PREMIERĂ: Platforma Revolut lansează noi operațiuni în România. Ce se întâmplă cu economiile personale din aplicație

PREMIERĂ: Platforma Revolut lansează noi operațiuni în România. Ce se întâmplă cu economiile personale din aplicație
Publicat: 01/03/2021, 15:31

Revolut, aplicația financiară globală cu peste 15 milioane de utilizatori în întreaga lume a anunțat astăzi operaționalizarea licenței sale bancare în România. Clienții din România care aleg să folosească Revolut Bank se vor bucura de protecție pentru depozite în baza Schemei Europene de Garantare a Depozitelor, precum și de servicii adiționale.

Utilizatorii din România au acum posibilitatea să opteze pentru transferul la Revolut Bank pentru a beneficia de servicii adiționale prin intermediul aplicației. Procesul de transfer durează doar câteva minute.

1,3 milioane de români au conturi Revolut

Numărul utilizatorilor serviciilor Revolut în România a atins 1,3 milioane de persoane, iar reprezentanții companiei sunt convinși  că introducerea protecției pentru depozite, alături de serviciile și funcționalitățile pe care Revolut le oferă deja, vor aduce mai mult control și siguranță clienților.

“Revolut este fintech-ul cu cea mai rapidă creștere din Europa și acest lucru se datorează faptului că ne-am prioritizat întotdeauna clienții. Un rol important îl are de asemenea și designul de produs, faptul că nu percepem taxe și comisioane ascunse și construim constant produse financiare inovatoare”, a declarat Virgilijus Mirkės, Chief Executive Officer la Revolut Bank.

“Lansarea operațiunilor bancare în România va aduce un nivel ridicat de siguranță și încredere clienților noștri și ne va permite să adăugăm o suită de produse și servicii noi în viitorul apropiat ”, a mai adăugat Mirkės.

În noiembrie 2020 Revolut a anunțat lansarea conturilor curente locale pentru clienții din România

Reamintim că în noiembrie anul trecut Revolut a anunțat lansarea conturilor curente locale pentru clienții din România, oferite în parteneriat cu Libra Internet Bank. Această mutare a venit la câteva luni după ce compania, cu sediul în Marea Britanie, a mutat clienții din Europa Centrală și de Est, ca o consecință a Brexit-ului, către Revolut Payments UAB, o instituție de monedă electronică autorizată de Banca Lituaniei.

„Această entitate are permisiunile echivalente ca entitatea noastră din Marea Britanie (Revolut Ltd) și a paşportat aceste permisiuni în toată Europa”, a transmis la acel moment Revolut.

Astfel, pe o piață locală cu un volum total al tranzacțiilor online care a depășit 7 miliarde euro în 2020, Revolut a făcut urmăroarea mutare pe piața din România pentru a-și consolida poziția. Pentru securitatea tranzacțiilor compania oferă posibilitatea de a bloca sau dezactiva cardul pentru diferite tipuri de tranzacții (plăti swipe, tranzacții online, retrageri de numerar, plăti contactless) și posibilitatea de a folosi opțiunea de siguranță pe baza de geolocalizare pentru a anula toate tranzacțiile efectuate atunci când cardul nu se află în proximitatea telefonului.

Românii au deschis peste 140.000 de pușculițe digitale Vaults

Pe lângă opțiunea de a cheltui în siguranță și de a-și gestiona mai bine banii prin intermediul functionalitatilor de bugetare, reprezentanții companiei a ajutat utilizatorii locali să își atingă mai repede obiectivele financiare prin intermediul pusculitelor digitale „Vaults”. Românii au deschis peste 140.000 de pușculițe digitale Vaults și au strâns peste 40 de milioane de lei din mărunțișul rămas după fiecare tranzacție, contribuții individuale sau plăti recurente.

Deși imediat după lansare Revolut era folosit ca un card de călătorii, acum românii îl folosesc zilnic, peste 60% dintre tranzacții fiind efectuate în țară, la diferiți comercianți.

Totodată, românii folosesc Revolut și pentru a-i învață pe copii noțiuni de educație financiară și a-i pregăti astfel mai bine pentru viață. Peste 17.000 de copii din România au astăzi un cont Revolut Junior.

Clienții Revolut pot  să transfere bani, fără taxe ascunse, la nivel global

Revolut a democratizat atât piața de investiții cât și tranzacționarea de criptomonede, cu utilizatori locali care investesc în criptomonede, metale prețioase (aur sau argint), dar și în acțiuni de la peste 750 de companii din State Unite, direct din aplicația Revolut, printr-o simplă apăsare de buton.

Până în prezent, Grupul Revolut a obținut investiții în valoare de aproape 1 miliard de dolari și a fost recent evaluată la 5,5 miliarde de dolari. În doar cinci ani, Revolut a atras peste 15 milioane de clienți din întreaga lume. Revolut a lansat operațiunile bancare anul trecut, în Polonia și Lituania, și oferă deja servicii de creditare competitive în ambele țări. Licențele bancare specializate permit ca Revolut Bank să ofere servicii bancare limitate prin intermediul aplicației Revolut împreună cu o matrice de servicii și produse financiare care sunt oferite de alte companii din Grupul Revolut.

Aplicația Revolut oferă clienților posibilitatea de a ști cât cheltuiesc în fiecare lună, pe categorii. Utilizatorii, pot stabili bugete lunare pentru fiecare categorie în parte și pot totodată să-și administreze cheltuielile recurente pentru abonamente ori să economisească folosind funcționalitatea de rotunjire a mărunțișului. Clienții Revolut pot de asemenea să cheltuie și să transfere bani, fără taxe ascunse, la nivel global, să dețină valută în 29 de monede, direct în aplicație și să transfere bani instant prietenilor sau familiei.

Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A intrat în presă accidental, după ce a câștigat un concurs la un post local de televiziune din Constanța,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase