Cu Firea favorită, Predoiu îi dă un ultimatum lui Nicușor Dan

Cu Firea favorită, Predoiu îi dă un ultimatum lui Nicușor Dan
Publicat: 30/05/2016, 21:40

”Propunerea mea și a PNL de a constitui un pact anti-PSD la alegerile locale din 5 iunie a intrat in linie dreaptă. Noi am făcut o propunere corectă, cinstită, în beneficiul bucurestenilor, să dăm sprijin cu toții celui mai bine plasat candidat de centru-dreapta. Am făcut această propunere la jumătatea campaniei electorale, dând suficient timp pentru a organiza punerea în aplicare a acestei propuneri”, a declarat Predoiu.

El a afirmat că așteptă până luni la ora 21 ”aceleași cuvinte” din partea lui Nicușor Dan.

”Am spus limpede ca lumina zilei că dacă domnul Dan sau orice altcineva este plasat într-un sondaj făcut de comun acord înaintea mea, eu și PNL îl vom sprijini astfel încât doamna Firea și PSD să nu strângă în brațe Bucureștiul până o să îl sufoce. Aștept exact aceleași cuvinte din partea domnului Dan și din partea oricărui alt candidat de centru-dreapta și anume dacă eu sunt cel mai bine plasat candidat în sondaj să primesc sprijinul lor pentru ca împreună să putem opri pericolul PSD. (..) Nu cer nimic mai mult, nici mai puțin decât ceea ce am spus eu (…) acum o săptămână. Aștept aceleași cuvinte de la domnul Dan până la ora 21”, a subliniat liberalul.

Predoiu a spus că s-a bucurat pentru o clipă duminică seară când Nicușor Dan a acceptat un sondaj, însă răspunsul ulterior al lui Nicușor Dan, pe Facebook, a fost ”contradictoriu”.

”Timpul trece și trece în favoarea PSD și a doamnei Firea, de aceea îl rog pe domnul Dan să spună clar, românește, răspicat, cum o spun și eu în fața bucureștenilor, dacă acceptă să se retragă și să sprijine cel mai bine clasat candidat în sondaje”, a fost apelul Predoiu pentru candidatul USB.

”Dacă nu se întâmplă ce am propus noi mie mi se pare că aici este altceva (…) și nici nu vreau să mă gândesc acum ce ar putea fi, dar nici nu voi tace. Așteptăm deocamdată”, a avertizat liberalul.

Întrebat ce îi oferă lui Nicușor Dan, Cătălin Predoiu a afirmat că discuțiile pot începe din momentul în care acesta acceptă oferta PNL.

”În momentul în care este acceptată oferta PNL, de acolo încep orice discuții și suntem gata să ascultăm pentru un proiect, pentru o idee. Negocierea poate să înceapă în momentul în care se spune da ofertei politice. Nu mă comporta ca doamna Firea. Nu am făcut o ofertă de tip troc”, a răspuns candidatul PNL.

Întrebat dacă a existat o întâlnirea între el și Nicușor Dan, Predoiu a refuzat să comenteze.

Liberalul a mai precizat că a nu a dat publicității sondajul CURS pe tema intenției de vot pentru că nu a vrut să tulbure discuțiile cu candidatul USB și pentru a nu fi acuzat că vrea să facă o presiune publică. El a anunțat că va face public sondajul dacă Nicușor Dan nu acceptă oferta PNL.

Nicușor Dan: Predoiu refuză un sondaj comun

Candidatul USB la Primăria Generală a Capitalei, Nicușor Dan, susține, pe Facebook, că a s-a întâlnit luni seara cu liderii PNL care au refuzat organizarea unui sondaj comun, organizat de o firmă internațională, auditat de ambele partide, după ce Cătălin Predoiu a negat o astfel de întrevedere.

„Am avut în această seară o întâlnire cu PNL. Au refuzat organizarea unui sondaj comun, organizat de o firmă internațională, auditat de ambele partide. În aceste condiții, noi am decis să mergem înainte cu organizarea sondajului, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

El a mai scris că îi așteaptă în continuare pe cei de la PNL să auditeze cercetarea sociologică.

„Nu avem nimic de ascuns. Vom face publice rezultatele în ultimele zile de campanie. Am convingerea că ele vor arăta ceea ce am spus de la bun început: că USB este singura forță capabilă să aducă o schimbare adevărată în felul în care se face administrație în București”, a adăugat candidatul Uniunii Salvați Bucureștiul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase