Un cunoscut medic dezvăluie adevărul despre medicația anti-COVID: Se schimbă protocoalele de tratament și ghidurile aproape lunar/ Vindecarea ține de jocul sistemului imunitar (EXCLUSIV)

Un cunoscut medic dezvăluie adevărul despre medicația anti-COVID: Se schimbă protocoalele de tratament și ghidurile aproape lunar/ Vindecarea ține de jocul sistemului imunitar (EXCLUSIV)
Remus Mihalcea, managerul Spitalului Colentina
Publicat: 16/11/2020, 18:00

Momentan, oamenii de știință și medicina merg pe presupuneri în ce privește schemele de tratament pentru COVID-19. Se schimbă ghidurile, se schimbă protocoalele de tratament aproape lunar, a declarat pentru GÂNDUL.RO managerul spitalului Colentina, Remus Mihalcea. Medicul, care a trecut personal prin această boală, povestește că s-a confruntat cu o tahicardie sinusală vreme de o lună și jumătate, cu puls de 120, dublu față de normal, dar că nu poate preciza dacă este un simptom al bolii sau un efect secundar al medicației.

„Dacă la început se dădea Kaletra, Plaquenil, după o vreme s-a dovedit că erau ineficiente, apoi Redemsevir, iar, s-a văzut că e ineficient, Tocilizomab – acel antiinflamator, iarăși, nu a mai fost recomandat după o vreme. Totul este, în acest moment, neclar cu privire la tratamentul optim. Aceasta pentru că, repet, nu a trecut suficient de mult timp ca să studiem acest virus. Medicina se bazează pe dovezi, iar pentru a avea aceste dovezi trebuie să treacă un timp mai lung pentru a studia virusul. Nu sunt suficiente cele 7 – 8 luni de când ne confruntăm cu această pandemie”, spune Remus Mihalcea.

Remus Mihalcea: Evoluția bolii de la un pacient la altul ține, în mare măsură, de jocul sistemului imunitar

În realitate, în ce privește COVID, nu avem niciun studiu științific care să certifice în eficiența vreunui medicament în tratarea pacienților cu acest tip de virus, a explicatmedicul pentru GÂNDUL.RO.

„Nimeni nu poate spune cu exactitate dacă rămânem sau nu cu sechele post COVID pentru că este prima dată când ne întâlnim cu această boală și termenul eprea scurt pentru a discuta despre sechele pe termen lung. Pot apărea anumite modificări pe termen scurt cum am avut și eu: tahicardie sinusală, oboseală, reducerea capacității de efort. Pe termen lung nu putem spune încă, nu a trecut suficient timp pentru a studia aceste efecte”, ne-a declarat Remus Mihalcea.

Managerul spitalului Colentina a povestit cum a trecut, personal, prin experiența bolii COVID-19.

„Boala a debutat la aproximativ 3 zile de la momentul contactului, debut cu stare febrilă, dureri musculare. Lucrând în domeniu, m-am testat, mi-a ieșit testul pozitiv și după masă am fost la spital pentru internare”, spune medicul.

Mihalcea: Dacă în mod normal pulsul e de 60-70 bătăi/ minut, la mine a crescut undeva pe la 120 vreme de o lună și jumătate

„Tratamentul poate da reacții adverse – cum ar fi acea tahicardie pe care am experimentat-o: puls crescut – dacă în mod normal pulsul e de 60-70 bătăi/ minut, la mine a crescut undeva pe la 120 vreme de o lună și jumătate. În realitate, nu se știe dacă această reacției este de la tratament sau un simptom al bolii în sine”, a mai spus medicul.

Mihalcea a mai spus că, dincolo de măsurile deja cunoscute: masca și spălatul pe mâini, este importantă o dieta sănătoasă și hidratarea corectă.

„Nu putem discuta în acest moment nici despre un protocol de vitamine administrate profilactic, cum ar fi Vitamina C sau D3 și așa mai departe, dar nici despre un tratament anti-COVID 100% eficient. Nu avem studii științifice specifice potrivit cărora aceste vitamine sau suplimente ar fi utile în prevenirea unor forme grave de COVID, știm doar că ele au un rol în menținerea imunității generale a organismului”, a precizat Mihalcea.

Managerul spitalului Colentina: Dezinfectăm 100% aerul și suprafețele cu nebulizatoare profesionale

„Noi nu facem nimic în plus față de ceea ce este prevăzut în protocoalele de dezinfectare. Eu am zilnic discuții cu personalul spitalului , urmărind această situație. Noi, încă de la început, am făcut ședințe, am dat decizii, am discutat cu toate departamentele de resort. Practic toată lumea știe ce are de făcut: în momentul în care se externează un pacient camera este nebulizată timp de câteva ore, după care se aerisește și se reia procesul de nebulizare. Dacă există infecții asociate acestui virus procesul de nebulizare a camerei (cu substanțe agreate dpdv epidemiologic) se duce până la 24 de ore. Aceste substanțe practic omoară toate bacteriile. Așternuturile sunt sterilizate la o spălătorie specială profesională care are contracte cu mai multe spitale din Capitală. Sterilizăm toate obiectele cu care intră pacienții în contact”, explică Remus Mihalcea.

Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Filiera prin care baronul 'Mocro Maffia' livra tone de cocaină în România! 'Scarface' a pierdut...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor avea închis
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Regula obligatorie pe care românii o vor accepta. Decizia așteptată de milioane de persoane
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Cum vor arăta verighetele pe care Oana Moșneagu și Vlad Gherman le vor purta: "Nu...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Cum a justificat o mamă faptul că și-a tatuat copiii minori în mod repetat?