cu Jessica Alba, pe Facebook. Cei care au dat clic au avut parte...
Culiță Sterp a dispărut de la ”Survivor România”. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Faimosul....
Top 10 alimente care scad colesterolul din sânge
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Capcana din maşinile şoferilor: Detaliul pe care conducătorii auto îl ignoră zilnic şi le poate...
Inchide