Alfred Simonis, la GÂNDUL LIVE, despre numirea lui Iordache: A fost votat de reprezentanți ai tuturor grupurilor politice parlamentare, inclusiv USR și PNL! – VIDEO

Publicat: 22/10/2020, 13:59
Actualizat: 22/10/2020, 15:35

Liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, a vorbit în ediția de joi, 22 octombrie, a emisiunii GÂNDUL LIVE, despre Adrian Solomon și Ioan Stativă, social-democrații care au făcut scandal la o shaormerie din Capitală după ce au fost atenționați că nu respectă măsurile de prevenție din contextul pandemiei de coronavirus și care sunt candidați de Vaslui la alegerile parlamentare. De asemenea, Alfred Simonis a făcut câteva precizări și despre „subiectul fierbinte” al politicii românești din această perioadă – numirea în funcția de președinte al Consiliului Legislativ a lui Florin Iordache. 

Adrian Solomon și Ioan Stativă sunt candidații de Vaslui pentru locul 2 și 3 la alegerile parlamentare de anul acesta, și deși PSD a decis să nu mai fie propuși pe liste membrii care sunt trimiși în judecată, totuși comportamentul celor doi pe care l-au manifestat la o shaormerie din București este apreciat de către liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, drept „o eroare regretabilă”.

Alfred Simonis, la GÂNDUL LIVE: „Solomon este un adevărat profesionist!”

„Dincolo de eroarea regretabilă pe care au făcut-o cei doi (…) aș vrea să conștientizăm în ce moment ne aflăm. Acum 10-15 ani Parlamentul era plin și mocnea de oameni cu probleme penale, de integritate, care aveau procese pe rol, oameni chiar condamnați în primă instanță. Partidul Social Democrat a luat, zic eu, o decizie istorică – toți cei care trimiși în judecată, chiar dacă beneficiază de prezumția de vinovăție, nu vor fi propuși pe listele pentru candidaturi la alegeri parlamentare. Dacă ne coborâm acest standard și la nivel de amendă de circulație, s-ar putea să nu mai aibă nimeni acces în Parlament.

Știți cum se fac propunerile de candidați – fiecare județ în parte votează într-un comitet poitic județean propunerile de candidaturi. Acestea au fost propunerile Organizației de Vaslui (n.r. Adrian Solomon și Ioan Stativă ). Nu foarte mici excepții, partidul la nivel național intervine pe deciziile județului, pe de-o parte.

Solomon este un adevărat profesionist. Eu nu cred că îl Parlamentul României e cineva mai pregătit în acest moment pe domeniul… (n.r. Muncii) ca domnul Solomon. A făcut acea greșeală regretabilă, cred că a plătit la vremea respectivpă am înțeles că a fost sancționat și de organizație. (…) Până la urmă nu este o chestiune penală (…) e ceva din care și ei și noi am învățat ceva. (…) Domnul Stativă este pe locul 3 sau 4 la Vaslui. (…) Acum dacă vrem să condamnăm neapărat pe cineva pentru o greșeală. E (n.r. o greșeală) urâtă. Cea mai bună dovadă dacă (n.r. greșeala) e urâtă sau nu va fi în 6 decembrie, când probabil că o serie de dcetățeni vor sancționa acest comportament”, a declarat Alfred Simonis la GÂNDUL LIVE.

De asemenea, liderul deputaților social democrați a făcut câteva precizări și despre demisia lui Șerban Nicolae din PSD. Șerban Nicolae a anunțat că va demisiona din PSD, supărat pe conducerea partidului care nu l-a trecut pe listă pentru alegerile parlamentare. Senatorul compară excluderea sa cu eliminarea lui Gheorghe Hagi din echipa națională, la solicitarea adversarilor.

Simonis, despre Șerban Nicolae după comparația cu Hagi: „Probabil că și acest lucru a contat când nu s-a găsit pe niciuna din propuneri”

„Pe domnul Hagi l-ați auzit vreodată să spună despre el că este Hagi? Nu vreau să comentez prea mult ce spune domnul Nicolae. Nu s-a regăsit printre propunerile făcute de organizațiile județene sau cea din București pentru o candidatură și nu e treaba mea să comentez acest lucru. Strict declarația făcută arată nivelul de autoapreciere extrem de ridicat pe care îl are domnul Șerban despre propria persoană. Eu n-am despre mine o părere atât de bună pe cât are domnul Șerban despre dânsul. Probabil că și acest lucru a contat când nu s-a găsit pe niciuna din propunerile făcute în județe”, a punctat liderul Alfred Simonis la GÂNDUL LIVE.

