BVB. Raiffeisen Bank România intră la tranzacționare cu a patra emisiune de obligațiuni. Sunt primele obligațiuni verzi din sistemul bancar local

BVB. Raiffeisen Bank România intră la tranzacționare cu a patra emisiune de obligațiuni. Sunt primele obligațiuni verzi din sistemul bancar local
Publicat: 27/05/2021, 16:26
Actualizat: 27/05/2021, 17:22

Prima emisiune de obligațiuni verzi derulată de Raiffeisen Bank pe piața din România a fost destinată investitorilor instituționali și a atras peste 400 milioane lei. Obligațiunile au o maturitate de cinci ani, un cupon fix de 3,086%, cu 0,5 p.p. peste randamentul titlurilor de stat în lei cu aceeași maturitate.

Primele obligațiuni verzi Raiffeisen Bank, emisiune derulată în premieră pentru sectorul bancar din România, au intrat de astăzi, joi, 27 mai a.c., la tranzacționare la Bursa de Valori București (BVB), sub simbolul bursier RBRO26. Banca a atras în aprilie 2021, la momentul derulării emisiunii de obligațiuni, peste 400 milioane de lei, pentru care au existat  solicitări de aproape 650 milioane lei, astfel că emisiunea a fost suprasubscrisă de 1,6 ori.

Potrivit oficialilor băncii, fondurile obținute vor fi direcționate pentru finanțarea proiectelor eligibile ale Raiffeisen Bank care să asigure tranziția către o economie sustenabilă și durabilă.

Reconfirmăm angajamentul nostru de a contribui atât la dezvoltarea unor comunități sustenabile și prospere, cât și a pieței de capital din România, prin diversificarea produselor oferite investitorilor români – Steven van Groningen, președinte și CEO Raiffeisen Bank

Criteriile de ESG încep să cântărească din ce în ce mai mult în deciziile de investiții, iar sumele destinate instrumentelor financiare verzi încep să fie ”considerabile„, potrivit președintelui BVB.

Este unul dintre motivele pentru care noi am lansat un proiect pentru implementarea standardelor de ESG în rândul emitenților de la BVB”, sublinitază Radu Hanga, adăugând faptul că este foarte important că piața primară, piața listărilor de instrumente noi, a fost activată prin cele 60 de listări de acțiuni și obligațiuni din ultimii doi ani și jumătate.

Raiffeisen Bank este la a patra emisiune de obligațiuni listată la Bursa de Valori București, după obligațiunile Raiffeisen Bank listate în 14 mai 2020, simbolul bursier RBRO29, emisiune cu o valoare de 480 milioane lei și maturitate de nouă ani. Primele două emisiuni de obligațiuni Raiffeisen Bank, din 2013 și 2014, au ajuns la scadență.

Această emisiune de obligațiuni, prin particularitățile sale, vine să confirme încă o dată direcția pe care atât noi, cât și investitorii, o considerăm importantă pentru societatea în care trăim, și anume sustenabilitatea tuturor proiectelor finanțate prin piața de capital”, a declarat Adrian Tănase, Directorul General al Bursei de Valori București.

Raiffeisen Bank are peste 2,2 milioane de clienți, persoane fizice și juridice, peste 4.800 de angajați, 330 de agenții în toată țara, 720 de ATM-uri, 393 de mașini multifuncționale (MFM-uri) și o rețea de 24.500 de POS-uri.

Oroare! Celebra prezentatoare TV a ţării, abuzată sexual în scara blocului. Atacatorul i-a pus cuţitul...
Imagini rare cu Oana Cuzino în costum de baie. Arată impecabil la aproape 50 de...
FOTO. Cum a ajuns să arate Ioana Ginghină în costum de baie! Din acest motiv...
Nuduri artistice. Cum au celebrat americanii Ziua Picturii pe Corp. Imagini NECENZURATE
SOC in lumea sportului! Simona Halep este însărcinată cu primul copil?! SECRETUL s-a aflat:
Imagini unice cu Nadia Comăneci din 1984! Cine era misterioasă doamnă cu ochelari care a...
VIDEO ŞOC! O maşină merge pe contrasens pe A3. Aşa se produc tragediile pe şosea
AUR anunţă că iniţiază un proiect de lege anti-LGBT, similar cu cel din Ungaria
BANCUL ZILEI – Ion și Maria, partidă de amor sălbatic
AUR iniţiază un proiect de lege anti-LGBT identic cu cel din Ungaria, criticat vehement de...
Imagini rare cu Oana Cuzino în costum de baie. Arată impecabil la aproape 50 de...
I-a MASAT organele cu ulei de măsline. Ce s-a întâmplat apoi i-a UIMIT pe amândoi...
E OFICIAL! Ajutoarele sociale vor crește anual. Klaus Iohannis a promulgat legea
ȘOC! Nunta nouă în familia Luizei Melencu. Cine s-a căsătorit acum și ce tribut i-a...
Adevărul trist din spatele depozitelor din „Storage Wars”
Rezultate Titularizare 2021: S-au publicat notele pentru educatori, profesori şi învăţători
ULTIMA ORĂ: O nouă epidemie a lovit România. Românii se infectează CU ZECILE! Este alertă...
Un oraș a fost distrus în câteva minute. Mii de oameni au încercat să fugă...
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
Viaţa bizară a unui miliardar. Mănâncă o singură masă pe zi iar în weekenduri deloc,...