Cezar Preda (PNL): Nicușor Dan, un iepuraș împins în luptă de oamenii PSD

Cezar Preda (PNL): Nicușor Dan, un iepuraș împins în luptă de oamenii PSD
Publicat: 22/05/2016, 11:42
Actualizat: 07/05/2018, 19:44

„Domnul Nicușor Dan nu este nici independent și nu este nici măcar președintele partidului pe care zice domnia sa că l-a înființat. Este un iepuraș împins în luptă de oamenii PSD. La solicitarea noastră domnul Nicușor Dan a prezentat o parte din lista finanțatorilor săi, sperând să îi aleagă pe cei mai onorabili. Sunt onorabili, dar sunt ai PSD”, a susținut purtătorul de cuvânt al PNL București.

Cezar Preda a făcut referire la George Iacobescu și la Iulian Stanciu.

„Vorbim de domnul Sir George Iacobescu care este unul dintre finanțatorii lui Nicușor Dan, om de altfel foarte onorabil, dar după vizita lui Adrian Năstase în 2003 la Londra și propunerea lui Dan Ioan Popescu de a candida în 2004 la funcția de primar general al Capitalei din partea PSD pe care după mai multe discuții a declinat-o s-a ivit și posibilitatea ca după ce iese domnul Adrian Năstase președintele Românie, domnul Iacobescu să fie primul ministru al României din partea PSD. Nu am inventat-o noi (…) Al doilea onorabil pe care l-a prezentat ca finanțator domnul Nicușor Dan, pe care și noi îl considerăm foarte onorabil, este Iulian Stanciu, care este acum patronul Emag, dar sper că nu a uitat nimeni că este fondatorul ASESOFT, alături de Sebastian Ghiță. Cred că nu mai trebuie spus care este opinia sa politică”, a explicat Cezar Preda.

PNL i-a adresat public lui Nicușor Dan două întrebări: cum își explică faptul că „toate acțiunile domnie sale ca șef al unui ONG s-au îndreptat împotriva altor dezvoltatori imobiliari” și de ce nu publică întreaga listă a celor care i-au finanțat precampania electorală.

„Prin verificările noastre se arată că domnul Nicușor Dan nu este transparent și nu știm ce ascunde. Există oare între finanțatori și firme care au probleme acum, care sunt în atenția opiniei publice? Îl somăm să facă publice aceste liste”, a conchis Preda.

În replică, Iulian Stanciu susține că nu a fondat Asesoft. „Singura legatura a fost in compania de distributie, Asesoft Distribution, unde Sebastian Ghita a fost actionar pasiv pana in 2012. Prin tranzacția din 2012, Iulian Stanciu a cumpărat pachetul de 50% de acțiuni deținut de acesta si a devenit unicul actionar al societatii”, se arată într-o precizare transmisă presei. In acest sens, Iulian Stanciu a declarat că „motivul pentru care am realizat această tranzacție prin care ne-am separat complet drumurile a avut la bază viziuni diferite asupra business-ului precum și convingeri diferite.”

Candidatul USB la Primăria Capitalei Nicușor Dan a anunțat joi numele celor șapte mari donatori ai campaniei sale: George Iacobescu, Alexandru Lăpușan, Horia Manda, Nicolae Rațiu, Iulian Stanciu, Camil Perian și Florin Talpeș.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase