Copiii politicienilor, „arme electorale” de 1 iunie

Copiii politicienilor, „arme electorale de 1 iunie
Publicat: 04/06/2016, 15:35
Actualizat: 05/06/2018, 14:14

Candidatul PSD-UNPR la Primăria Generală a Capitalei, Gabriela Firea, și-a adus băieții la o acțiune electorală în Parcul Sebastian din sectorul 5.

„Sunt împreună cu David Petru și Zian Mihail, copilașii mei, pentru că e 1 iunie – e sărbătoare pentru toții copii”, a spus Gabriela Firea, într-o filmare postată pe contul său de Facebook. Gabriela Firea nu a uitat că însă este în campanie electorală, fiind însoțită de candidatul social-democrat la Primăria sectorului 5, deputatul Daniel Florea, venit și el cu soția și copiii.

Ziua de 1 iunie a fost marcată și de copreședintele PNL, Alina Gorghiu, devenită de curând mamă. Ea a postat o fotografie în care îl ține în brațe pe fiul său, Noah, însoțită de textul „La mulți ani, gămălia mea! La mulți ani tuturor copiilor!”. Ea a declarat într-o conferință de presă ulterioară că ”toată lumea de 1 iunie vine cu mesaje calde, plăcute, legate de copii și de cât de mult ne dorim ca ei să trăiască fericiți într-o Românie frumoasă”, dar că statul român nu a avut niciodată și nu are o strategie în privința creșterii natalității.

La rândul său, copreședintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a postat pe Facebook un videoclip de campanie pentru partidul pe care îl conduce în care protagonist este unul dintre băieții săi.

Nici Marian Vanghelie, candidat PDS la Primăria Sectorului 5, nu a omis să se afișeze alături de copiii săi.

„Pentru mine, copiii mei sunt cel mai important lucru de pe lume și reprezintă adevărata mea realizare. Știu ce înseamnă să fii un părinte care face tot ce poate în folosul copiilor lui, dar mai știu si ce înseamnă să fii un copil care trăieste și se dezvoltă fără să aibă condițiile minime de trai și învățătură. De aceea, copiii din Sectorul 5 au fost și rămân primii pe lista mea de priorități ca primar. (…) La mulți ani, copii! Sa fiți primii, mereu!”, a scris Vanghelie pe Facebook, publicând două fotografii în care apare alături de copiii săi.

O postare a avut și candidatul liberal la Primăria Generală a Capitalei, Cătălin Predoiu, postând o fotografie cu o fetiță care suflă într-o păpădie, pe care scrie: „La mulți ani copiilor, mici și mari, cu gândul la o lume mai bună pentru ei”.

Unii politicieni s-au „folosit” de copiii colegilor de partid.

„Astăzi este ziua ei! Undeva în România, tatăl ei candidează pentru funcția de primar. Adevăratul motiv pentru care candidează nu are legătură cu politica, are legătură doar cu ea. De ziua ei, de 1 iunie, în fiecare zi a anului, tatăl ei nu îi vrea decât binele. Și pentru asta ar face orice, inclusiv să candideze în alegeri. Astăzi este 1 iunie, este Ziua Copilului! Vă propun tuturor să lăsăm politica deoparte, măcar pentru o zi, ca să petrecem timpul alături de copiii noștri! De mâine continuăm să muncim pentru ei și să luăm orice decizie cu gândul la ei”, a postat președintele UNPR, Valeriu Steriu, pe Facebook, alături de o fotografie în care ține în brațe o fetiță.

Și liderul PSD, Liviu Dragnea, a dat un mesaj politic de 1 Iunie. „Astăzi, de Ziua Internațională a Copilului, să ne gândim că niciodată nu am făcut suficient pentru a-i ajuta pe copiii săraci, mai ales de la periferiile orașelor și din mediul rural. Numai când acești copii vor avea o șansă egală la viață și la învățătură vom putea spune că viitorul nostru este asigurat”, a scris el pe Facebook.

La rândul său, deputatul Remus Cernea le-a urat copiilor ”să își mențină vie curiozitatea, să își formeze o gândire rațională și un spirit critic de natură să îi ferească pe cât posibil de riscurile îndoctrinării și ale diverselor forme de dogmatism”.

Deși plecat într-o deplasare externă, în Bulgaria, premierul Dacian Cioloș a avut și el un mesaj de Ziua Copilului. „Vreau ca România să devină o țară în care a crește un copil să însemne pentru părinți preocuparea de a-l ajuta să-și găsească drumul cel mai potrivit în viață și de a-i pune în valoare aptitudinile, și nu să însemne grija pentru ziua de mâine, cum, din nefericire, se întâmplă pentru unii dintre părinți”, a afirmat Dacian Cioloș.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Boala care se întinde pe tot globul. Jumătate din populație e în pericol
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului