• Publicat:
  • Actualizat:
Eu Primar

Firea îl acuză pe Nicușor Dan de ”încălcarea flagrantă” a legii electorale

Firea îl acuză pe Nicușor Dan de ”încălcarea flagrantă” a legii electorale
Gabriela Firea, cea care a câștigat alegerile pentru postul de primar al Capitalei, l-a acuzat, marți, pe Nicușor Dan de încălcarea legii electorale după încheierea campaniei, în contextul în care USB a depus o cerere pentru renumărarea voturilor la Sectorul 1.

Întrebată ce părere are despre cererea depusă de USB, privind renumărarea voturilor la Sectorul 1, Firea a afirmat că atât un câștig, cât și o pierdere trebuie tratate „cu responsabilitate și cu demnitate” și marcate de „fairplay”.

„Cred că a veni cu astfel de informații nu e un început bun în politică. Reprezentanții tuturor partidelor politice au semnat procesele verbale de la secțiile de votare. Îmi pare rău că domnul Dan nu spune de încălcările flagrante ale legii electorale din acest weekend și după momentul în care campania s-a încheiat, domnia sa a făcut în continuare campanie. A fost singura formațiune care a încălcat flagrant legea electorală după încheierea campaniei electorale”, a spus Firea.

Întrebată dacă și-a schimbat poziția față de Nicușor Dan, căruia i-a propus în timpul campaniei postul de viceprimar, Firea a declarat că este deschisă la dialog și cooperare „cu toții consilierii generali”.

„În momentul în care ridici standardul atât de sus și spui că vii cu un suflu nou în politică, trebuie tu însuți să dovedești că ești primul care respecți legea. A încălca legea electorală înseamnă că e primul pas spre a încălca orice lege din țară”, a adăugat Firea.

Uniunea Salvați Bucureștiul a cerut, marți dimineață, renumărarea voturilor în Sectorul 1 al Capitalei, invocând discrepanțe statistice în privința numărului de voturi obținut de candidatul USB, Clotilde Armand. Surse din interiorul Biroului Electoral al Sectorului 1 au declarat, pentru Mediafax, că solicitarea Uniunii Salvați Bucureștiul a fost primită marți dimineață, în jurul orei 9.20, pe e-mail.

„Invocă discrepanțe statistice, în sensul că ei au un număr de voturi, iar rezultatul arată alt număr de voturi. Vom lua decizia după ce centralizăm toate procesele verbale”, au arătat sursele citate.

 

 

 

Inchide