CRIPTONEWS. Furtună de nisip ori tornadă de Pacific? Valurile din piața criptomonedelor se formează sub deciziile liderilor lumii

CRIPTONEWS. Furtună de nisip ori tornadă de Pacific? Valurile din piața criptomonedelor se formează sub deciziile liderilor lumii
Publicat: 27/05/2021, 18:25
Actualizat: 27/05/2021, 18:28

Ce sunt criptomonedele, ce reprezintă, ce active au sau nu în spate, pe ce reglementări se bazează și dacă pot fi utilizate pentru achiziții ori doar în schimburi virtuale? Ce sunt ”minerii” cripto, câtă energie se consumă pentru crearea lanțurilor pe care funcționează – tehnologia blockchain – și cum influențează liderii de opinie volumul tranzacțiilor la nivel mondial? 

Iranul anunță interzicerea minării de criptomonede până în septembrie a.c.

Preşedintele iranului, Hassan Rouhani, a declarat, potrivit BBC, că penele de curent electric foarte dese din ultima vreme se datorează secetei, care a afectat mai multe centrale hidroelectrice.  Conform estimărilor din piața de energie mondială, 4,5% din totalul activităţilor de minare a criptomonedei Bitcoin au loc în Iran. inde minarea de criptomonede utilizează peste doi gigawaţi de energie electrică din reţeaua naţionalăl. În consecinţă, Rouhani a anunţat interzicerea tuturor activităţilor de minare a criptomonedelor până la data de 22 septembrie, deși această operațiune (minarea criptomondelor) permite Iranului să ocolească sancţiunile internaţionale.

Criptomonedele au recuperat din valorile pierdute în ultimele săptămâni

După ce săptămâna trecută miliarde de dolari ”au dispărut”, pe fondul scăderilor înregistrate de cele mai cunoscute monede digitale, potrivit CNBC.  de la începutul săptămânii în curs, bitcoin, ethereum, dogecoin au revenit pe creștere.

Bitcoin se tranzacţionează în acest moment, 27 mai 2021, la 40.027 dolari SUA., marcând un plus de circa 25% în plus faţă de cel mai mic nivel înregistrat săptămâna trecută, de 32.000 USD. Declarațiile fondatorului mărcii auto electrice Tesla, Elon Musk, conform cărora producătorul nu va mai accepta plata achizițiilor în bitcoin, a aruncat în prăpastie valoarea celei mai cunoscute criptomonede, care a scăzut la una dintre cele mai mici cotații din istoria sa.

Pentru investitorii în cripotomonede, scăderea valorii bitcoin este, de fapt, oportunitatea de a achiziționa. Pentru Elon Musk este doar modalitatea de a influența piața conform intereselor sale economice, bazate pe alianțe care vor fi afișate nu peste mult timp. Unii analiști fac deja legături cu oportunitățile de investiții pe care le oferă China și încearcă să depisteze eventuale legături dintre afirmațiile lui Musk.

Etherum, a doua cea mai populară criptomonedă din lume, a recuperat mai bine de o treime față de pragul la care ajunsese, de 1.800 USD, și a ajuns să se tranzacţioneze pentru 2.847, 68  USD (27.05.2021).

Dogecoin, cripto-moneda ”ciudată” din piața de profil, care a dat deja primul milionar, se tranzacţionează din nou pe creştere: 0,34 USD, faţă de 0,24 USD la începutul acestei săptămâni.

Piața criptomonedelor se află sub influența declarațiilor politice și economice, fie și marginal, pentru simplul motiv că este o piață identic volatilă cu orice altă piață de active investiționale. Diferența constă în tehnologia care stă la baza construcției acestora și în faptul că ele nu sunt și nici nu vor putea fi subordonate unei autorități monetare centrale.

Urmăriți pe Gandul.ro, Gândul YouTube, Gândul Facebook și Gândul Financiar Facebook, emisiunea din această seară, joi, 27 mai 2021, de la 19.15 o discuție despre criptomonede și platforme de tranzacționare, cu Marius Morra și Vlad Sas.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
Experiment: un tânăr a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Gestul controversat făcut de judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu în fața jurnaliștilor. Ancuța Ioana...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
A fost făcută prima radiografie din lume cu un singur atom