VIDEO | Magda Catone, despre Festivalul de Teatru și Film „Șerban Ionescu”: „Îi punem în valoare pe cei care trebuie să vină după noi și să preia ștafeta cu adevărat”

Publicat: 07/07/2022, 00:26

Magda Catone și Carol Ionescu, fiul actriței și al regretatului Șerban Ionescu, au fost invitații lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Aceștia au vorbit despre cea de-a doua ediție a Festivalului de Teatru și Film „Șerban Ionescu”, un eveniment organizat în memoria marelui actor. Invitații lui Marius Tucă au precizat că acest festival „este dedicat întâlnirii tinerilor artiști, cu artiștii consacrați și cu publicul”.

„Acest dor imens de un om, un artist, s-a lipit de o altă idee, care a căpătat necesitate, mai ales în ultimii ani de pandemie, nevoia punerii în prin-plan a tinerilor artiști. Și, astfel, am reușit transformăm un festival, care era exclusiv in memoriam și pentru noi, cumva, și pentru prieteni, să-i dăm un sens și capete o formă. Și acum festivalul este in memoriam Șerban Ionescu, dar este dedicat întâlnirii tinerilor artiști, cu artiștii consacrați și cu publicul și cam asta vrem facem”, a precizat Carol Ionescu.

Magda Catone a afirmat că scopul festivalului este de a-i pune în valoare pe tinerii aflați la început de drum în industria cinematografiei și a teatrului.

„Eu am făcut un exercițiu pe vremea când Carol avea doar 6 luni și scriam la ziarul ‘Ziua’ o rubrică care se numea ‘În dialog cu colegii actori’ și îi spuneam ‘Interviu cu ziaristița Romanescu, alias Magda Catone’. Și primul dintre aceste interviuri era făcut cu Tania Popa, care venise la 16 ani în România, prima dată în viața vieților ei. Văzuse teatru la 16 ani, pentru că atunci se termina ea liceu în țara ei, în Moldova. Ideea era nu văzuse teatru și ea era studentă la teatru, e actriță consacrată acum, are deja 20 și ceva de ani de când e la Teatru Național.

Și eu am făcut primul meu interviu cu ea și toată lumea întreba de ce nu fac un interviu cu Horațiu Mălăiele, cu Dinică, cu Ștefan Iordache, cei care, drept spun, îmi erau colegii și îmi erau foarte aproape, la propriu. Și atunci am explicat această cauză nobilă, pe care o hrănesc încă de atunci, să-i punem în valoare pe cei care trebuie vină după noi și care preia ștafeta cu adevărat”, a afirmat Magda Catone.

Invitații lui Marius Tucă au precizat că Festivalul de Teatru și Film „Șerban Ionescu” va avea loc în perioada 17-23 iulie, în stațiunea 2 mai din Vama Veche, unde vor putea fi vizionate zece filme de scurtmetraj, realizate de tinerii aflați competiție, și trei filme de lung metraj ale juraților.

„Avem un juriu unic, e o chestie. Am vrut creăm acest mediu de care spuneam, acest mediu în care artiștii se pot întâlni – bătrâni, tineri, cu publicul, întrei ei, pot schimba păreri – și un gând din spatele acestui plan a fost facem un juriu unic și la teatru și la film, pentru competițiile se vor da și la teatru, și la film, care fie compus din artiști care excelează și în teatru, și în film. Și de aceea i-am ales pe Eugen Jebeleanu, regizor, pe Andrei Huțuleac, regizor și actor și Nicoleta Hâncu, actriță, pentru ei în ultimul an au excelat și în teatru, și în film”, a menționat Carol Ionescu.

O nouă ediție Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu a urmat cursurile Facultății de Comunicare și Relații Publice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) din București și a absolvit școala de televiziune "Academia Studiourile Buftea", secția Editorial, citeste mai mult