Un bărbat a încasat trei decenii pensiile părinților morți. Greșeala care l-a dat de gol

Un bărbat a încasat trei decenii pensiile părinților morți. Greșeala care l-a dat de gol
Un bărbat a încasat trei decenii pensiile părinților morți. Greșeala care l-a dat de gol / Foto: Pixabay.com / ilustrativ
Publicat: 17/02/2022, 11:59

Un irlandez care a încasat pensiile părinților morți timp de peste 30 de ani a fost prins atunci când tatăl său „a împlinit 100 de ani”.

În ultimii 33 de ani, Donal O’Callaghan a pretins că părinții lui sunt vii, reușind astfel să obțină nu mai puțin de 530.000 euro de la stat, scrie Irish Examiner.

Dar bărbatul de 58 de ani a fost prins atunci când autoritățile au dorit să-i recompenseze tatăl, care urma să împlinească 100 de ani, iar serviciile de asistență socială au făcut verificări suplimentare.

Donal O’Callaghan a încasat pensiile pentru părinții săi între 1987 și 2020.

În 2020, anul în care tatăl său ar fi avut centenarul, dacă ar fi fost în viață, asistența socială nu a putut să-i dea de urmă pentru a-i oferi o recompensă și astfel au fost contactate autoritățile.

Polițiștii au descoperit că mama lui Donal a murit în 1979, iar tatăl în 1987.

Donal O’Callaghan a încasat pensia mamei și a tatălui cât timp au fost în viață, cel mai probabil fără ca acesta să știe.

Dovezile covărșitoare l-au determinat pe Donal să recunoască frauda din ultimii 33 de ani. Acesta a fost condamnat pe 16 februarie la 3 ani și jumătate de închisoare pentru fraudă.

În timpul procesului, avocatul a încercat să-i scuze faptele, invocând dependența de jocurile de noroc a bărbatului și nevoia de bani, pentru a o întreține.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase