VIDEO | Tuberculoza se poate trata și acasă

Publicat: 15/02/2023, 16:20

Dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta, a fost invitata lui Ion Cristoiu într-o ediție transmisă live de Gândul. Aceasta spune că pacientul de tuberculoză trebuie să aibă condiții decente atunci când merge să-și ia medicamentele. Urmăriți aici, integral, emisiunea „Față în față cu Ion Cristoiu”

„Avem două clădiri vechi pe care vrem să le refacem. Abia acum am primit bani. Avem nevoie de un proiect de demolare, suntem în etapa în care realizăm proiectul de demolare, după care o realizăm demolarea.

Acest spital va fi de tuberculoză. Ideea pe care am pus-o pe masa împreună cu arhitectul a fost să fie un spital cu circuite extrem de clare. Fiecare etaj va avea circuit separat, va avea o zonă separată de laborator, iar la parter va fi o zonă de ambulator TB, adică un dispensar pentru pacientul cu tuberculoză, pentru că tuberculoza, din fericire, în acest moment în România a început să fie tratată și acasă, mai ales tuberculoza care nu este contagioasă, tuberculoza care nu este cu formă severă de evoluție.

Este normal ca și pacientul care are tuberculoză aibă condiții decente atunci când merge să-și ia medicamentele, atunci când face investigații, iar pacientul care nu are tuberculoză nu se teamă. Trebuie să asigurăm această liniște și pentru pacientul cu tuberculoză și pentru pacientul care nu are”, a spus Dr. Beatrice Mahler.

Emisiunea o puteți urmări pe gandul.ro, pe pagina de Facebook Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase