GÂNDUL FINANCIAR. Mădălin Margan, OncoChain: Ne axăm pe practica din spitale în domeniul oncologic pentru a crea o bază de date anonimizată

GÂNDUL FINANCIAR. Mădălin Margan, OncoChain: Ne axăm pe practica din spitale în domeniul oncologic pentru a crea o bază de date anonimizată
Publicat: 11/12/2020, 07:41
Actualizat: 11/12/2020, 11:10

OncoChain, un start-up lansat în Timișoara la începutul anului 2019 de către soții Mădălin și Roxana Margan (32 de ani), a obținut o finanțare de 380.000 euro pe platforma de equity crowdfunding SeedBlink. Cei doi fondatori, medici specializați în obstetrică – ginecologie, își propun să furnizeze specialiștilor datele colectate din practica clinică de zi cu zi din domeniul sănătății oncologice.

OncoChain se autodefinește ca fiind o companie de software care dezvoltă o platformă de cercetare în oncologie al cărei scop este colectarea de date la zi de la pacienții cu afecțiuni oncologice.Informațiile sunt anonime și au ca scop să genereze evidențe care pot orienta cercetarea și crește calitatea serviciilor medicale.  Începând din 2020, compania este înregistrată în Olanda. Co-fondatorul platformei, Mădălin Margan, a vorbit la GÂNDUL FINANCIAR despre listarea companiei pe platforma SeedBlink și modul în care a obținut finanțarea de 380.000 de dolari.

Mădălin Margan: Echipa SeedBlink ne-a ajutat foarte mult în perioada de mentorat, cea de dinainte de listare

Spre deosebire de platformele care colectează date clinice, noi ne axăm pe practica din spitale pentru a crea această bază de date anonimizată care poate duce la analize utile pentru companiile farmeceutice și pentru furnizorii de servicii medicale – Mădălin Margan

Antreprenorul a explicat că va investi banii obținuți pentru proiectul Oncochain acești  în software development, în plata salariilor celor patru noi IT-iști, în business development, în partea de legal, GDPR, și costuri asociate procesului de anonimizare a procesării datelor atât din punct de vedere al costurilor cu cabinetele de avocatură, cât și cu cele asociate părții de software.

Intenționăm să extindem rețeaua de clinici în afara țării

„Intenționăm să extindem rețeaua de clinici, inclusiv în afara țării și mai avem de investit. Această finanțare ne va ajunge pentru aproximativ doi ani în care vom extinde platforma și vom încerca să creăm o bază de date cât mai mare anonimizată despre pacienții oncologici”, spune antreprenorul.

Ela explicat că perioada de mentorat, derulată în colaborare cu experții SeedBlink, a cristalizat foarte bine planul de business, strategia de urmat pentru a intra în piață și a făcut proiecții financiare pentru următorii ani.

„Ne-au oferit ceea ce nouă ne lipsea – fiind medici – nu avem această pregătire de business. În lunile premergătoare listării pe SeedBlink am bifat toate aceste lucruri, am primit asistență de specialitate, iar acest lucru este un avantaj pentru fondatorii care nu au o pregătire de business. În lunile premergătoare listării pot beneficia de acest program de asistență și se pot concentra pe aceste aspecte”, a explicat Mădălin Margan.

Majoritatea datelor clinice utilizate în cercetarea oncologică provin de la numai 3% dintre pacienți

Majoritatea datelor clinice utilizate în cercetare provin de la doar 3% dintre pacienți, cei care sunt înscriși în studii clinice. 97% dintre pacienții din întreaga lume au datele lor medicale fragmentate în diferite softuri de spital. Date clinice importante despre etiologia bolii, tratamente și rezultatele lor sunt inaccesibile, incomplete, nestandardizate și nu sunt agregate în niciun fel, argumentează cei de la Oncochain. Se estimează că 75% dintre pacienții cu cancer primesc un tratament care este de fapt ineficient pentru boala lor. Acesta este un motiv extrem de important pentru care credem că progresul împotriva acestei boli este prea lent.

Vrem să construim o lume în care tehnologiile inovatoare vor ajuta oncologii să ia decizii vitale pentru pacienți în timp real, o lume în care tratamentul personalizat va fi accesibil fiecărui pacient, la scară largă – Madalin Margan, co-fondator

Platforma de equity crowdfunding SeedBlink, cea mai mare din Europa de Sud-Est, ca volum de finanțare și număr de start up-uri finanțate, și-a propus, după primul an de finanțare, să devină o firmă globală, care să listeze companii exclusiv din tehnologie, atât românești, cât și din afara țării, cu investitori din toată lumea, a anunțat Ionuț Pătrăhău, co-fondator și Chief Innovation Officer al SeedBlink, în cadrul emisiunii GÂNDUL FINANCIAR.

Democratizarea investițiilor pentru dezvoltarea mediului antreprenorial inovator este scopul platformei SeedBlink, care, la doar un an de la momentul lansării, și într-o perioadă afectată de pandemie, a susținut 26 de start-up-uri inovative să obțină finanțăricare însumează peste patru milioane de euro, de la o comunitate de peste 2.000 de investitori.

SeedBlink a finanțat 40% din ecosistemul de afaceri românesc

Equity crowdfunding, tradus ca finanțare participativă, este un alt mod de a investi, în care un finanțator contribuie cu o sumă în schimbul unei părți a afacerii listate. Nu garatează succesul, însă permite ca decizia să îi aparțină celui care deține banii, pe baza informațiilor puse la dispoziție pe platformă și nu unui administrator de fond, a explicat Ionuț Pătrăhău, co-fondator și Chief Innovation Officer SeedBlink, la GÂNDUL FINANCIAR LIVE.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Boala care se întinde pe tot globul. Jumătate din populație e în pericol
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York