VIDEO | Despre originile inedite ale Simonei Țăranu: „Străbunica mea din partea mamei a fost nepoata vărului lui Ion Creangă. Dacă mă duc la mormânt, pe cruce scrie Eleonora Creangă”

Publicat: 23/09/2022, 20:19
Actualizat: 24/09/2022, 10:37

Simona Țăranu, îndrăgita prezentatore TV de știri sportive, este invitata lui Adrian Artene în cadrul podcastului ALTCEVA ce va fi difuzat sâmbătă, 24 septembrie, începând cu ora 19:00. Printre altele, jurnalista a vorbit despre legătura de familie pe care o are cu Ion Creangă, precizând că este stră-stră-stră-nepoata marelui scriitor.

„Străbunica mea din partea mamei a fost nepoata vărului lui Ion Creangă. E un pic cam dificil de explicat. Stră-stră-stră-bunicul meu a fost văr cu Ion Creangă, a nu știu câta ramură. Într-adevăr, dacă duc la la mormânt, pe cruce scrie Eleonora Creangă. Au fost două fete care, după moartea tatălui stră-stră-stră-bunicului meu, au fost crescute la mănăstire, de către o maică. Au rămas orfane destul de devreme, undeva la 10-11 ani”, a spus Simona Țăranu, la podcastul ATLCEVA.

Simona Ţăranu s-a născut pe 17 noiembrie 1988, la Piatra Neamţ, și provine dintr-o familie de ingineri. A absolvit Colegiul Naţional Petru Rareş din Piatra Neamţ, apoi s-a mutat la Bucureşti, unde a studiat Cinematografie şi Televiziune la Universitatea Media.

S-a angajat la Digi 24, acolo unde prezenta ştirile din weekend, după care, în 2011, s-a mutat la Digi Sport, fiind o mare admiratoare a echipei spaniole de fotbal FC Barcelona.

Simona povestește la ALTCEVA despre cum televiziunea a întors-o din drumul către mănăstire, despre legătura de familie pe care o are cu Ion Creangă și dezvăluie care este sportivul căruia i-ar acorda o zi din viața ei.

Urmărește interviul integral cu Simona Țăranu, sâmbătă, 24 septembrie, de la ora 19, doar pe canalul de YouTube Altceva cu Adrian Artene.

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu a urmat cursurile Facultății de Comunicare și Relații Publice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), București, și a absolvit școala de televiziune "Academia Studiourile Buftea", secția Editorial, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase