„Vreau doar să mor”. Cuvintele sfâșietoare ale unei femei către familie, după opt luni de izolare

„Vreau doar să mor”. Cuvintele sfâșietoare ale unei femei către familie, după opt luni de izolare
Doreen Tilly, în vârstă de 100 de ani, le-a spus familiei că vrea să moară după ce a petrecut opt ​​luni închisă într-o casă de îngrijire a scoțienilor. Foto: caracter ilustrativ
Publicat: 08/11/2020, 19:38

O femeie, în vârstă de 100 de ani, i-a spus familiei ei cu sufletul la gură că „vrea doar să moară”, după luni întregi de izolare.

O femeie în  vârstă de 100 de ani, din Scotia, a anunțat că „vrea să moară” după ce a petrecut opt ​​luni izolată de cei dragi din cauza pandemiei de coronavirus în curs de desfășurare.

Familia lui Doreen Tilly este îngrijorată de deteriorarea stării sale de sănătate, deoarece nu poate să o viziteze din cauza măsurilor restrictive.

Potrivi The Sun, Tilly locuiește într-o casă de îngrijire și, deși familia ei a vizitat-o cu toții înainte de începerea blocării, în ultimele șapte luni nu a fost posibil.

Măsurile restrictive au influențat starea de sănătate a femeii

Doreen Tilly a fost „plină de viață” când și-a sărbătorit 100 de ani, la începutul măsurilor restrictive, spun rudele.

Doreen Tilly, în vârstă de 100 de ani, le-a spus familiei că vrea să moară după ce a petrecut opt ​​luni închisă într-o casă de îngrijire a scoțienilor. Credit: Facebook

Strănepoata sa, Sonia Dixon, în vârstă de 37 de ani, a declarat pentru Daily Record:

„Este devastator. Înainte, era plină de viață. Vizitele îi dădeau un motiv de trăit. A devenit foarte slabă și i s-au prescris antidepresive pentru prima dată în viața ei, la 100 de ani”.

Cei dragi ei au vorbit despre suferința lor

Guvernul Marii Britanii declară că își va revizui abordarea față de vizitarea persoanelor din casele de îngrijire atunci când se va încheia al doilea blocaj național din Anglia.

Dar Sonia spune că separarea forțată a fost prea mare pentru străbunica ei.

„Nu suport să mai continue acest lucru. O privesc cum se estompează in singurătate – mi-a spus că vrea doar să moară”.

Pledoaria lui Doreen față de familia ei vine la doar câteva săptămâni după ce o altă locuitoare a casei de îngrijire ”Fife”, Mary Fowler, în vârstă de 104 ani, a solicitat să-i revadă pe cei dragi.

În octombrie, regulile de vizitare a locuitorilor din casele de îngrijire scoțiene au fost relaxate.

Vizitele în interior nu mai erau limitate la 30 de minute și, în schimb, puteau dura până la patru ore.

Vizitatorilor li s-au permis să se țină de mână cu cei dragi, atâta timp cât respectă regulile pentru a opri răspândirea infecției.