Un supraviețuitor al tragediei de la Institutul „Matei Balș” reclamă că i-a dispărut telefonul mobil după intervenția pompierilor. „O să depun plângere!” (EXCLUSIV)

Redactor:
Andrei Dumitrescu
Un supraviețuitor al tragediei de la Institutul „Matei Balș” reclamă că i-a dispărut telefonul mobil după intervenția pompierilor. „O să depun plângere!” (EXCLUSIV)
Pompierii au intervenit cu efective mărite pentru salvarea pacienților și medicilor aflați în corpul de clădire afectat de incendiu

Un fost pacient al Spitalului „Matei Balș”, care a fost internat în salonul vecin celui în care s-a produs incendiul din dimineața zilei de 29 ianuarie, reclamă faptul că, după intervenția pompierilor i-au dispărut mai multe bunuri de valoare. Bătrânul ia în calcul să depună plângere la Poliție.

Fostul pacient, care era internat în salonul 69, era treaz în momentul în care din salonul vecin s-a auzit un zgomot ciudat, urmat de o bubuitură puternică.

Pentru că nu putea să doarmă din cauza unul alt pacient, suferind de Alzheimer, care era legat de pat și se plângea, permanent, cu voce tare, bătrânul asculta radioul, la telefonul mobil.

Acesta susține că nu folosea căștile, ci difuzorul aparatului, în condițiile în care zgomotul nu-i deranja pe ceilalți doi pacienți.

După cele două explozii, în momentul în care salonul s-a umplut cu fum, a intrat în panică, iar telefonul i-a scăpat „între pat și fereastră”. Panicat, ar fi încercat să-l recupereze, însă pentru că nu ajungea la el, a decis să-l abandoneze și să încerce să-și salveze viața. Și-a luat cu el portofelul în care avea actele personale și 1.500 de lei și a pornit către balconul salonului.

În acele momente de confuzie și groază, a intenționat să se arunce în gol, însă, în ultimul moment, a fost ajutat de pompierii care tocmai ajunseseră la fața locului.

Ajuns în siguranță într-o ambulanță, pacientul, care era dependent de oxigen, a realizat că, în timp ce încerca să se salveze, și-a pierdut și portmoneul care îi căzuse, la un moment dat, din buzunarul cămășii de pijama.

Bătrânul a rămas fără telefon și fără încălțări

La scurt timp după intervenția pompierilor, telefonul care îi căzuse sub pat, cu radioul pornit, a fost închis.

Mutat la la Spitalul „Sf. Ioan”, acesta a așteptat ca polițiștii să termine cercetarea la fața locului, pentru a-și recupera bunurile de la angajații Institutului „Matei Balș”.

„La sfâșitul acestei săptămâni, mi-au dat lucrurile înapoi. Am primit portofelul, în care erau actele și toți banii și încărcătorul telefonului mobil. Mai puțin aparatul, un Samsung A 71 și o pereche de pantofi sport, noi, marca Puma”, a declarat, pentru GÂNDUL.RO, Gheorghe Trucan.

Acesta susține că flăcările nu au ajuns în salonul său, iar atunci când s-a intrat în cameră, telefonul se auzea de sub pat, în condițiile în care avea radioul pornit. În plus, bătrânul susține că bateria era încărcată și nu erau motive pentru care, după o oră și jumătate, maxim două, mobilul să se fi închis în mod natural.

Trucan spune că și-a cumpărat deja un telefon nou, dar ia în calcul să depună plângere la Poliție, sau direct la parchet, în cazul în care procurorii care anchetează tragedia îl vor chema pentru a fi audiat în calitate de martor.

 

FOTO-BOMBA! Nu se aştepta nimeni sa posteze astfel de poze. Vedeta care a rupt netul...
IREAL! Cum arată acum actorul care l-a interpretat pe Iisus din Nazaret. Blestemul care a...
FOTO. Antonia a pozat fără jenă sau inhibiții! Și-a arătat complet trupul într-un body prea...
ADEVĂRUL despre familia lui Culiță Sterp. Nu au fost dintotdeauna bogați. Ce s-a întâmplat când...
Soția lui Michael Schumacher a scos la vânzare vila de lux din Elveția! Motivul deciziei...
Cum vor arăta noile tramvaie ale Bucureștiului. Sunt produse în România, 100 vor fi cumpărate...
OMS trage un semnal de alarmă privind "super-bacteriile". Bacteriile rezistente la antibiotic ar putea ucide...
BANCUL ZILEI – Un primar află de la nevastă că a fost înșelat
Expert în vaccinuri: Vaccinarea în masă ar putea fi „un pas mic împotriva virusului și...
IREAL! Cum arată acum actorul care l-a interpretat pe Iisus din Nazaret. Blestemul care a...
Detalii NEȘTIUTE din viața Zoiei Ceaușescu ies ACUM la iveală. Totul despre întâlnirile amoroase SUPRAVEGHEATE...
Surpriză mare la Kaufland, se vinde din nou produsul de care românii au fost îndrăgostiți....
BOMBĂ! Cătălin Moroșanu, despre cine va câștiga Survivor România. Anunțul surpriză ai Faimosului
Adevărul trist din spatele depozitelor din „Storage Wars”, dezvăluit. Puțini se așteptau la asta
ULTIMA ORĂ! O moarte fulgerătoare. Din păcate, medicii nu au mai avut ce face. Ştirea...
10 fructe și legume pe care nu merită să le cumpărăm BIO. Recomandarea Mihaelei Bilic
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Anunţul Apple la care nu se aştepta nimeni. Pun la cale un nou produs, realizat...
×