Predoiu și Nicușor Dan se bat pentru locul 2 în sondaje. Ultimele date înaintea alegerilor

Predoiu și Nicușor Dan se bat pentru locul 2 în sondaje. Ultimele date înaintea alegerilor
Publicat: 02/06/2016, 21:02
Actualizat: 12/10/2016, 11:20

Uniunea Salvați Bucureștiul a făcut joi publice rezultatele intenției de vot pentru candidații la Primăria Generală, iar lupta electorală este câștigată, pe cifre, de candidatul PSD, Gabriela Firea, care ar obține 34% din voturi la alegerile de duminică. Mai departe, Nicușor Dan și Cătălin Predoiu au rămas să-și dispute locul al doilea

După ce Nicușor Dan a refuzat propunerea candidatului Cătălin Predoiu de a realiza un sondaj prin care să fie desemnat un candidat unic al dreptei care să reușească să coaguleze toate voturile anti-PSD, bătălia dreptei s-a mutat în sondaje. Candidatul USB a anunțat la începutul săptămânii că partidul său va realiza sondajul cerut de Predoiu, chiar dacă nu s-a înțeles cu liberalii în privința organizării lui, dar că, oricare ar fi rezultatele, nu se va retrage din cursa pentru primărie.

În aceeași zi, PNL și USB au făcut publice cifre referitoare la intenția de vot a bucureștenilor la alegerile de duminică. Clasamentul a fost diferit în fiecare caz, însă lupta este câștigată, pe cifre, de candidatul PSD, cu peste 35% din sufragii. Diferența se face, însă, la nivel de nuanță. În varianta liberalilor, candidatul PSD se află cu 6,7 procente înaintea lui Cătălin Predoiu, el însuși afirmând la Interviurile Gândul că, într-adevăr, se află în urma lui Firea, dar că va recupera diferența.

„Partidul Național Liberal și-a făcut propriile măsurători. Știm cu certitudine cine este candidatul dreptei cel mai bine plasat, Cătălin Predoiu. Cătălin Predoiu este cel care poate s-o învingă pe doamna Firea și la o distanță consistentă de domnul Nicușor Dan. Cătălin Predoiu 30%, doamna Firea 36%-37%, domnul Nicușor Dan 18%, cam acestea sunt orientativ cifrele pe care le aveam în cursul săptămânii trecute”, a precizat joi vicepreședintele PNL, Sulfina Barbu.

Nu aceeași situație prezintă, însă, rezultatele sondajului realizat de Uniunea Salvați Bucureștiul, și făcute publice astăzi, în care, chiar dacă Gabriela Firea se află la o distanță considerabilă față de următorii doi clasați, cu un procent din sufragii între 34 și 37%, Nicușor Dan ocupă locul al doilea cu 16%. În sondajul USB, candidatul liberal Cătălin Predoiu se clasează pe locul al treilea, cu 11% din voturi. Pentru Consiliul General, PSD-UNPR obține 27, respectiv 29%, PNL 16% și USB 11,5, respectiv 16,7%.

„Predoiu și-a asumat, ca reprezentat al dreptei, ca în situația în care este cotat mai slab într-un sondaj comun, se va retrage. S-a făcut sondajul, PNL a fost invitat să-l auditeze, toate datele sunt disponibilie. Domnul Predoiu trebuie să tragă concluzia, să se retragă sau să fie responsabil pentru victoria PSD la alegerile din 5 iunie”, a spus Nicușor Dan după ce a prezentat datele sondajului.

Sondajul realizat de USB a fost făcut în perioada 31 mai – 1 iunie, prin metoda interviurilor telefonice. La sondaj au participat 1.000 de respondenți bucureșteni cu drept de vot, marja de eroare find de +-3,5%.

Sondarea intenției de vot s-a făcut cu ajutorul a trei întrebări, a declarat candidatul USB. „Prima întrebare este ‘cu cine votați”, deci la Primăria Generală or să fie procentele celor 12 candidați și următoarele două întrebări se referă la faptul că publicul nostru ar merge către PNL sau dacă publicul PNL ar merge către noi. Întrebările sunt ‘cu cine ați vota dacă Cătălin Predoiu se retrage” și ‘cu cine ați vota dacă Nicușor Dan se retrage”, întrebări ipotetice pentru că eu am anunțat că nu mă voi retrage. Ele măsoară transferabilitatea voturilor de la niște electori la ceilalți”, a explicat Nicușor Dan.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Putin cutremură omenirea. Ordin ISTORIC dat la Moscova: Totul s-a rezolvat
O vedetă PRO TV, decizie de neînțeles. De ce s-a retras din televiziune
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Nepotul lui Florin Salam, Adrian Petrache, reușită uriașă în carieră: "'Cu bucurie și recunoștiință, vă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului