PRAG: Criptomoneda românească EGLD a ajuns la o capitalizare de un miliard USD.

PRAG: Criptomoneda românească EGLD a ajuns la o capitalizare de un miliard USD.
Publicat: 29/01/2021, 10:37
Actualizat: 29/01/2021, 10:39

Moneda digitală EGLD, emisă de Elrond Network, companie de blockchain din Sibiu, a atins joi, 28 ianuarie a.c., pentru prima dată de la înființare, o capitalizare de piaţă de un miliard dolari SUA.

Capitalizare  Elrond este dată de valoarea totală a monedelor digitale EGLD. Joi la ora 12.10 (ora României), la scurt timp după anunţul companiei, datele agregatorului de preţuri CoinMarketCap arătau o valoarea de piaţă de sub 990 milioane de dolari. La ora 15.50, această valoare se situa la peste 1 miliard de dolari, din nou, reliefând fluctuaţiile din piaţă.

Joi la ora 12.10 (ora României), EGLD se tranzacţiona la o valoare de piaţă de 59 de dolari, în creştere cu 50%, adică o capitalizare totală de aproape 990 milioane dolari, conform platformei CoinMarketCap, care urmăreşte o medie a preţurilor din mai multe exchange-uri.

Noi experiențe, pentru toți, de oriunde, vor fi asigurate printr-o aplicație intuitivă, care va simplifica radical experiența printr-un sistem financiar revoluționar. Imaginați-vă că ați putea avea toate serviciile financiare într-un singur loc, cu acces universal pentru oricine, de oriunde, pe telefonul mobil. Ceea ce va deschide o nouă etapă de dezvoltare a economiei globală – Beniamin Mincu, CEO și co-fondator Elrond Network

Scopul monedei EGLD este de a revoluţiona tehnologia blockchain şi de a oferi peformanţe radical superioare față de monedele existente acum, celebre deja, bitcoin sau ethereum, în ceea ce priveşte viteza şi costurile de transfer. Următorul pas pe care fondatorul Elrond l-a anunțat este lansarea apli­ca­ţiei de mobil Maiar.

Blockchainul construit de sibi­e­nii de la Elrond promite viteze de trans­fer de 1.000 de ori mai bune de­cât cele ale bitcoin sau ethereum, costurile fiind mult mai mici.

Com­pania se află, potrivit fondatorilor săi, în plin proces de dez­voltare şi intenționează să des­chi­dă un birou în Miami în următoarele luni.

Avântul proiectului EGLD se bazează în acelaşi timp pe evoluţia favorabilă a pieţei criptomonedelor, unde bitcoin a crescut cu 700% din martie 2020 până în 8 ianuarie 2021, când a atins un maxim istoric de aproape 42.000 de dolari, înainte de a cădea rapid cu 30% în zilele imediat următoare.

Companiile din zona tehnologiei care au atins, la evaluări, pragul de un miliard de dolari au fost denumite „unicorni“. UiPath, start up românesc fondat de Daniel Dines în SUA, a devenit „unicorn“  în 2018, după ce a obținut o finanţare complexă, derulată de mai multe fonduri de investiţii care au participat la runda deschisă la acel moment.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Delia, gafă colosală! S-a aplecat, fusta s-a ridicat şi s-a văzut tot, în ziua mare
FOTO. Imagini incendiare cu fata fostului fotbalist, goală în cadă
O femeie a postat fotografia cu mâncarea de la restaurant și s-a trezit cu notă...
Berea fără alcool te lasă fără permis. Medic: Înverzește etilotestul
Pe ce a plătit un tânăr 92 de lei la Târgul de Crăciun din București....
Un oficial al FRF-ului sare în apărarea lui George Pușcaș după evoluția solidă din partida...
Renault își ia adio de la DUSTER! Ce se întâmplă cu SUV-ul de la Mioveni?
A fost descoperit seiful plin de bani al lui Cătălin Cherecheș. Unde a ascuns primarul...
Cât costă o porție de cârnați la Târgul de Crăciun din Piața Constituției! Care sunt...
Cristina Spătar, dată afară din casă chiar de Moș Nicolae, cu tot cu cei doi...
Salariile bugetarilor ar putea creşte în 2024 cu 5%. Profesorii ar putea beneficia de o...
Câţi bani au primit Ada şi Tony Galeş pentru 5 săptămâni la America Express? Salariu...
Sportul care poate fi făcut de TOATĂ LUMEA! Mai mult, întărește și pregătește corpul pentru...
A MURIT marele CÂNTĂREŢ ROMÂN. Adio, maestre! Durerea e infinită
Doliu în muzica din România. A murit un artist cunoscut
Ce relație au Dorian Popa și Babs după despărțire. Un detaliu i-a dat de gol
BANCUL ZILEI. Două femei se schimbă în vestiar la sala de fitness. Una dintre ele...