Unul dintre cei mai mari jucători din industria AUTO din România deschide o nouă fabrică. Unde va fi amplasată și câți angajați caută

Unul dintre cei mai mari jucători din industria AUTO din România deschide o nouă fabrică. Unde va fi amplasată și câți angajați caută
Publicat: 29/04/2014, 13:03
Actualizat: 31/01/2019, 23:12

„Dräxlmaier Group anunță deschiderea unei noi companii în România. Noua societate comercială, care va avea sediul în Timișoara, continuă strategia de dezvoltare a grupului german Dräxlmaier în România, inițiată în 2013 prin extinderea fabricilor de la Brașov și Satu Mare. Noua companie, care se numește Sisteme de Producție Cablaje SRL, va deschide și un punct de lucru la Pitești, unde vor fi produse piese de schimb și cablaje pentru unul dintre cei mai mari constructori de mașini din lume. În următoarea perioadă, noua fabrică va recruta aproximativ 500 de specialiști”, se arată într-un comunicat al companiei.

În prezent, Draexlmaier are cinci fabrici în România, unde lucrează peste 14.000 de angajați, compania plasându-se printre cei mai mari angajatori din domeniul auto din România. Doar în anul 2013, Draexlmaier a creat 1.500 de noi locuri de muncă prin extinderea facilităților de producție de la Brașov și Satu Mare.

„Decizia de extindere a grupului Draexlmaier în România este firească în contextul experienței pozitive pe care o avem aici de peste 20 de ani. Grupul nostru operează într-o piață extrem de complexă din industria auto și, prin urmare, trebuie să rămână competitiv și, în același timp, să mențină aceleași standarde înalte de calitate. Specialiștii din România sunt cei care au demonstrat, în repetate rânduri, că investițiile grupului merită să fie direcționate aici. Suntem convinși că și această nouă companie va confirma încă o dată calitatea profesională și umană a specialiștilor români și că succesul ei va fi cel puțin egal cu al altor companii din grup, deschise recent și în alte țări din lume”, a declarat Peter Wocheslander, directorul companiei Sisteme de Producție Cablaje.

Grupul Dräxlmaier și-a început activitatea în România în anul 1993, când a deschis o primă fabrică din Pitești, iar în prezent are peste 14.000 de angajați în cele 5 arii de producție care sunt, de asemenea, și centre de dezvoltare: Pitești, Satu Mare, Timișoara, Hunedoara și Brașov. În Pitești, complementar cu activitățile de producție, a fost dezvoltat și un centru de dezvoltare în domeniul ingineriei și IT, care acordă suport nu numai companiei locale, dar și întregului concern.

Grupul Dräxlmaier este unul dintre cei mai mari angajatori din economia locală și livrează produse și servicii, din România, producătorilor de automobile din întreaga lume.

Grupul, fondat în 1958, cu sediul în Germania, furnizează celor mai importanți producători de automobile sisteme de cablaje moderne, interioare luxoase și componente electrice și electronice. Dräxlmaier are peste 50.000 de angajati în mai mult de 60 de fabrici în peste 20 de țări.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Românul de 24 de ani, milionar din nimic. Cum a făcut munți de bani
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Vot decisiv în Senatul SUA pentru interzicerea TikTok. Ce se întâmplă acum?