Wuhan, din nou în izolare după aproape trei ani de la apariția primului caz de COVID-19

Wuhan, din nou în izolare după aproape trei ani de la apariția primului caz de COVID-19
Sursă Foto - Theguardian
Publicat: 27/10/2022, 06:00
Actualizat: 27/10/2022, 19:05

Orașul Wuhan este din nou în alertă. Peste 800.000 de oameni au fost din nou blocați în case în orașul Wuhan, locul primului focar de COVID din lume înregistrat la sfârșitul anului 2019, în timp ce alte localități chinezești sigilează străzile și locuințele.

Peste 800.000 de cetățeni chinezi au fost din nou blocați în case lor din orașul Wuhan.

În aceste condiții, autoritățile locale au ordonat ca peste 800.000 de persoane dintr-un cartier al orașului de 11,3 milioane de locuitori să rămână acasă până pe 30 octombrie.

De asemenea, vânzarea de carne de porc în anumite părți ale orașului Wuhan a fost oprită, după ce autoritățile au declarat că au înregistrat un caz de COVID la o persoană care lucra pentru lanțul local de aprovizionare cu carne de porc.

Wuhan, primul oraș din lume plasat în carantină

În același timp, în Guangzhou, al patrulea oraș ca mărime din China după producția economică și capitala provinciei Guangdong, au fost sigilate joi mai multe străzi și cartiere, iar oamenii au fost obligați să rămână în case, după ce autoritățile au considerat că noile zone prezintă un risc ridicat de creștere a cazurilor de COVID-19.

În Xining, capitala provinciei Qinghai, mai multe magazine de legume și fructe au fost închise și puse în carantină, iar în Datong și Xi’an au fost anunțate noi restricții săptămâna aceasta pentru a ține sub control focarele locale.

Wuhan este cunoscut drept locul unde coronavirusul a fost depistat pentru prima dată în 2019, înainte ca virusul să se răspândească pe tot globul și să ucidă peste 4 milioane de oameni.

Totodată, a devenit și  primul oraș din lume plasat în carantină, pe 23 ianuarie 2020, potrivit Theguardian.com.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucraineanciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase