Dragnea anunță noi negocieri pentru alianțele din teritoriu

Dragnea anunță noi negocieri pentru alianțele din teritoriu
Publicat: 07/06/2016, 17:34
Actualizat: 30/08/2016, 15:48

Potrivit lui Dragnea, rezultatele de la locale indică faptul că PSD a început să câștige și în orașe „mai mult decât de obicei”.

„Ca primă informație: avem în jur de 1.700 de primari, înseamnă 53% din numărul total de primari. Ca și vot politic, la consilii județene, calculând numărul de mandate de consilieri județeni, votul politic direct este 40 la sută. Așa cum am spus și ieri, facem majoritatea singuri în 14 județe, în 11 facem majoritatea cu ALDE, în două cu UNPR și ALDE. În total, 27 de județe unde singuri sau împreună cu cu ALDE și UNPR putem să facem majoritățile. Am luat o decizie politică în Comitetul Executiv ca majoritățile cu prioritate să se facă cu ALDE și UNPR, acolo unde se poate pentru că sunt județe unde ALDE sau UNPR nu a intrat și, neintrând în consiliu, nu le putem oferi un post de vicepreședinte. Mai sunt posibilități și în alte județe unde putem constitui majorități și cu alte formațiuni politice, dar negocierile sunt în curs”, a declarat Dragnea, după ședința Comitetului Executiv.

În ceea ce privește regiunile unde PSD nu a obținut rezultatul scontat, Dragnea a precizat că eventuale măsuri vor fi luate în perioada următoare, pentru a nu „tulbura” negocierile.

„Am discutat foarte serios cu fiecare președinte, a zis în fața tuturor care au fost cauzele pentru care nu au avut rezultatele asteptate. Nu am luat nicio decizie, astăzi, cu privire la posibile măsuri în organizațiile respective pentru că vreau ca negocierile să nu fie tulburate, dar le-am zis colegilor că, în perioada următoare, o să se întâmple lucrul ăsta”, a mai spus Dragnea.

Pe de altă parte, Dragnea a menționat și câteva puncte de pe agenda sa, pe care le are în vedere după finalizarea negocierilor și întâlnirilor „importante din Parlament”. În acest context, liderul social-democraților a făcut referire și la alegerile parlamentare, punctând că „vor fi mulți tineri pe listele de la Parlament”.

„Voi avea întâlniri cu toți primarii noi aleși și de consilii județene pentru ca proiectele cu care au venit să fie parte din programul nostru de guvernare; să mă asigur că nu pleacă toată lumea în concedii, după aceste alegeri pentru că e important să înceapă efectiv munca în administrația locală și să mă asigur că organizarea pentru campania electorală din toamnă începe să fie realizată imediat după aceste alegeri.

Vom avea multe nume noi și vreau să mă asigur că fiecare deputat și senator îndeplinește câteva condiții: în primul rând să fie responsabil și conștient că trebuie să vină la serviciu, sunt doar două zile pe săptămână în care trebuie să fie prezent acolo obligatoriu. E greu de înțeles de ce mai apar situații când colegi de-ai noștri nu sunt prezenți în comisii sau plen. Nu ascund faptul că, în toate deplasările din această campanie electorală, personal am identificat în fiecare județ câteva opțiuni pentru alegerile parlamentare”, a detaliat Dragnea.

Prima divă a ţării şi-a pierdut minţile! Are tendinţe criminale, "influenţată de droguri şi alcool"....
Bătaie la Survivor România! Favoritul fanilor, ELIMINAT. A început să lovească fetele şi...
Cătălin Moroșanu intervine în forță și îl pune la punct pe Cătălin Zmărăndescu, după scandalul...
Cum scazi febra de la COVID natural. Remedii pe care să le aplici acasă
Bombă în miez de noapte: negocierile dintre Loți Boloni și FRF au picat! Antrenorul a...
Indonezia îşi mută capitala. Parlamentul a votat să înlocuiască Jakarta. Cum se va numi noua...
Metoda de furt care face ravagii. Cu o simplă monedă, HOȚII iau tot din MAȘINĂ
BANCUL ZILEI – Pofte vinovate în miez de noapte: “Dragă, așa aș vrea să fac...
Premierul Nicolae Ciucă și-ar fi plagiat teza de doctorat
Bătaie la Survivor România! Favoritul fanilor, ELIMINAT. A început să lovească fetele şi...
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
CÂTE proiecte cu FINANȚARE EUROPEANĂ a SEMNAT CHIȚAC anul trecut
Dovada clară că există călători în timp? Previziunea uluitoare făcută despre Elon Musk acum 70...
Cine este, de fapt, polițistul care a accidentat-o mortal pe Raisa pe trecerea de pietoni?...
Suntem o forță în toată Europa! România a dat marea lovitura în Uniunea Europeană
Prințul Harry și-a ieșit din minți. Lovitură imensă pentru Regină. E șoc total îm Familia...
Este oficial: Toţi românii pot primi o zi liberă suplimentară de la angajator. Ce trebuie...
Ce înseamnă acest simbol pe care îl vedem tot mai des pe maşini. Aproape nimeni...