Antreprenorii și-au verificat mai intens partenerii de afaceri în pandemie. Platforma Termene.ro a depășit pragul de 1 milion de euro în vânzări în 2020

Redactor:
Gândul
Antreprenorii și-au verificat mai intens partenerii de afaceri în pandemie. Platforma Termene.ro a depășit pragul de 1 milion de euro în vânzări în 2020
Antreprenorii și managerii din România au devenit tot mai preocupați de situațiile fiscale și juridice ale partenerilor de afaceri / Sursa foto: Shutterstock - caracter ilustrativ

Într-un an în care pandemia de COVID-19 a pus presiuni pe capacitatea de plată a companiilor, managerii din România au devenit mult mai preocupați să cunoască situația financiară și juridică a clienților și furnizorilor deja contractați sau potențiali. Iar asta de vede în datele anunțate de platforma de specialitate Termene.ro, unde numărul verificărilor aproape s-a triplat în contextul pandemiei.

Peste 70.000 de utilizatori au acces zilnic la platforma Termene.ro, care oferă informații actualizate despre datele financiare, fiscale și juridice ale tuturor firmelor din România, iar tendința pe care au observat-o fondatorii este aceea că, în 2020, pe fondul impactului pe care pandemia de COVID-19 a început să îl aibă asupra economiei, antreprenorii și managerii din România au devenit tot mai preocupați de capacitatea de plată și riscul de insolvență pentru toți clienții și furnizorii actuali, dar și pentru cei pe care îi prospectează.

Numărul verificărilor în rândul firmelor din România aproape că s-a triplat în contextul pandemiei. Astfel, de la o medie lunară de 45.000 de verificări în luna februarie 2020, numărul a ajuns la 130.000 de verificări în decembrie 2020, potrivit datelor din platforma Termene.ro. Trendul a fost ascendent începând cu luna martie 2020, ritm care se va menține în 2021 în condițiile în care crește riscul de insolvență al firmelor, au transmis reprezentanții Termene.ro.

Potrivit datelor Oficiului Național al Registrului Comerțului (ONRC), numărul profesioniștilor intrați în insolvență în primele 11 luni din 2020 a depășit pragul de 5.000, ajungând la 5.144, după ce, în noiembrie, au fost înregistrate 538 de cazuri. Numărul este însă cu aproape 12% mai mic decât cel întregistrat în perioada ianuarie – noiembrie 2019.

Creștere a cifrei de afaceri de peste 40% în 2020

În 2020, Termene.ro a crescut cu peste 800 de clienți, comparativ cu 2019, iar afacerea per ansamblu a crescut cu 43% față de anul precendent, depășind pragul de 1 milion de euro. Estimările pentru 2021 sunt de 1,5 milioane de euro venituri pentru produsele și serviciile actuale, în contextul în care echipa executivă pregătește în prezent și va lansa în acest an o serie de proiecte care au ca fundament instrumente de Inteligență Artificială (AI).

„Suntem o companie de servicii de tip SaaS (Software as a Service sau software ca serviciu), un milion de euro este un prag către maturizare și consolidare. Principalele priorități ale strategiei de business pentru Termene.ro în 2021 sunt dezvoltarea de servicii noi și segmentarea companiei pe divizii de business. Afacerile predictibile și scalabile sunt cele care vor face diferența în 2021, anul în care lansăm mai multe proiecte care au ca fundament instrumente de AI și integrarea mai multor furnizori de servicii”, a declarat Adrian Dragomir, co-fondator al Termene.ro.

Potrivit lui Adrian Dragomir, prin noile produse ce urmează să fie lansate, compania se așteaptă să atragă 3.000-5.000 de clienți noi.

Cum a ajută instrumentele de Inteligență Artificială (AI)

Utilizarea instrumentelor de Inteligență Artificială (AI) a contribuit la creșterea cifrei de afaceri  a Termene.ro în 2020, explică reprezentanții companiei. „AI are nevoie de date pentru a putea detecta obiceiuri și să ajute a în procesul de luare a deciziilor. Noi am folosit AI împreună cu bazele noastre de date pentru a analiza combinat datele financiare ale clienților business pentru a înțelege mai bine cine sunt, ce servicii folosesc și cum putem identifica firmele din piață care nu ne sunt clienți, dar ar avea nevoie de serviciile noastre”, spune Adrian Dragomir.

Astfel, potrivit Termene.ro, tehnologia AI este importantă pentru dezvoltarea businessurilor din România, multinaționale și firme antreprenoriale, în primul rând datorită avantajului competitiv obținut prin utilizarea tehnologiei. Acest avantaj rezultă din trei mari categorii unde poate fi folosit AI: automatizarea proceselor de business, analiza și interpretarea datelor și comunicarea cu clienții și angajații.

Reprezentanții platformei consideră că domeniile care au cel mai mare potențial de adopție a tehnologiei AI în anul 2021 sunt contabilitatea, marketingul online, medicina, asigurările și serviciile financiare.

Tânăra cunoscută a murit misterios! A fost găsită într-o prăpastie după ce a dat un...
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
FOTO. Inna, topless în vacanță! Cum s-a pozat cântăreața în apă
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
Fabulos! Gigi Becali a dat tunul și a câștigat 15 milioane de euro peste noapte!...
Legea a fost admisă. Cine sunt românii care pot ieşi mai devreme cu 15 ani...
Medicii veterinari atrag atenţia. Ivermectina nu se foloseşte pentru tratarea coronavirusului, ci „pentru afecţiuni interne...
BANCUL ZILEI – Filme XXX cu nevasta
Câinele lui Dorian Popa câștigă 200.000€ pe an: „Prețurile sunt fără TVA. Vreau să fac...
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
Unul dintre cele mai bine păzite SECRETE înainte de 1989: data reală a naşterii lui...
Despre Mălina Olinescu se știa că s-a sinucis, dar acum s-a aflat adevărul! Mărturie BOMBĂ,...
Am prins-o înfulecând prăjituri după ce a slăbit 40 de kg. Ce vedetă din România...
Ce s-a întâmplat cu Brandi Passante după „Războiul Depozitelor”
NOI RESTRICŢII la graniţa României: Anunţ BOMBĂ de ultimă oră
Mădălina Ghenea, apariție senzuală într-o rochie mulată. Fanii au reacționat: Sophia Loren are o urmașă
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Catastrofă la graniţa cu România: Oraşe întregi părăsite, obloanele trase, lacăte la uşi. Ţara vecină...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide