Oferte de locuri de muncă în străinătate. Cât câștigă un ghid turistic în Norvegia și un măcelar în Irlanda

Oferte de locuri de muncă în străinătate. Cât câștigă un ghid turistic în Norvegia și un măcelar în Irlanda
Publicat: 04/12/2013, 20:57
Actualizat: 20/03/2019, 18:39

Românii care vor să lucreze în străinătate pot alege dintre cele aproape 200 de locuri de muncă puse la bătaie de companii de peste granițe prin rețeaua Eures de cooperare între serviciile publice de ocupare europene. Cele mai multe locuri de muncă vacante pentru care pot aplica românii în această perioadă se găsesc în Norvegia și Irlanda.

Norvegienii caută ghizi turistici care știu trei limbi străine și care sunt dispuși să lucreze pe un salariu brut de 23 de euro pe oră și să se ocupe de turiștii veniți de pe vase de croazieră în excursiile la mal în zona fiordurilor din vestul țării, dar și mecanici pentru vehicule grele și ingineri.

Irlandezii pun și ei la băiate 40 de locuri de muncă pentru măcelari cu experiență, care să se ocupe de dezosarea și tranșarea cărnii.

Unde te poți angaja în Norvegia

Persoanele care vor să lucreze ca ghid turistic în străinătate pot apela la cele 40 de posturi puse la dispoziția lor prin intermediul Eures de către o firmă din Voss, Norvegia. Angajările se fac pentru anul viitor, 1 mai – 15 septembrie. Salariul brut pe care îl vor primi viitorii angajați va fi de 23 de euro pe oră.

Candidații trebuie să aibă cunoștințe foarte bune de limba engleză și să mai cunoască și alte două limbi străine, ca franceza, germana, spaniola, italiana sau rusa, la nivel mediu. Ei să participe la un program de instruire online înainte de sosirea în Norvegia și la un curs odată ajunși la destinație.

Cei care au absolvit cel puțin un an de studii superioare au prioritate, iar „interesul pentru cultura, istoria și geografia norvegiană” este și el important în fața angajatorului, potrivit ofertei de muncă.

Angajatorul îi va ajuta, de asemenea, pe viitorii salariați să găsească un loc de cazare în apartamente comune, contra cost, pentru circa 400 de euro pe lună.

Persoanele interesate de un astfel de loc de muncă trebuie să trimită, până pe 6 ianuarie, o scrisoare de intenție și un CV Europass pe adresa de e-mail [email protected].

O altă firmă norvegiană caută doi mecanici pentru vehicule grele care să aibă experiență de lucru cu astfel de utillaje, dar și permis de conducere categoria C și experiență în electronică și hidraulică.

Candidații trebuie să vorbească fluent limba engleză sau o limbă scandinavă. Cei care vor fi selectați de către angajator vor primi un salariu brut cuprins între 22,5 euro și 25 de euro pe oră, contractul urmând să fie semnat pe șase luni, cu posibilitate de prelungire.

Cei care vor să aplice pentru cele două posturi vacante trebuie să trimită o scrisoare de intenție și un CV Europass în limba engleză pe adresa de e-mail a angajatorului, [email protected].

Un post de inginer proiectant CATIA și manager de proiect și un post de inginer de producție sunt puse, de asemenea, la băiate de către o firmă din Norvegia. Salariul brut anual oferit de angajator este de 56.000 – 68.000 de euro, respectiv 56.000 – 62.000 de euro.

Cât câștigă un măcelar în Irlanda

O firmă irlandeză pune și ea la dispoziție, prin Eures, 40 de locuri de muncă pentru măcelari cu experiență care să se ocupe cu dezosarea și cu tranșarea cărnii. Salariul oferit de angajator este de 8,65 de euro de oră, iar contractul va fi semnat pe o perioadă nedeterminată de timp.

Postul va avea „obiective de producție provocatoare” și „va implica, de asemenea, solicitare fizică pentru perioade lungi de timp în frig sau rece”, se explică în oferta de angajare.

Persoanele interesate pot aplica pentru aceste locuri de muncă până pe 15 decembrie, trimițând pe adresa de e-mail a angajatorului ([email protected]) un CV Europass.

Fii la curent cu știrile economice ale momentului. Abonează-te la pagina de Facebook Gândul Financiar

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
OBLIGATORIU pentru proprietarii de apartamente. Legea e pentru toată lumea
Cum și-a cucerit Shakira noul iubit. Ce a declarat actorul din Emily in Paris despre...
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Dieta prin care putem încetini evoluția cancerului de prostată