Sprijin. Damen Shipyards din Mangalia a obținut o finanțare de 60 de milioane de lei pentru operațiunile curente

Sprijin. Damen Shipyards din Mangalia a obținut o finanțare de 60 de milioane de lei pentru operațiunile curente
Publicat: 18/02/2021, 14:36
Actualizat: 18/02/2021, 14:39

Șantierul naval Damen Shipyards din Mangalia a obținut 60 de milioane lei din partea CEC Bank, pentru finanțarea operațiunilor curente. În acest mod, compania își va putea onora fără probleme comenzile în derulare.

În prezent, constructorul are în lucru zece proiecte navale, inclusiv pentru o navă de explorare offshore, ce va fi livrată unui client de primă talie internațională, se arată într-un comunicat de presă transmis joi de CEC Bank.

Alte proiecte în derulare includ construirea a două nave cargo Roll-on/ Roll-off (pentru transportul încărcăturilor pe roți-tiruri, camioane etc), construirea a patru nave tanker pentru transportul produselor chimice, a două nave suport spărgătoare de gheață, modernizarea și retehnologizarea unui spărgător de gheață și a unei nave suport, precum și activități de reparații curente nave de la clienți naționali și internaționali.

„Ne bucură să contribuim la continuarea unor proiecte industriale de impact din România. Șantierul naval de la Mangalia are zeci de ani de tradiție și este printre cele mai mari la nivel european, jucând un rol important atât la nivel internațional, pe segmentul industriei navale, cât și la nivel local, prin impactul pe care-l are pe piața forței de muncă”, a declarat Bogdan Neacșu, director general CEC Bank.

Reprezentanții constructorului s-au arătat și ei încântați de colaborare, arătând că în portofoliul curent al șantierului sunt în desfășurare două proiecte de modernizare și retehnologizare nave, ce aparțin autorităților române.

„Suntem mândri că facem parte din acest proiect unde statul Român este acționar majoritar și Damen deține controlul operațional. Pentru industria grea românească, acest concept aduce o nouă, eficientă și modernă soluție pentru o dezvoltare economică durabilă, transfer de know-how și retenția personalului calificat la nivel național”, a declarat Chris Groninger, director general Damen Shipyards Mangalia.

Sub titulatura de Șantierul Naval 2 Mai, actualul Damen Mangalia și-a demarat activitatea în 1976. Din 1997 și până în 2017, a fost controlat de către Daewoo – Mangalia Heavy Industries S.A. În iulie 2018, controlul operațional al șantierului din Mangalia a fost preluat de către Grupul Damen, în cadrul unui joint-venture în care Statul Român deține 51% și grupul olandez Damen Shipyards – 49%. Grupul Damen mai deține un șantier în Romania, la Galați, încă din anul 1998.

Fondată în 1864, CEC Bank este instituția financiară cu cea mai lungă tradiție pe piața din România. Deține în prezent cea mai extinsă rețea națională, cu peste 1.000 de sucursale și unități teritoriale și active de peste 36 miliarde lei, la sfârșitul primului semestru din 2020.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
ŞOC la Pro TV! Un faimos şi o faimoasă au fost daţi afară de la...
FOTO. Imagini hot cu soția lui Dan Petrescu în costum de baie! Cum arată la...
GALERIE FOTO Patru morți și trei mașini Porsche implicate într-un accident rutier groaznic petrecut în...
6 pești TOXICI, de evitat ☢️ Au foarte mult MERCUR
Soțul milionar al Alinei Vidican, cadou de sute de mii de dolari pentru ea! Nu...
Banca Transilvania vinde o mașină cu motorul și cutia defecte. Merită “Cinciarul” 5000€?
Subiecte simulare română Bacalaureat 2023. Subiecte, barem și rezolvări pe EDU.ro! Emoții mari pentru candidați!
BANCUL ZILEI. Bulă vrea să agațe o tipă bună: Domnișoară, pot să vă servesc cu...
Cifrele României doboară Ungaria. Capitolul la care vecinii au fost ajunşi din urmă
Cătălin Bordea, ARS la bani după ce a câştigat America Express? Producătorii au luat foc,...
Tocmai PENTAGONUL spune că suntem urmăriți de o NAVĂ-MAMĂ extraterestră
Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone
Vestea dimineții despre Maia MORGENSTERN! Anunţ de ultimă oră despre marea actriţă a României
Încă un val de aer polar în România. Vremea devine și mai rea: temperaturi scăzute...
Apare al șaselea ocean al Pământului? Un continent se va separa în două prin formarea...