Aproape 140 de români au averi de cel puțin 30 milioane de dolari

Aproape 140 de români au averi de cel puțin 30 milioane de dolari
Publicat: 01/04/2013, 12:12
Actualizat: 20/03/2019, 19:19

Aproape 140 de persoane din România dețin active nete de minimum 30 milioane de dolari, iar numărul acestora ar putea crește cu o treime până în 2022, potrivit unui studiu asupra averilor private globale realizat de compania Knight Frank, scrie Mediafax.

În Europa numărul persoanelor cu active de minim 30 milioane de dolari a crescut cu 632 în ultimul an (de la 53.538 la 54.170) și se estimează o creștere cu 31% în următoarea decadă. Cele mai multe persoane bogate din Europa se găsesc în Germania (16.192), Marea Britanie (10.373) și Elveția (5.657).

România are cei mai puțini oameni bogați din cele 22 de țări europene analizate.

Totodată, Europa numără în prezent 708 miliardari (cei mai mulți din lume), dintre care 149 locuiesc în Germania, tot atâția în Marea Britanie și 102 în Rusia.

„România numără în prezent 137 de persoane bogate, cu o previziune de creștere în următoarea decadă de 34% (până la 184 persoane în 2022); în timp ce Polonia înregistrează 799 persoane bogate (cu estimare de creștere la 1.128 până în 2022), iar în Cehia se află 237 de astfel de persoane (cu estimare de creștere până la 367 în 2022)”, se arată într-un comunicat al firmei The Advisers, biroul asociat rețelei Knight Frank în România.

La nivel global, în 2012 numărul persoanelor ultra-bogate din lume a crescut cu 5% (8.700 de noi persoane). Autorii studiului estimează ca acest segment de populație va crește cu 50% în următorii zece ani (cu 95.830 persoane), atingând un număr total de 285.666 de persoane la nivel global. Majoritatea acestor persoane trăiesc în prezent în America de Nord – 65.579.

În următorii 10 ani cea mai rapidă creștere a averilor se va înregistra în Asia și America Latină, iar până în 2022 una din 10 cele mai bogate persoane din lume va locui în America Latină.

Monaco, Londra și New York sunt destinațiiile preferate de cei mai bogați oameni din lume. Monaco rămâne cea mai scumpă țară din acest punct de vedere, o reședință de lux putând fi tranzacționată la un preț care variază între 57.600 și 63.700 dolari pe metru patrat.

Studiul a fost realizat de Knight Frank în rândul bazei sale de 15.000 clienți cu averi totalizând peste un trilion de dolari.
Pe fundalul instabilității economice se observă orientarea persoanelor bogate către proprietățile rezidențiale de lux în zone consacrate, ca o alternativă mai sigură de investiție.

New York a atins cel mare nivel de achiziții de lux din ultimii 25 de ani, în ultimul trimestru al anului 2012, grație crizei financiare care a debutat în anul 2008 și a situației economice generale, care a permis punerea spre vânzare a unor proprietăți foarte exclusiviste, nou construite.

Cei care investesc în piața rezidențială de lux provin din Rusia sau China și Hong Kong. Pe lângă puternica prezență de pe piața din Londra, rușii își măresc investițiile în New York, Miami, precum și în zona care se bucură de un interes în creștere continuă, America Latină. În Orientul Mijlociu, Dubai se diferențiază cu o creștere puternică de 20% a locuințelor de lux.

În ceea ce privește investițiile în zona hobby-urilor și pasiunilor, potrivit Knight Frank Luxury Investment Index, automobile clasice ocupă primul loc în preferințele bogaților lumii, valoarea achizițiilor în acest segment crescând în ultimii 10 ani cu 395%. În Europa, lucrările de artă rămân obiectele de colecție preferate ca investiție de persoanele bogate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Interdicția intră în vigoare pe 3 Mai. Devine ilegal în România de vineri
Cât de grav este Florin Piersic. Medicii au spus adevărul
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
A început deszăpezirea pe Transfăgărășan! Când ar putea fi permisă circulația?