VIDEO Prof. dr. Dumitru Constantin Dulcan: „Suntem dependenți de universul în care ne aflăm. Ceea ce gândim, trebuie să și simțim. Noi transformăm lumea invizibilă în lume vizibilă, perceptibilă”

Publicat: 24/05/2022, 23:56
Actualizat: 25/05/2022, 00:00

Prof. dr. Dumitru Constantin Dulcan, specialist în neurologie și psihiatrie, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Domnia-sa a subliniat importanța pe care o are protejarea planetei noastre, în contextul în care suntem dependenți de universul în care trăim. De asemenea, invitatul lui Marius Tucă a explicat cum funcționează coerența dintre inimă și creier și prin ce mijloace se manifestă ea.

„Suntem dependenți de universul în care ne aflăm. Noi nu putem să fim izolați de universul în care ne-am născut. Tot ceea ce se întâmplă în noi este și dincolo de noi, ne place ori nu ne place. Și din acest motiv, în momentul în care noi funcționăm, cu sau voia noastră, ne implicăm în fiziologia, atât a universului, cât și a planetei.

De aceea, noi ar trebui să avem grijă de planetă, nu să o poluăm, nu să tăiem toată vegetația, tot ce facem noi, să radem munții de vegetație, de podoaba forestieră. Pentru că toată asta înseamnă oxigen, înseamnă regim climatologic. Deci consecințele sunt destul de dure dacă nu avem grijă de mediul în care trăim”, a afirmat prof. dr. Dumitru Constantin Dulcan.

Prof. dr. Dumitru Constantin Dulcan a explicat că este important să ne concentrăm pe emoțiile de ordin superior, precum pacea, iubirea, acceptarea, și nu pe cele inferioare, ca ura, ostilitatea sau lăcomia.

„Din punct de vedere al comportamentului nostru, asta înseamnă – mai simplu vorbit – ceea ce gândim, să și simțim. Dacă una spui și alta simți. A gândi este, evident, gândul creierului, este cortexul, este un fenomen de tip cognitiv. A simți implică inima. Această coerență inimă-creier se poate – în primul rând, prin comportament, atunci când gândim, acționăm etc.”, a afirmat prof. dr. Dumitru Constantin Dulcan.

De asemenea, unul dintre cei mai mari specialiști români în neurologie și psihiatrie a afirmat că între câmpul cuantic și realitatea noastră, există o continuă și perpetuă mișcare.

„Mintea noastră, conștiința noastră, este cea care creează realitatea. Adică la nivel de câmp cuantic, informația, energia, este doar sub formă de undă – nonfizică, invizibilă, imperceptibilă – n-o putem percepe. Este ceva pe care nu-l vedem. În momentul în care noi ne concentrăm asupra câmpului cuantic, unda devine particulă vizibilă. Noi activăm una dintre aceste posibilități latente, existente în câmpul cuantic, prin transformarea undei în particulă vizibilă. Deci noi transformăm lumea invizibilă în lume vizibilă, perceptibilă”, a afirmat prof. dr. Dumitru Constantin Dulcan.

O nouă ediție Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu și-a început cariera jurnalistică în 2019, la Prima TV, unde a lucrat ca redactor de știri externe pentru jurnalul "Focus". Ulterior, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Obligație FĂRĂ EXCEPȚII pentru proprietarii de locuințe din ROMÂNIA. Toată lumea trebuie să plătească
Exclusiv: Mihai Morar, ipostază rar văzută . Cum a fost surprins în parc
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Chitara cu care John Lennon a înregistrat piesa „Help!”, găsită după 50 de ani