Solicitare. Antreprenorii cer ministrului Economiei deblocarea Măsurii 3 – „Granturi pentru investiţii acordate IMM-urilor”

Redactor:
Cezar Amariei
Solicitare. Antreprenorii cer ministrului Economiei deblocarea Măsurii 3 – „Granturi pentru investiţii acordate IMM-urilor”

Într-o scrisoare deschisă, transmisă marți, reprezentanții companiilor mici și mijlocii din România îi solicită ministrului Economiei să ia măsuri pentru deblocarea unei măsuri de sprijinire a mediului de afaceri. Aceasta a fost suspendată după ce au apărut serioase indicii că s-ar fi operat ilegal pe ea.

La începutul lunii februarie, Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) atrăgea atenția că angajații mai multor bănci ar fi profitat de faptul că aveau acces la o parte dintr-un program guvernamental destinat întreprinderilor mici și mijlocii (IMM) și au accesat și date care nu le erau destinate. Ar fi viciat astfel Măsura 3, de granturi de până la 200.000 de euro acordate solicitanților, pentru investiții.

Ca urmare a acestei sesizări, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) suspendat programul și a depus o plângere penală. Măsura a lovit însă, în egală măsură, în cei care ar fi încercat fraudarea sistemului dar și în cei de bună credință.

Din această cauză, CNIPMMR a transmis marți o scrisoare deschisă ministerului Economiei. Solicită ca instituția guvernamentală să comunice care sunt acţiunile pe care ministerul le va întreprinde  pentru  deblocarea Măsurii 3.

Reprezentanții oamenilor de afaceri se referă și la declaraţia  publică a  primului – ministru, Florin Cîţu, făcută în cadrul  şedinţei  Biroului  Permanental CNIPMMR din  25 februarie,  cu  privire  la posibilitatea deblocării Măsurii 3 – Granturi pentru investiţii acordate IMM-urilor.

„E posibil ca o soluție pe care să o avem pe termen scurt acum este să eliminăm acele proiecte din Măsura 3 care sunt legate de imobiliar și să putem să mergem mai departe. E o discuție pe care o să o am cu ministrul economiei. Ar fi păcat să nu mergem cu această măsură mai departe”, declarat atunci premierul.

Conform acestuia, s-a ajuns ca multe companii să ceară sprijin pentru achiziții imobiliare dintre eroare de interpretare a unui act guvernamental.

„Noi vorbeam de spații de producție, dar producția are un sens mai larg, depinde de cine și cum interpretează”, a completat Cîțu.

Reprezentanții Consiliului Național al oamenilor de afaceri arată că este de maximă necesitate adoptarea, în regim de urgenţă, de măsuri care să asigure accesul IMM-urilor la surse de finanţare.

În acest sens, solicită prezentarea de către Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului a unui calendar, cu acţiuni şi termene clare care să vizeze operaţionalizarea Măsurii 3.

FOTO-BOMBA! Nu se aştepta nimeni sa posteze astfel de poze. Vedeta care a rupt netul...
Poveste demnă de Dosarele X, la Cluj! Femeia A MURIT, dar soţul a readus-o la...
FOTO. Cum arată acum fosta amantă a lui Ciprian Marica! Ana Muntean s-a schimbat total
ADEVĂRUL despre familia lui Culiță Sterp. Nu au fost dintotdeauna bogați. Ce s-a întâmplat când...
Ce avere are, de fapt, Gigi Becali! Bombă: îl concurează pe Ion Țiriac. `Rețineți ce...
Benone Sinulescu, călcat de hoți! L-au lăsat fără toată munca de un an de zile,...
CORONAVIRUS 18 aprilie. Situaţia pe judeţe. Doar 5 judeţe au peste 100 de cazuri noi....
BANCUL ZILEI – Un primar află de la nevastă că a fost înșelat
Un cuplu a cumpărat două acţiuni Amazon în 1997. Cât valorează acum
Poveste demnă de Dosarele X, la Cluj! Femeia A MURIT, dar soţul a readus-o la...
Experimentul INUMAN care s-a petrecut la Pitești. Încercarea de DISTRUGERE a personalității umane, o pată...
Încă doi concurenți vor fi ELIMINAȚI de la Survivor. Prezentatorul Dan Pavel nu vrea să-i...
Horoscop 19 aprilie 2021. Zodia care trece peste perioada dificilă
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce...
Horoscop - luni, 19 aprilie 2021. N-o să-ți vină să crezi ce se întâmplă cu...
Cele mai nocive sortimente de cafea pentru inimă. De evitat!
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Anunţul Apple la care nu se aştepta nimeni. Pun la cale un nou produs, realizat...
Inchide