Zece tipuri de parteneri care v-ar putea distruge afacerea

Zece tipuri de parteneri care v-ar putea distruge afacerea

„Un singur individ pesimist este necesar pentru a dubla nefericirea cuiva”, se arată în studiul respectiv, citat de entrepreneur.com. Cu puțin „antrenament”, puteți identifica din timp acele persoane care v-ar putea distruge afacerea, în mod voluntar sau nu. Iată, de cine ar trebui, în consecință, să vă feriți?

„Sirenele”

„Sirenele” sunt acei oameni care la prima vedere par extraordinari, dar nu fac altceva decât să vă distragă atenția. Multe din promisiunile viitorului au fost sacrificate în favoarea „sirenelor”. Unii și-au vândut afacerile pe nimic, pentru a se implica într-o schemă rapidă de îmbogățire, propusă de „sirene”.

„Țapul”

„Țapii” sunt acei oameni carismatici, fermecători, norocoși, care par că depășesc orice situație. Calitățile lor sunt însă însoțite de defecte majore. Aceste persoane nu sunt ambițioase și știu să îi convingă pe alții să ia decizii proaste.

„Elefantul”

„Elefantul” are o memorie de… elefant. „Elefanții” sunt cei care nu îi lasă pe antreprenori să treacă peste greșelile din trecut. Oricine înregistrează eșecuri, mai ales antreprenorii. Orice greșeală reprezintă, de fapt, o lecție învățată. Ca atare, nu trebuie să vă lăsați dezamăgiți de „elefanți”.

„Hater-ii” sau persoanele stăpânite de mânie

Aceste persoane vor să ajungă în vârful ierarhiei, dar nu și să muncească în acest scop. Ele preferă să îi înlăture pe ceilalți prin metode nu tocmai ortodoxe. „Hater-ii” sunt niște ratați, dar pot reprezenta o sursă nesperată de motivație, pentru antreprenorii care vor să-și consolideze afacerile.

Narcisistul

Narcisiștii urăsc munca în echipă, deoarece se cred prea buni pentru așa ceva. Un narcisist v-ar putea încuraja să puneți imaginea companiei înaintea reputației, un sfat deosebit de nociv. Când demarați o afacere, trebuie să fiți cât se poate de sinceri. Orice încercare de camuflaj nu va folosi nimănui, cel puțin nu pe termen lung.

„Nemesis”

Uneori, suntem nevoiți să lucrăm cu persoane care nu ne plac. Frecvent, ceea ce nu ne place la alții are legătură cu ceea ce nu ne place la noi. Singura modalitate prin care antreprenorii pot trece peste acest obstacol este să îndrepte „oglinda adevărului” spre ei, nu spre „nemesis”-ul lor. Un adversar poate deveni și cel mai bun consilier.

Ares

Ares este zeul grec al războiului. Oamenii de acest gen alimentează conflictul. Ei sunt dependenți de poveștile melodramatice și vor iasă câștigători cu orice preț, chiar și atunci când nu există o miză clară. Orice încercare de a corecta „Ares-ul din ei” reprezintă o pierdere de timp.

Dionis

Dionis este zeul grec al vinurilor, petrecerilor și plăcerilor umane. Cei care seamănă cu Dionis caută doar plăcerea vieții, nu au răbdare și ar face orice pentru a fi recunoscuți. Prietenii și distracția sunt importante, dar nu mai importante decât o afacere personală.

„Pisica neagră”

Unii oameni reușesc să salveze afacerile falimentare, în timp ce alții distrug companii întregi. „Pisicile negre” fac parte din a doua categorie de care trebuie să vă feriți. Acești oameni au un nor negru deasupra lor, oriunde ar merge, sunt ghinioniști, pesimiști și mereu deprimați.

„Pisica grasă”

„Pisicile grase” sunt acele persoane care vor veni într-o companie, vor arunca mulți bani în jur și vor face promisiuni extraordinare. Fie că discutăm despre angel-investori sau cei care investesc în capitaluri de risc, aceștia nu doresc altceva decât să obțină controlul asupra entităților respective.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Ion Iliescu și Petre Roman, acuzați de infracțiuni împotriva umanității în dosarul Mineriadei. Ce riscă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”