Un străin candidează pentru funcția de primar

Un străin candidează pentru funcția de primar
Publicat: 27/09/2020, 17:11

Sediile de votare s-au deschis în România pentru alegătorii care participă la alegerile locale, fiind văzute ca un clopot pentru alegerile parlamentare de la sfârșitul acestui an. În orașul vestic Timișoara, un străin candidează pentru funcția de primar 

Un străin candidează pentru funcția de primar

Politologul german Dominic Samuel Fritz este alături de USR, în prezent al treilea cel mai puternic partid al României.

Tânărul de 36 de ani a fost cândva directorul de birou al fostului președinte german Horst Koehler.

Alegerile regionale de duminică vor numi primari, președinți regionali și parlamentele municipale și regionale. Planificat inițial pentru iunie, sondajul a fost amânat din cauza pandemiei de coronavirus.

Primăria Timișoara este vizată de 15 persoane, iar pentru Consiliul Local Timișoara s-au înscris în cursa electorală 317 candidați, dintre care doi sunt independenți. Viitorul CL va avea 27 de consilieri locali, numărul fiind stabilit la 325.363 de locuitori.

Candidatul USR-Plus la functia de primar al Timisoarei, Dominic Fritz, a votat la ora 8.00, la Colegiul Tehnic de Vest din zona Iosefin unde are domiciliul.

La iesirea de la urne candidatul USR a declarat ca a votat pentru a deschide un nou capitol in istoria Timisoarei si a Romaniei

„Ma bucur că suntem aici, in cartierul meu, in Iosefin, unde tocmai am votat. A fost pentru mine primul vot in Romania si l-am dat cu multa incredere că putem să ne reconectăm cu valorile Timisoarei, dar și de viitorul Europei. Pentru mine ziua votului este o zi specială ca pentru orice societate, pentru că este ziua în care cei puternici au exact aceleasi voci, acelasi numar de voturi ca cei slabi, cu cei uitați. Astăzi putem să echilibrăm din nou pentru ca si eu am un singur vot, orice timisorean, orice roman are un singur vot și sper ca foarte multi oameni din Romania si din Timisoara sa se foloseasca de acest drept de vot si impreuna putem sa deschidem un nou capitol in istoria Timisoarei si in istoria Romaniei„, a declarat Dominic Fritz.

Intre ultimele 10 judete ca prezenta la urne. In Timis doar 28% dintre alegatori au trecut pe la sectiile de votare pana la orele 16.00.

Votul vine într-un moment cheie pentru politica țării.

Peste 18 milioane de români sunt eligibili să voteze la alegeri, secțiile de votare urmând să se închidă la ora 20:00 (ora 18:00 GMT).