Marian Oprișan a anunțat, miercuri seară, că a hotărât să își retragă candidatura pentru funcția de senator. „Mai mult ca oricând cred că în PSD este nevoie de unitate”, a afirmat liderul PSD Vrancea.

Liderul deputaților PSD, despre retragerea lui Oprișan de la parlamentare: „A înțeles că e decizia partidului”

„Nu știu ce s-a negociat (n.r. cu Marian Oprișan). La ultima ședință domnul Ciolacu a fost implacabil, a anunțat că e decis să meargă până la capăt, că nu va valida o listă cu Marian Oprișan pe ea. Cred că domnul Oprișan a î.țeles până la urmă că aceasta este decizia partidului și a făcut un pas…”, a declarat invitatul Emmei Zeicescu.

Simonis, despre numirea lui Iordache la conducerea Consiliului Legislativ: a primit voturi și de la PNL și USR

„Florin Iordache a fost votat de reprezentanți ai tururor grupurilor politice parlamentare. Toate grupurile parlamentare l-au votat pe FLorin Iordache. Cifrele spun așa, că alaltăieri în Parlament au câștigat Florin Iordache și reprezentantul USR. Asta e un lucru clar. Pe de altă parte, cifrele ne aratră că parlamentarii USR și PNL din Cameră și Senat au un număr de 161 de parlamentari, dacă nu mă înșel, și doar 41 de voturi a luat domnul Zegrean. Adică diferența de 120 nu au fost la vot. Ceea ce ne arată foarte clar că nu și-au dorit ca domnul Zegrean să fie președintele, ci au dorit să fie domnul Iordache, căci altfel ar fi venit și cifrele ar fi arătat altfel. Dacă vă uitați la reprezentanții celorlalte grupuri politice care au fost vot, veți vedea că din ambele grupuri, și PNL și USR, domnul Iordache a luat voturi. Dar pentru mine nu este o surpriză pentru că astfel de negocieri între partidele parlamentare se întâmplă în fiecare zi, și între PSD și PNL, și între PNL și USR, și între PSD și USR și așa mai departe, pentru că asta e politica. La fiecare proiect în parte, avem negociere cu fiecare grup politic și de multe ori se întâmplă aceste blaturi, cum le spune societatea, dar nu sunt blaturi, sunt niște negocieri politice, sunt normale.

Domnul Iordache, dincolo de imaginea asta publică și înfierarea de care se bucură dinspre PNL și USR, știți foarte bine, are o relație extraordinară cu mai toată lumea de prin Parlamentul României, și de aceea și a luat acest scor extrem de mare. Raportul de numire făcut Comisie a fost supus în dezbatere la camera Deputaților, uitați-vă la luările de cuvânt. A vorbit domnul Drulă de la USR, au vorbit cei de la PNL, nu s-a scos un cuvânt despre domnul Iordache. În urma presiunii publice făcută de presă, mai ales, și de opinia publică, evident și-au dat și ei seama că domnul Iordache este dușmanul de clasă al dânșilor și a trebuit să îl sancționeze”, a explicat Alfred Simonis la GÂNDUL LIVE.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii...
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk....
Locul de poveste unde se va muta Kate Middleton, după diagnosticul de cancer. Prințesa de...
Alimentul-minune pe care japonezii îl mănâncă înainte de a merge la somn. Se trezesc fericiți...
Cum s-a schimbat viața "europenilor" din Siliștea Gumești, după aderarea la UE: "Noi avem nici...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Costel Corduneanu va fi înmormântat într-un sicriu de lux! Prețul lui atinge sume de ordinul...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Un inginer Boeing spune că producătorul american de avioane a ignorat îngrijorările legate de siguranţă:...
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
Devine strict INTERZIS în România. Toți românii au nevoie de acord. Interdicția e clară
Se schimbă Revolut pentru România. Ce vor putea să facă acum clienții
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna...
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui...
Corpurile femeilor au devenit „câmpuri de luptă”, avertizează ONU