Cum au evoluat afacerile din industrie în primul trimestru

Redactor:
Emil Popescu
Cum au evoluat afacerile din industrie în primul trimestru
Cifra de afaceri din industrie pe total piața internă și piața externă a crescut în primul trimestru, față de aceeași perioadă din 2014, cu 2,5%, datorită evoluției pozitive a industriei extractive (plus de 6,3%) și industriei prelucrătoare (2,3%), potrivit datelor anunțate vineri de INS.

„Pe marile grupe industriale creșteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în sectoarele: industria bunurilor de capital (+7,7%), industria bunurilor de folosință îndelungată (+6,6%), industria bunurilor intermediare (+5,2%) și industria bunurilor de uz curent (+1,2%). Industria energetică a scăzut cu 20,9%”, arată Institutul Național de Statistică (INS), într-un comunicat.

În martie, cifra de afaceri din industrie a fost mai mare atât față de luna precedentă, cu 13,1%, cât și față de luna corespunzătoare din anul precedent, cu 2,8%.

INS a anunțat, tot vineri, că în primele trei luni ale anului, comparativ cu trimestrul I 2014, comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut în termeni nominali cu 1,4%.

În martie, comenzile noi din industria prelucrătoare au fost mai mari atât față de luna precedentă (cu 10%), cât și față de martie 2014 (cu 1,1%).

Inchide