Un român de 24 de ani a cumpărat bunuri cu bani falși

Un român de 24 de ani a cumpărat bunuri cu bani falși
Publicat: 22/01/2021, 16:55

Polițiștii din județul Satu Mare au arestat un tânăr de 24 de ani suspectat că a cumpărat diverse bunuri folosind bani falși.

Ancheta poliției a dezvăluit că tânărul a folosit bancnote de 50 de euro și a cumpărat mai multe bunuri promovate pe o platformă online. Bancnotele aveau inscripția „banii filmului” și „acest lucru nu este legal”. A folosit bani de recuzită, pe care cel mai probabil i-a cumpărat de pe site-urile respective.

Bunuuri cumpărate cu bani falși

Un câine de rasă și două telefoane mobile au fost cumpărate de tânărul de 24 de ani până când poliția a bătut la ușa lui.

Anchetatorii cred că suspectul a stabilit întâlniri pe timp de noapte cu vânzătorii, astfel încât aceștia să nu-și dea seama că bancnotele nu erau reale.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au recuperat integral prejudiciul și au confiscat 20 de bancnote de 50 de euro.

Polițiștii au dispus reținerea tânărului pentru 24 de ore sub suspiciunea săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei.

Cel mai mare falsificator de bancnote din plastic din lume a fost reținut în România

Într-un caz separat de falsificare a banilor, vara trecută, cel mai mare falsificator de bancnote din plastic din lume a fost reținut tot în România. De data aceasta, moneda română nu era falsificată în euro.

Bărbatul conducea o bandă care și-a început activitatea în 2014 și a produs 17.000 de bancnote false de 100 RON, potrivit unității de criminalitate organizată, într-o fraudă în valoare de aproximativ 350.000 EUR. Anchetatorii au reușit să identifice o amprentă digitală pe una dintre bancnotele false care i-au ajutat să depisteze suspecții.

Potrivit procurorilor, banda a fost extrem de atentă la realizarea și distribuirea banilor contrafăcuți: „Martorii nu au putut da nicio informație despre notițe, deoarece nimeni nu și-a dat seama că li s-a înmânat un fals”.