O agenţie de recrutare şi plasare a personalului străin în România îşi măreşte volumul de activitate, odată cu creşterea numărului de muncitori asiatici veniţi în țara noastră

O agenţie de recrutare şi plasare a personalului străin în România îşi măreşte volumul de activitate, odată cu creşterea numărului de muncitori asiatici veniţi în țara noastră
FOTO: Work From Asia
Publicat: 13/08/2021, 16:25
Actualizat: 16/08/2021, 11:46

Reprezentanții unei agenţii de recrutare şi plasare a personalului străin laudă proiectul de act normativ al Guvernului prin care este propusă majorarea la 50.000 a numărului de muncitori străini cu drept de lucru în România.

„Salutăm această majorare a numărului de muncitori străini acceptaţi, anul acesta, să lucreze în România. Considerăm că decizia Guvernului este una înţeleaptă, în contextul crizei de personal fără precedent cu care se confruntă în prezent ţara noastră. Am resimţit din plin impactul avut de această acută lipsă de personal, care s-a tradus pentru noi într-o creştere semnificativă a numărului de oferte de angajare primite în special din sectorul HoReCa, zona construcţiilor şi chiar din agricultură”, a declarat Yosef Gavriel Peisakh, general manager „Work From Asia”.

Comparativ cu anii trecuţi, creşterea nevoii de forţă de muncă străină în România este vizibilă, însă odată cu apariţia acestui fenomen se remarcă şi necesitatea informării corecte a antreprenorilor români asupra condiţiilor de bază pe care trebuie să le ofere forţei de muncă din Asia.

De la asigurarea cazării şi meselor, atunci când lucrezi cu forţa de muncă straină este vitală buna colaborare dintre angajator şi agenţia de plasare a forţei de muncă, cea care este responsabilă de asigurarea drepturilor şi beneficiilor muncitorilor străini.

Având o mare experienţă pe piaţa serviciilor de recrutare a personalului asiatic din România, încă din 2010, „Work from Asia” a securizat şi intermediat cu succes sute de contracte de recrutare pentru aproape toate domeniile de business, agenția asigurând forţă de muncă din ţări precum Filipine, Vietnam, Nepal, Sri Lanka, Indonezia, Pakistan, India şi Bangladesh.

Astfel, compania este pregătită să vină în sprijinul companiilor din România cu echipe eficiente de muncitori şi să acopere nevoile existente din domenii precum: construcţii, agricultură şi zootehnie, confecţiile textile şi Horeca, pentru a menţiona doar câteva dintre acestea.

De asemenea, aria de activitate a agenţiei include şi asigurarea forţei de muncă pentru segmentul industrial, unde pune la dispoziţia clienţilor săi personal calificat din Asia pentru orice tip de fabrică, până la intermedierea serviciilor de curăţenie, ingrijire persoane vârstnice sau cu dizabilităţi.

„Work from Asia” este o agenţie de recrutare personal asiatic care vizează şi sprijinirea sectoarelor auto, de la prin oferirea de personal pentru domeniul automotive, până la soluţionarea lipsei de personal din service-urile auto, spălătorii şi nu în ultimul rând domeniul transporturilor de mărfuri şi persoane.