VIDEO Prof. dr. Dumitru Constantin Dulcan: „Suntem dependenți de universul în care ne aflăm. Ceea ce gândim, trebuie să și simțim. Noi transformăm lumea invizibilă în lume vizibilă, perceptibilă”

Publicat: 24/05/2022, 23:56
Actualizat: 25/05/2022, 00:00

Prof. dr. Dumitru Constantin Dulcan, specialist în neurologie și psihiatrie, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Domnia-sa a subliniat importanța pe care o are protejarea planetei noastre, în contextul în care suntem dependenți de universul în care trăim. De asemenea, invitatul lui Marius Tucă a explicat cum funcționează coerența dintre inimă și creier și prin ce mijloace se manifestă ea.

„Suntem dependenți de universul în care ne aflăm. Noi nu putem să fim izolați de universul în care ne-am născut. Tot ceea ce se întâmplă în noi este și dincolo de noi, ne place ori nu ne place. Și din acest motiv, în momentul în care noi funcționăm, cu sau voia noastră, ne implicăm în fiziologia, atât a universului, cât și a planetei.

De aceea, noi ar trebui să avem grijă de planetă, nu să o poluăm, nu să tăiem toată vegetația, tot ce facem noi, să radem munții de vegetație, de podoaba forestieră. Pentru că toată asta înseamnă oxigen, înseamnă regim climatologic. Deci consecințele sunt destul de dure dacă nu avem grijă de mediul în care trăim”, a afirmat prof. dr. Dumitru Constantin Dulcan.

Prof. dr. Dumitru Constantin Dulcan a explicat că este important să ne concentrăm pe emoțiile de ordin superior, precum pacea, iubirea, acceptarea, și nu pe cele inferioare, ca ura, ostilitatea sau lăcomia.

„Din punct de vedere al comportamentului nostru, asta înseamnă – mai simplu vorbit – ceea ce gândim, să și simțim. Dacă una spui și alta simți. A gândi este, evident, gândul creierului, este cortexul, este un fenomen de tip cognitiv. A simți implică inima. Această coerență inimă-creier se poate – în primul rând, prin comportament, atunci când gândim, acționăm etc.”, a afirmat prof. dr. Dumitru Constantin Dulcan.

De asemenea, unul dintre cei mai mari specialiști români în neurologie și psihiatrie a afirmat că între câmpul cuantic și realitatea noastră, există o continuă și perpetuă mișcare.

„Mintea noastră, conștiința noastră, este cea care creează realitatea. Adică la nivel de câmp cuantic, informația, energia, este doar sub formă de undă – nonfizică, invizibilă, imperceptibilă – n-o putem percepe. Este ceva pe care nu-l vedem. În momentul în care noi ne concentrăm asupra câmpului cuantic, unda devine particulă vizibilă. Noi activăm una dintre aceste posibilități latente, existente în câmpul cuantic, prin transformarea undei în particulă vizibilă. Deci noi transformăm lumea invizibilă în lume vizibilă, perceptibilă”, a afirmat prof. dr. Dumitru Constantin Dulcan.

O nouă ediție Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu a urmat cursurile Facultății de Comunicare și Relații Publice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) din București și a absolvit școala de televiziune "Academia Studiourile Buftea", secția Editorial, citeste mai mult