Cezar Preda (PNL): Nicușor Dan, un iepuraș împins în luptă de oamenii PSD

Redactor:
Cătălina Mănoiu
Cezar Preda (PNL): Nicușor Dan, un iepuraș împins în luptă de oamenii PSD
Purtătorul de cuvânt al PNL București, Cezar Preda, a declarat vineri că Nicușor Dan este „împins în luptă de oamenii PSD'', afirmând că printre finanțatorii acestuia se numără George Iacobescu, apropiat al lui Adrian Năstase, și Iulian Stanciu, fondator ASESOFT alături de Sebastian Ghiță.

„Domnul Nicușor Dan nu este nici independent și nu este nici măcar președintele partidului pe care zice domnia sa că l-a înființat. Este un iepuraș împins în luptă de oamenii PSD. La solicitarea noastră domnul Nicușor Dan a prezentat o parte din lista finanțatorilor săi, sperând să îi aleagă pe cei mai onorabili. Sunt onorabili, dar sunt ai PSD”, a susținut purtătorul de cuvânt al PNL București.

Cezar Preda a făcut referire la George Iacobescu și la Iulian Stanciu.

„Vorbim de domnul Sir George Iacobescu care este unul dintre finanțatorii lui Nicușor Dan, om de altfel foarte onorabil, dar după vizita lui Adrian Năstase în 2003 la Londra și propunerea lui Dan Ioan Popescu de a candida în 2004 la funcția de primar general al Capitalei din partea PSD pe care după mai multe discuții a declinat-o s-a ivit și posibilitatea ca după ce iese domnul Adrian Năstase președintele Românie, domnul Iacobescu să fie primul ministru al României din partea PSD. Nu am inventat-o noi (…) Al doilea onorabil pe care l-a prezentat ca finanțator domnul Nicușor Dan, pe care și noi îl considerăm foarte onorabil, este Iulian Stanciu, care este acum patronul Emag, dar sper că nu a uitat nimeni că este fondatorul ASESOFT, alături de Sebastian Ghiță. Cred că nu mai trebuie spus care este opinia sa politică”, a explicat Cezar Preda.

PNL i-a adresat public lui Nicușor Dan două întrebări: cum își explică faptul că „toate acțiunile domnie sale ca șef al unui ONG s-au îndreptat împotriva altor dezvoltatori imobiliari” și de ce nu publică întreaga listă a celor care i-au finanțat precampania electorală.

„Prin verificările noastre se arată că domnul Nicușor Dan nu este transparent și nu știm ce ascunde. Există oare între finanțatori și firme care au probleme acum, care sunt în atenția opiniei publice? Îl somăm să facă publice aceste liste”, a conchis Preda.

În replică, Iulian Stanciu susține că nu a fondat Asesoft. „Singura legatura a fost in compania de distributie, Asesoft Distribution, unde Sebastian Ghita a fost actionar pasiv pana in 2012. Prin tranzacția din 2012, Iulian Stanciu a cumpărat pachetul de 50% de acțiuni deținut de acesta si a devenit unicul actionar al societatii”, se arată într-o precizare transmisă presei. In acest sens, Iulian Stanciu a declarat că „motivul pentru care am realizat această tranzacție prin care ne-am separat complet drumurile a avut la bază viziuni diferite asupra business-ului precum și convingeri diferite.”

Candidatul USB la Primăria Capitalei Nicușor Dan a anunțat joi numele celor șapte mari donatori ai campaniei sale: George Iacobescu, Alexandru Lăpușan, Horia Manda, Nicolae Rațiu, Iulian Stanciu, Camil Perian și Florin Talpeș.

FOTO-BOMBA! Nu se aştepta nimeni sa posteze astfel de poze. Vedeta care a rupt netul...
IREAL! Cum arată acum actorul care l-a interpretat pe Iisus din Nazaret. Blestemul care a...
FOTO. Antonia a pozat fără jenă sau inhibiții! Și-a arătat complet trupul într-un body prea...
Saraca… Salman Khan o OBLIGĂ pe Iulia Vântur să facă asta… Totul a fost dezvăluit...
Drama lui Leonard Doroftei! Fostul campion mondial rupe tăcerea. De ce a plecat, de fapt,...
Finalul dinastiei: Cuba înlătură de la conducere familia Castro după mai bine de 60 de...
Reuters: Un document neoficial al UE ar propune redesenarea graniţelor din zona balcanică
BANCUL ZILEI – Un primar află de la nevastă că a fost înșelat
În Italia au fost descoperite 16 persoane cu super-imunitate la Covid-19. Explicațiile specialiștilor
IREAL! Cum arată acum actorul care l-a interpretat pe Iisus din Nazaret. Blestemul care a...
Un bebeluș cu TREI penisuri ULUIEȘTE medicii. „Asta da intrare în istorie”
Putin s-a răzbunat CRUNT pe americani! Le-a arătat că nu glumește, lumea întreagă TREMURĂ
Care sunt primele lucruri pe care să le verifici la o mașină atunci când pleci...
Adevărul trist din spatele depozitelor din „Storage Wars”, dezvăluit. Puțini se așteptau la asta
ULTIMA ORĂ! O moarte fulgerătoare. Din păcate, medicii nu au mai avut ce face. Ştirea...
Bicarbonatul de sodiu, pe post de medicament. 7 întrebuinţări de care nu știai
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Povestea uneia dintre cele mai puternice femei de afaceri din România. Ea a creat împreună...
Inchide