VIDEO Dan Andronic: „Lumea nu mai are încredere în niciun politician. În momentul în care un politician scade sub 50 % va ajunge în lada de gunoi istorică”

Publicat: 25/07/2022, 22:51

În urma unui sondaj de opinie care arată foarte limpede că politicienii români suferă mult la capitolul încredere din partea românilor, Dan Andronic face o analiză la rece și spune sec că „ lumea nu mai are încredere în niciun politician. În momentul în care un politician scade sub 50 % e în lada de gunoi istorică”, spune jurnalistul și consultantul politic Dan Andronic, invitatul lui Marius Tucă la ediția specială, transmisă live de Gândul.

Jurnalistul Dan Adronic face o analiza asupra încrederii pe care o au românii în politicieni, în urma unui sondaj de opinie care îi plasează pe ministrul Sănătății, Alexandru Rafila în topul preferințelor cu 30%, deși gradul de respingere este de 66%.

„Ce spune lucru ăsta, de fapt, lumea nu mai are încredere în niciun politician. În momentul în care un politician scade sub 50 % e în lada de gunoi istorică. Deci, noi avem o întreaga clasă politică care dacă vreunul din cei pe care îi vedeți acum ar spune mâine român trece Prutul, n-ar trece nimeni Prutul.

Faptul Alexandru Rafila e pe pe primul loc mi se pare un de bun simț. Era de așteptat, pentru este un ministru al Sănătății bun, corect, onest și care nu și-a schimbat discursul. În momentul când era doar reprezentantul OMS-ului avea avea un discurs pe care și l-a păstrat.

Drulă are o notoaietate mai mică, pentru încrederea dacă aduni cele 2 procente ai notorietatea. Deci la o notorietate de 68%.

Liviu Dragnea nu mai poate face politică

Întrebat dacă mai poate face Liviu Dragnea politică, jurnalistul Dan Andronic a răspuns: Nu! L-am văzut și aseară la Realitatea și a fost foarte, foarte slab. M-am uitat puțin, mi-am dat seama nu prea are ce spune, nu vrea spună, nu știe spună. A uitat.. Deci Liviu Dragnea nu mai poate face politică. Și cred asta e o veste proastă pentru el, pentru și-ar fi dorit.

Viorica Dăncilă, nici atât. Eu am avut-o și la emisiune, am luat-o la emisiunea cu Robert Turcescu. Prestația ei, a fost mult mai bună decât acea Viorica Dăncilă pe care o știm și am i-am zis „Doamna se vede de data asta chiar ați luat un training de media, e mult mai stăpână pe ea, mai coerentă, dar n-are public, pentru întotdeauna trebuie ai public.

Despre posibila candidatură a Codruței Kovesi la prezidențiale

Despre Laura Codruța Kovesi, consultantul politic Andronic spune că: „Nu poți candida nici măcar la un la primă la o primărie de sector”. Nu cred că va mai candida. Cred că s-a dumirit și ea că mai bine nu.

Întrebat de ce crede se aduce mereu în discuție ideea de Kovesi candidat la președinție, Andronic a afirmat: „Pentru s-ar putea ca pentru USR sau pentru Cioloș. Cuplarea parlamentarelor cu prezidențialele vor crea o situație unică. Pentru din cauza decalajului, ideea de a cupla prezidențialele cu parlamentarele îți apare o dată la 5 ture de alegeri.

Ultima dată cred pe vremea lu Năstase, după aia s-a schimbat constituția și a fost mandatul de 5 ani. Deci suntem la o grămadă de ani de la acel moment și n-am mai avut o situație. Pentru din cauza diferenței, apare rar, ceea ce înseamnă ai nevoie de un candidat care își tragă partidul, nu ai nevoie de un candidat, un candidat care aibă peste procentul partidului,

Află totul despre războiul din Ucraina doar la Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
BREAKING | Florin Piersic avea septicemie când a fost internat în spital! Anunțul oficial al...
FOTO. Transformarea incredibilă a lui Valentin Ceaușescu, la 76 de ani! Viața grea de după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Anunț oficial despre starea lui Florin Piersic: „I s-au infectat sondele din inimă. Situaţia era...
Imagini în premieră absolută cu Florin Piersic de la ”Matei Balș”! Starea de sănătate a...
Boala RARĂ de care suferă Sebastian Dobrincu. Cum l-au afectat problemele de sănătate: „Plângeam în...
Florin Piersic, primul mesaj după ce a fost transferat la Spitalul Matei Balș din Capitală....
Ce au găsit chirurgii în corpul lui Florin Piersic! Medicul care l-a operat a rupt...
Anunț de ultim moment despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Un medic din...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Ce înseamnă DEVANSARE pe autostradă? Este legal să depășești prin dreapta în această situație?
Guvernul a anunţat luna în care vor avea loc alegerile prezidenţiale în România
Substanța MINUNE din roșii! Le face cele mai sănătoase legume
S-a dat ordin pentru TOATĂ ROMÂNIA. Noile reguli de transport sunt deja în vigoare
ANAF nu poate să vândă terenurile Elenei Udrea. La ce preț au ajuns bunurile
Andreea Bălan, incident în timpul unui concert. A căzut de pe scenă când cânta și...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Nicolae Furdui Iancu, despre absența tatălui din copilăria sa și cum reușea mama lui să...
Gestul făcut de Ibrahim Ibru, după ce Raluca Pastramă a fost surprinsă cu presupusul iubit,...
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se...
A fost descoperită o nouă particulă. Cercetătorii o căutau de mult timp!