Podcast „ALTCEVA cu Adrian Artene”. Iancu Guda prezintă strategii pentru a investi banii. „Trebuie să-ți iasă!”

Publicat: 14/04/2024, 14:06

Sâmbătă, 13 aprilie, pe canalul oficial de Youtube „Altceva cu Adrian Artene”, ultima ediție a podcastului a oferit o lecție utilă despre educație financiară, bani și investiții.

Românii interesați de acest aspect extrem de important au putut afla ce să facă pentru a câștiga mai bine, cum pot fi păstrați banii, dar și în ce să investească eficient.

„Evoluție, nu revoluție”

Adevărat guru al finanțelor, Iancu Guda a venit pentru a doua oară în fața jurnalistului Adrian Artene, oferind cu profesionalism și extremă conștientizare soluții utile în ceea ce privește activitatea financiară a fiecăruia dintre noi.

„Deseori, la masa de podcast «Altceva cu Adrian Artene», stau de vorbă cu profesioniști care au experiența și expertiza necesară să transmită membrilor acestei frumoase comunități informații care să-i ajute să se organizeze eficient în viața de zi cu zi. Iancu Guda este unul dintre ei. Am o deosebită plăcere să discut pentru a doua oară cu el despre felul în care este indicat să punem banii în mișcare”, a precizat Adrian Artene în deschiderea subiectului abordat.

Sâmbătă, 13 aprilie, românii s-au bucurat de câteva sfaturi oferite de acest specialist în finanțe.

Întrebat de gazda emisiunii cum ar trebui să procedăm „în așa fel încât să ne urmărim obiectivele financiare”, pentru că există această tendință de a ne întoarce la vechile obiceiuri, Iancu Guda a răspuns:

„Unde cred eu că sunt problemele? Cauzele cred că vin de la schimbări foarte radicale. Oamenii n-au făcut investiții, au ținut banii în depozite sau imobiliare și, deodată se duc, brusc, cu banii în piața de capital și cumpără acțiuni la una, două, trei companii; aud și ei în stânga, în dreapta că X, Y sunt niște companii reprezentative…

Dacă nimeresc, bine, fac randament, e ok, dacă nimeresc într-un moment de scădere, pierd și nu mai vor să audă de bursă. Nu așa se fac lucrurile.

Eu am spus că oamenii trebuie să fac investiții pas cu pas, recurente. Noi, în familie, investim cât mai des. Dacă eu cumpăr des, frecvent, nimeresc și când piața este jos.

Poți să cumperi recurent, sume mici de bani, deci evoluție, nu revoluție”.

Cum se descrie Iancu Guda?

„Misiunea mea este să ajut oamenii și antreprenorii să pună banii în mișcare cu inteligență, pentru investiții și alegeri financiare care fac bine pe termen lung. Modul cum producem banii, alegerile privind cheltuielile, dimensiunea și gestiunea economiilor care rezultă sunt decisive pentru prosperitatea afacerilor sau a gospodăriilor”, spune Iancu Guda.

Mai departe, el se descrie astfel:

„În decembrie 2005, exact când am împlinit vârsta de 20 de ani, m-am alăturat echipei Coface România, una dintre cele mai importante companii la nivel global în managementul riscului de credit. Mi-am construit cariera profesională de jos, începând ca simplu ucenic (internship), și continuând cu foarte multe schimbări: ofițer de credit, analist financiar, manager dezvoltare produse, director informații de afaceri.

După 10 ani, începând cu 2015, am preluat responsabilitatea pentru dezvoltarea liniilor de servicii ca și Director General al Coface Credit Management Services.

Până în prezent, am acumulat o experiență de aproape 20 de ani privind managementul riscului de credit în cadrul corporațiilor private și multinaționale specializate în domeniul financiar.

Începând cu anul 2012, am fost lector asociat la IBR, unde am predate cursuri de analiză financiară avansată și finanțe corporative în cadrul programului CEFA. Activitatea de lector universitar este extinsă prin cursurile de risk management cu predare în limba engleză, pe care le-am susținut la IMBA din cadrul FABIZ, ASE.

Începând cu luna septembrie 2020, sunt producătorul și prezentatorul emisiunii de educație financiară (finanțe personale și ale afacerii) «Banii în mișcare», difuzat zilnic pe DIGI24, proiect care a devenit cel mai lung maraton de educație financiară din istoria televiziunii românești”.

Subiecte de actualitate, abordate profesionist la „Altceva cu Adrian Artene”

Înainte de PREMIERA acestei noi discuții care se anunță a fi cu adevărat interesantă, ai ocazia să urmărești pe canalul de Youtube „Altceva cu Adrian Artene” ediția precedent, intitulată sugestiv: PODCASTUL CARE TE VA ÎMBOGĂȚI. IANCU GUDA ne pune ”Banii în mișcare”: cum NE DUBLĂM BANII în 10 ani!

ABONEAZĂ-TE la canalul de Youtube „Altceva cu Adrian Artene”, pornește notificările, pentru că în fiecare sâmbătă de la ora 19:00, ai ocazia să descoperi în PREMIERĂ, ALTCEVA, un podcast care-ți antrenează mintea și-ți hrănește sufletul.

Conținutul „Altceva cu Adrian Artene” poate fi urmărit și pe conturile de FacebookInstagramTik Tok, dar și pe grupul de WhatsApp.

CITEȘTE ȘI:

Iancu Guda pune BANII în mișcare, la Altceva cu Adrian Artene

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Devine imposibil în România. Se interzice direct prin lege. S-a votat azi, 29 aprilie
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto