Prima platformă din România care cumpără telefoane mobile uzate plătește, în medie, 150 de euro pentru fiecare device „reciclat”

Prima platformă din România care cumpără telefoane mobile uzate plătește, în medie, 150 de euro pentru fiecare device „reciclat”
Sursă FOTO: Shutterstock - caracter ilustrativ
Publicat: 02/06/2021, 14:20
Actualizat: 02/06/2021, 14:21

Serviciul BuyBack.ro, o platformă care achiziţionează telefoane mobile uzate, pune la dispoziția utilizatorilor câteva criterii pentru a evalua starea actuală a telefonului pe care doresc să îl vândă.  Potențialii clienți primesc instant o ofertă de preţ estimativă din partea BuyBack.ro. Compania Service Return, care a lansat recent acest serviciu, estimează că aproximativ 10.000 de telefoane vor ajunge în programul BuyBack.ro în primul an de funcţionare a serviciului, urmând ca în 2022 numărul acestora să se tripleze.

Compania Service Return gestionează door to door procesele de service şi retur, cu peste 150.000 fişe de service şi peste 50.000 de fişe de retur în cei 8 ani de activitate, conform unui comunicat transmis redacţiei GÂNDUL FINANCIAR.

Durata medie de utilizare a unui telefon mobil în România este de maximum 2 ani

Potrivit BuyBack.ro, durata medie de utilizare a unui telefon mobil pe piaţa locală este de maximum 2 ani. După acest interval de timp, circa jumătate dintre români aleg să dea telefonul unei alte persoane din familie, 35% dintre aceştia optează pentru vânzarea lui, iar 15% îl depozitează într-un sertar. În topul motivelor pentru care românii îşi schimbă telefonul mobil se află: o ofertă mai avantajoasă făcută de operatorii de telefonie mobilă pentru un nou aparat, apariţia pe piaţă a unui model nou sau gradul ridicat de uzare al acestuia.

Serviciul BuyBack.ro recent lansat vine în sprijinul utilizatorilor care vor să-şi vândă telefonul printr-un proces profesionist, simplu şi rapid. Astfel, aceştia pot intra pe www.buyback.ro, evaluează după câteva criterii starea actuală a telefonului pe care doresc să îl vândă şi primesc instant o ofertă de preţ estimativă din partea BuyBack.ro. Dacă sunt de acord cu oferta estimativă, completează o cerere, iar telefonul este ridicat gratuit de curier. Ajuns în sediul BuyBack.ro, telefonul este evaluat cu un software fără să fie dezasamblat, urmând ca utilizatorul să primească oferta finală de preţ în maximum 24 de ore.

BuyBack.ro acceptă telefoane mobile folosite de la nouă dintre cele mai populare branduri

În final, dacă oferta este agreată, BuyBack trimite banii în contul bancar sau Revolut al utilizatorului, urmând ca acesta să îi primească în doar 1 zi. De asemenea, pentru prima cerere finalizată cu refuzul ofertei, diagnosticarea şi transportul dus-întors al telefonului sunt gratuite.

BuyBack.ro acceptă telefoane mobile folosite de la nouă dintre cele mai populare branduri, în diverse modele apărute în ultimii 3-5 ani. Prin reţeaua de service-uri partenere, compania repară telefoanele care pot fi recuperate şi le repune în vânzare cu ajutorul partenerilor din retail.

Reprezentanţii BuyBack.ro afirmă că primesc spre colectare şi telefoane mai vechi, indiferent de brand sau vechime, ce sunt preluate de partenerii de la Ecotic în vederea reciclării. În prezent, procentul telefoanelor reciclate este de 10% din totalul telefoanelor colectate, compania estimând o creştere a procentului în viitorul apropiat.

Preţul mediu plătit clienţilor care au apelat la serviciul BuyBack.ro este de 150 euro

Din datele oferite de companie, până în prezent, preţul mediu plătit clienţilor care au apelat la serviciul BuyBack.ro este de 150 euro.

„Utilizatorii noştri îşi pot vinde rapid telefonul mobil pe care nu îl mai folosesc, beneficiind de o estimare corectă a preţului, dar şi de plată într-un timp foarte scurt, doar o zi. Mai mult, colectarea şi evaluarea telefonului sunt gratuite, neimplicând niciun cost din partea acestuia. Printr-un proces foarte simplu, aceştia oferă şansa telefonului lor să fie reciclat corect sau refolosit de altcineva, contribuind la o economie circulară. În viitor, avem în plan extinderea serviciului şi pentru alte categorii de produse precum tablete, laptopuri sau console de gaming”, a declarat Alin Bozga, Manager BuyBack.ro

Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Hammer time”: O bombă de fabricație franceză lansată de ucraineni distruge o clădire plină de...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Tatăl Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate, nu s-a putut dezlipi de sicriul cu...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Capcana STB pentru șoferii nesimțiți. Nimeni nu mai scapă
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Tatăl lui Mirel Dragomir, despre crima sângeroasă comisă de fiul său: "Nu pot să-l privesc...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Test de cultură generală. Care a fost prima țară care a trecut la ora de...