Asigurări: Proprietarul Euroins își va mări capitalul pe bursa de valori de la Sofia. La ce vor folosi banii obținuți din piața de capital bulgară

Asigurări: Proprietarul Euroins își va mări capitalul pe bursa de valori de la Sofia. La ce vor folosi banii obținuți din piața de capital bulgară
Publicat: 02/03/2021, 17:30

Eurohold, cel mai mare holding public din Bulgaria și unul dintre principalele grupuri de afaceri independente care își desfășoară activitatea în sud-estul Europei, va emite noi acțiuni la Bursa de Valori Bulgară (BVB). Compania vizează o sumă de până la 100 milioane euro, relevă cel mai recent anunț al companiei.

Eurohold va oferi pentru subscriere mai mult de 79 de milioane de acțiuni noi, cu o valoare nominală și un preț de 2,5 lei (1 bgn) și 6,25 lei (2,50  bgn). Oferta publică va fi considerată reușită dacă cel puțin 40% din noile acțiuni (31,6 milioane de acțiuni) sunt subscrise și achitate. Euro-Finance AD ​​va fi intermediarul de investiții în ceea ce privește plasarea noilor acțiuni.

„Fondurile strânse vor fi utilizate pentru finanțarea achiziției filialelor CEZ Group din Bulgaria și pentru a investi în dezvoltarea celor două afaceri principale ale grupului – energie și asigurări”, a declarat Vasil Stefanov, directorul de dezvoltare al Eurohold.

Principalii acționari ai Eurohold, inclusiv cei majoritari – Starcom Holding AD, își confirmă participarea la viitoarea majorare de capital. În cazul în care sunt necesare fonduri proprii pentru finalizarea tranzacției cu CEZ Group înainte de finalizarea procedurii pentru majorarea de capital a deținerii, principalii acționari ai Eurohold sunt pregătiți să furnizeze imediat aceste fonduri. Propunerea de emitere a noilor acțiuni va fi votată la o adunare generală extraordinară a acționarilor din data de 10 aprilie.

La începutul acestui an, Eurohold a primit ultimele aprobări pentru preluarea a șapte filiale ale grupului CEZ din Bulgaria, inclusiv 67% din cea mai mare companie electrică – CEZ Distribution Bulgaria și cel mai mare furnizor de energie electrică – CEZ Electro Bulgaria, respectiv 100% din acțiunile celui mai mare comerciant autorizat de energie electrică din Bulgaria- CEZ Trade Bulgaria.

CEZ este cel mai mare furnizor și distribuitor de energie electrică din Bulgaria, deservind aproape 3 milioane de clienți. În 2019, CEZ Bulgaria a înregistrat venituri și active totale de 700 milioane EUR (1,4 miliarde BGN). Compania are peste 3000 de angajați în Bulgaria.

Eurohold Bulgaria este un grup de afaceri independent lider în regiunea CEE / SEE / CSI și cel mai mare holding public din Bulgaria – din punct de vedere al veniturilor. Grupul are companii în domeniile asigurărilor, leasingului, vânzărilor de mașini, gestionării activelor și serviciilor de investiții. Eurohold listat la BVB și WSE.

Compania deține Euroins Insurance Group (EIG), unul dintre cele mai mari grupuri de asigurări independente din regiunea CEE / SEE / CSI, care operează în 11 țări și deține filiale în Bulgaria, România, Macedonia de Nord, Ucraina, Georgia, Rusia și Belarus.

În România, Euroins este al doilea cel mai mare jucător pe piața polițelor auto RCA, după City Insurance, și oferă o serie de alte tipuri de asigurări, generale și de viață.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Am fost la ambasada Rusiei să văd „Provocarea”, filmul interzis în România. S-a stricat ceva...
Ce salariu primește un angajat la 'împinge tava' în Mamaia, acum, în 2024. Are o...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Mișcarea strategică a lui Putin în Marea Neagră. Fotografii din satelit arată unde și-au mutat...
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
Schimbare uriașă în ROMÂNIA. Anunț de la Guvern azi, 20 APRILIE: Am decis foarte clar
S-a închis un cunoscut post TV. Nu s-a mai putut face nimic
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Dumnezeu s-o ierte!" De ce a murit, de fapt, Naomi! Acum s-a aflat!
Gabriela Cristea, despre sacrificiile prin care a trecut pentru a ajunge un antreprenor de succes:...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Aisbergul care a scufundat Titanicul, surprins într-o fotografie din 1912