• Publicat:
  • Actualizat:
Eu Primar

Dosare penale pentru vot dublu și fraudă cu urna mobilă, la Brașov

Dosare penale pentru vot dublu și fraudă cu urna mobilă, la Brașov
Un membru al unei secții de votare din localitatea brașoveană Săcele este cercetat penal pentru vot dublu după ce și-a scanat cartea de identitate la două secții de votare, iar la Spitalul din Codlea a fost solicitată urna mobilă pentru 12 persoane și au votat 13, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unor surse din cadrul Poliției Județene Brașov, la Școala Generală nr 5 din cartierul Gârcini, din Săcele, au fost amplasate două secții de votare.

La una dintre secții s-a făcut o listă suplimentară cu membrii secției pentru a putea vota acolo, fără a fi nevoiți să părăsească locația pentru a-și exprima votul. De asemenea, aceștia și-au trecut cărțile de identitate prin tableta de scanare. Însă unul dintre aceștia, care avea cartea de identitate scanată, la un moment dat a plecat la secția vecină, din aceeași incintă și a încercat să voteze, moment în care sistemul a avertizat că persoana respectivă fIgurează că ar fi votat deja.

Bărbatul este cercetat penal pentru vot multiplu, dosarul său urmând să fie instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov.

De asemenea, s-a mai deschis un dosar penal pentru fraudă electorală la Codlea, după ce la spitalul din localitate a fost chemată urna mobilă pentru 12 persoane internate, dar au votat 13 persoane. În acest caz se fac cercetări pentru a se verifica dacă a fost vorba de neglijență din partea membrilor comisiei respective.

În total, la Brașov au fost deschise trei dosare penale pentru fraudă electorală, în primul caz fiind vorba de o femeie de 72 de ani, membră a unei comisii de vot din Predeal, care este cercetată penal după ce s-ar fi găsit un buletin de vot deja ștampilat printre hârtiile pe care aceasta le avea pe birou.

Inchide