Asigurări: Proprietarul Euroins își va mări capitalul pe bursa de valori de la Sofia. La ce vor folosi banii obținuți din piața de capital bulgară

Redactor:
Mia Popescu
Asigurări: Proprietarul Euroins își va mări capitalul pe bursa de valori de la Sofia. La ce vor folosi banii obținuți din piața de capital bulgară

Eurohold, cel mai mare holding public din Bulgaria și unul dintre principalele grupuri de afaceri independente care își desfășoară activitatea în sud-estul Europei, va emite noi acțiuni la Bursa de Valori Bulgară (BVB). Compania vizează o sumă de până la 100 milioane euro, relevă cel mai recent anunț al companiei.

Eurohold va oferi pentru subscriere mai mult de 79 de milioane de acțiuni noi, cu o valoare nominală și un preț de 2,5 lei (1 bgn) și 6,25 lei (2,50  bgn). Oferta publică va fi considerată reușită dacă cel puțin 40% din noile acțiuni (31,6 milioane de acțiuni) sunt subscrise și achitate. Euro-Finance AD ​​va fi intermediarul de investiții în ceea ce privește plasarea noilor acțiuni.

„Fondurile strânse vor fi utilizate pentru finanțarea achiziției filialelor CEZ Group din Bulgaria și pentru a investi în dezvoltarea celor două afaceri principale ale grupului – energie și asigurări”, a declarat Vasil Stefanov, directorul de dezvoltare al Eurohold.

Principalii acționari ai Eurohold, inclusiv cei majoritari – Starcom Holding AD, își confirmă participarea la viitoarea majorare de capital. În cazul în care sunt necesare fonduri proprii pentru finalizarea tranzacției cu CEZ Group înainte de finalizarea procedurii pentru majorarea de capital a deținerii, principalii acționari ai Eurohold sunt pregătiți să furnizeze imediat aceste fonduri. Propunerea de emitere a noilor acțiuni va fi votată la o adunare generală extraordinară a acționarilor din data de 10 aprilie.

La începutul acestui an, Eurohold a primit ultimele aprobări pentru preluarea a șapte filiale ale grupului CEZ din Bulgaria, inclusiv 67% din cea mai mare companie electrică – CEZ Distribution Bulgaria și cel mai mare furnizor de energie electrică – CEZ Electro Bulgaria, respectiv 100% din acțiunile celui mai mare comerciant autorizat de energie electrică din Bulgaria- CEZ Trade Bulgaria.

CEZ este cel mai mare furnizor și distribuitor de energie electrică din Bulgaria, deservind aproape 3 milioane de clienți. În 2019, CEZ Bulgaria a înregistrat venituri și active totale de 700 milioane EUR (1,4 miliarde BGN). Compania are peste 3000 de angajați în Bulgaria.

Eurohold Bulgaria este un grup de afaceri independent lider în regiunea CEE / SEE / CSI și cel mai mare holding public din Bulgaria – din punct de vedere al veniturilor. Grupul are companii în domeniile asigurărilor, leasingului, vânzărilor de mașini, gestionării activelor și serviciilor de investiții. Eurohold listat la BVB și WSE.

Compania deține Euroins Insurance Group (EIG), unul dintre cele mai mari grupuri de asigurări independente din regiunea CEE / SEE / CSI, care operează în 11 țări și deține filiale în Bulgaria, România, Macedonia de Nord, Ucraina, Georgia, Rusia și Belarus.

În România, Euroins este al doilea cel mai mare jucător pe piața polițelor auto RCA, după City Insurance, și oferă o serie de alte tipuri de asigurări, generale și de viață.

Gimnasta a şocat ţara. Şi-a omorât nou-născutul după ce l-a aruncat la gunoi. Explicaţia e...
BOMBĂ: Cătălin Scărlătescu s-a căsătorit! Ea este ALEASA
FOTO. Adelina Pestrițu, apariție interzisă pe plajele din Egipt, în costum de baie!
A aflat că are iubit și a rămas șocat! Tavi, Clonda, la un pas să...
Maria Sharapova, răspuns sarcastic pentru un bărbat care i-a cerut cadou o mașină Porsche!
Câți bani costă geaca purtată de Klaus Iohannis de Ziua Pământului. E aproape cât pensia...
Incident periculos în Israel: O rachetă siriană a explodat în aproprierea unui reactor nuclear
BANCUL ZILEI – Un tip urât are parte de o partidă grozavă de sex
Un deputat AUR susține că a trăit din alocația copiilor și câștiguri la loto. A...
BOMBĂ: Cătălin Scărlătescu s-a căsătorit! Ea este ALEASA
ROMÂNCA născută într-o familie de evrei considerată cea mai TEMUTĂ femeie din lume. Nici Elena...
ULTIMA ORĂ! Nu toţi credincioșii vor putea asista la slujba de Înviere! Purtătorul de cuvânt...
Superstiții de Sfântul Gheorghe. Ce este interzis să faci azi, nu ai voie sub nicio...
Ce spune celebrul Morgan Freeman despre vaccinurile anti-COVID: „Dacă ai încredere în mine, vei...”
Informația care cutremură România: A fost găsită moartă în baie. Un final tragic...
David Beckham, plin de pătrățele la 45 de ani. Ce mănâncă și cum se antrenează
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Cine este femeia care conduce o companie de 1 miliard de euro, cu mii de...
Inchide