• Publicat:
  • Actualizat:
Financiar

Unul dintre cei mai mari jucători din industria AUTO din România deschide o nouă fabrică. Unde va fi amplasată și câți angajați caută

Unul dintre cei mai mari jucători din industria AUTO din România deschide o nouă fabrică. Unde va fi amplasată și câți angajați caută
Dräxlmaier Group, unul dintre cei mai importanți producători de sisteme de cablaje pentru industria auto mondială, va deschide o nouă fabrică la Pitești, unde va produce piese de schimb și cablaje pentru unul dintre cei mai mari constructori de mașini din lume, urmând să angajeze 500 de persoane.

„Dräxlmaier Group anunță deschiderea unei noi companii în România. Noua societate comercială, care va avea sediul în Timișoara, continuă strategia de dezvoltare a grupului german Dräxlmaier în România, inițiată în 2013 prin extinderea fabricilor de la Brașov și Satu Mare. Noua companie, care se numește Sisteme de Producție Cablaje SRL, va deschide și un punct de lucru la Pitești, unde vor fi produse piese de schimb și cablaje pentru unul dintre cei mai mari constructori de mașini din lume. În următoarea perioadă, noua fabrică va recruta aproximativ 500 de specialiști”, se arată într-un comunicat al companiei.

În prezent, Draexlmaier are cinci fabrici în România, unde lucrează peste 14.000 de angajați, compania plasându-se printre cei mai mari angajatori din domeniul auto din România. Doar în anul 2013, Draexlmaier a creat 1.500 de noi locuri de muncă prin extinderea facilităților de producție de la Brașov și Satu Mare.

„Decizia de extindere a grupului Draexlmaier în România este firească în contextul experienței pozitive pe care o avem aici de peste 20 de ani. Grupul nostru operează într-o piață extrem de complexă din industria auto și, prin urmare, trebuie să rămână competitiv și, în același timp, să mențină aceleași standarde înalte de calitate. Specialiștii din România sunt cei care au demonstrat, în repetate rânduri, că investițiile grupului merită să fie direcționate aici. Suntem convinși că și această nouă companie va confirma încă o dată calitatea profesională și umană a specialiștilor români și că succesul ei va fi cel puțin egal cu al altor companii din grup, deschise recent și în alte țări din lume”, a declarat Peter Wocheslander, directorul companiei Sisteme de Producție Cablaje.

Grupul Dräxlmaier și-a început activitatea în România în anul 1993, când a deschis o primă fabrică din Pitești, iar în prezent are peste 14.000 de angajați în cele 5 arii de producție care sunt, de asemenea, și centre de dezvoltare: Pitești, Satu Mare, Timișoara, Hunedoara și Brașov. În Pitești, complementar cu activitățile de producție, a fost dezvoltat și un centru de dezvoltare în domeniul ingineriei și IT, care acordă suport nu numai companiei locale, dar și întregului concern.

Grupul Dräxlmaier este unul dintre cei mai mari angajatori din economia locală și livrează produse și servicii, din România, producătorilor de automobile din întreaga lume.

Grupul, fondat în 1958, cu sediul în Germania, furnizează celor mai importanți producători de automobile sisteme de cablaje moderne, interioare luxoase și componente electrice și electronice. Dräxlmaier are peste 50.000 de angajati în mai mult de 60 de fabrici în peste 20 de țări.

Inchide