Un supraviețuitor al tragediei de la Institutul „Matei Balș” reclamă că i-a dispărut telefonul mobil după intervenția pompierilor. „O să depun plângere!” (EXCLUSIV)

Un supraviețuitor al tragediei de la Institutul „Matei Balș” reclamă că i-a dispărut telefonul mobil după intervenția pompierilor. „O să depun plângere!” (EXCLUSIV)
Pompierii au intervenit cu efective mărite pentru salvarea pacienților și medicilor aflați în corpul de clădire afectat de incendiu
Publicat: 14/02/2021, 10:30

Un fost pacient al Spitalului „Matei Balș”, care a fost internat în salonul vecin celui în care s-a produs incendiul din dimineața zilei de 29 ianuarie, reclamă faptul că, după intervenția pompierilor i-au dispărut mai multe bunuri de valoare. Bătrânul ia în calcul să depună plângere la Poliție.

Fostul pacient, care era internat în salonul 69, era treaz în momentul în care din salonul vecin s-a auzit un zgomot ciudat, urmat de o bubuitură puternică.

Pentru că nu putea să doarmă din cauza unul alt pacient, suferind de Alzheimer, care era legat de pat și se plângea, permanent, cu voce tare, bătrânul asculta radioul, la telefonul mobil.

Acesta susține că nu folosea căștile, ci difuzorul aparatului, în condițiile în care zgomotul nu-i deranja pe ceilalți doi pacienți.

După cele două explozii, în momentul în care salonul s-a umplut cu fum, a intrat în panică, iar telefonul i-a scăpat „între pat și fereastră”. Panicat, ar fi încercat să-l recupereze, însă pentru că nu ajungea la el, a decis să-l abandoneze și să încerce să-și salveze viața. Și-a luat cu el portofelul în care avea actele personale și 1.500 de lei și a pornit către balconul salonului.

În acele momente de confuzie și groază, a intenționat să se arunce în gol, însă, în ultimul moment, a fost ajutat de pompierii care tocmai ajunseseră la fața locului.

Ajuns în siguranță într-o ambulanță, pacientul, care era dependent de oxigen, a realizat că, în timp ce încerca să se salveze, și-a pierdut și portmoneul care îi căzuse, la un moment dat, din buzunarul cămășii de pijama.

Bătrânul a rămas fără telefon și fără încălțări

La scurt timp după intervenția pompierilor, telefonul care îi căzuse sub pat, cu radioul pornit, a fost închis.

Mutat la la Spitalul „Sf. Ioan”, acesta a așteptat ca polițiștii să termine cercetarea la fața locului, pentru a-și recupera bunurile de la angajații Institutului „Matei Balș”.

„La sfâșitul acestei săptămâni, mi-au dat lucrurile înapoi. Am primit portofelul, în care erau actele și toți banii și încărcătorul telefonului mobil. Mai puțin aparatul, un Samsung A 71 și o pereche de pantofi sport, noi, marca Puma”, a declarat, pentru GÂNDUL.RO, Gheorghe Trucan.

Acesta susține că flăcările nu au ajuns în salonul său, iar atunci când s-a intrat în cameră, telefonul se auzea de sub pat, în condițiile în care avea radioul pornit. În plus, bătrânul susține că bateria era încărcată și nu erau motive pentru care, după o oră și jumătate, maxim două, mobilul să se fi închis în mod natural.

Trucan spune că și-a cumpărat deja un telefon nou, dar ia în calcul să depună plângere la Poliție, sau direct la parchet, în cazul în care procurorii care anchetează tragedia îl vor chema pentru a fi audiat în calitate de martor.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
JUDECĂTORII au luat decizia finală. FLORIN CĂLINESCU a primit vestea chiar acum
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Céline Dion a dezvăluit că face terapie 5 zile pe săptămână și se antrenează „ca...