VIDEO | Profesorul Vlad Ciurea vorbește despre cele mai nocive alimente pentru creier: „Au anumite proteine care se degradează și ne fac rău”

Publicat: 27/05/2022, 14:30

Profesorul Vlad Ciurea a vorbit, la podcastul „ALTCEVA, cu Adrian Artene”, despre cele mai nocive alimente pentru creier. El spune că prăjelile și cantitatea mare de care sunt foarte dăunătoare. În schimb, apa, ceaiul verde și cafeaua – băută în cantități moderate – sunt extrem de benefice.

„Toate prăjelile fac rău, tot ce se face în ulei fierbinte. Au anumite proteine care se degradează și ne fac rău. Dacă mai facem un pas și la „cărnăria” care vine în valuri și mâncărurile super-condimentate – toate acestea fac rău. În schimb, creierul are un avantaj pe care noi nu îl luăm în considerare.

Trebuie să îi dăm apă. El înghite foarte multă apă. De aceea, eu pledez să se bea doi litri de apă pe zi, nu atât pentru burtică, ci pentru creier. 78% din creier stă în apă, deci el plutește”, a afirmat reputatul medic Vlad Ciurea, în cadrul podcastului „ALTCEVA”.

FOTO cu caracter ilustrativ – Pixaby

„S-a dovedit că ceaiul verde este minunat pentru creier. La fel și cafeaua”

De asemenea, renumitul medic a vorbit despre beneficiile ceaiului verde asupra creierului.

„S-a dovedit că ceaiul verde este minunat pentru creier. Se simte foarte bine. Cafeaua face bine, dar nu în exces, pentru că e vorba de inimă. Voltaire bea 40 de cafele pe zi, Balzac avea carafa de cafea fierbinte peste noapte”, a adăugat sursa citată anterior.

Cine este profesorul Vlad Ciurea

Alexandru Vlad Ciurea este doctor în Științe medicale, Președinte al Societatii de Neurochirurgie, director al Spitalului Bagdasar Arsenie vreme de 6 ani, Vicepresedinte al Societatii Mondiale de Neurochirurgie, Membru al Academiei de Stiinte Medicale. A scris peste 40 de tratate în domeniul Neurochirurgiei și a făcut peste 20.000 de operații pe creier.

Urmărește interviul integral cu Vlad Ciurea, sâmbătă, 28 mai, de la ora 19, doar pe canalul de YouTube Altceva cu Adrian Artene.

Citește și: VIDEO | Profesorul Vlad Ciurea, despre experiența care l-a marcat după ce a operat un marinar. „Îl bagi în sală, îl deschizi și mă chemi și pe mine să văd”

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult