DESTĂINUIRI. „Sunt zile în care nu mai pot, vreau să ies, vreau să joc, vreau să cânt!” Apelul lui Ștefan Bănică Jr, la Gândul Live

Publicat: 27/04/2020, 15:51
Actualizat: 27/04/2020, 16:05

Ștefan Bănică Jr a povestit, într-o intervenție la Gândul Live, cum este viața lui în plină pandemie, dar și care sunt planurile pentru momentul în care se vor ridica restricțiile impuse pentru gestionarea pandemiei de Covid-19.

Ștefan Bănică Jr consideră să restricțiile impuse pot fi văzute din două perspective diferite, ca om și ca cetățean. „Ca om, poți să ai păreri. E ca și când cineva care e în locul tău sau la pupitrul știrilor are păreri despre ceea ce vorbește, despre o știre, are păreri. Aia implică deja umanul. În momentul în care tu iei decizii ca un stat, conducerea ia decizii, indiferent cine e, nu vorbim politică acum, indiferent cine e, în această situație e o situație la ca război. Doar că în prima linie nu mai sunt militarii, acum sunt doctorii, e personalul medical, așa s-a întâmplat. Deci e un alt război. Tu dacă nu respecți niște reguli, indiferent dacă îți convin sau nu, atâta timp cât ești în țara asta, nu faci altceva decât să întârzii perioada asta care e din ce în ce mai apăsătoare, să o întârzii ca ea să continue mai mult, indiferent dacă îți plac sau nu legile. Despre asta e vorba. Cui îi place, la o temperatură de 21-22 de grade, să stea în casă? Să fim serioși, nimănui”, a comentat vedeta, la Gândul Live.

Cum e să fii obligat să faci altceva decât erai obișnuit să faci? Răspunsul lui Ștefan Bănică Jr. s-a concentrat pe două aspecte ale așa-numitei noi normalități.

„Unu: Este enervantă această neputință că nu mai poți să faci ceea ce vrei, te macină într-un fel. Doi: Întotdeauna hai să vedem și partea plină a paharului, pentru mine există o parte plină a paharului. Pentru că pot să stau, n-am stat în viața mea atâtea zile acasă, dar norocul meu a fost că am putut să stau cu copilul meu, care peste două săptămâni face un an. Asta e un lucru senzațional ”, a detaliat Ștefan Bănică Jr.

„Am zile și zile, spun sincer, omenește. Zile mai bune în care zic uite ce bine e că pot să fac asta, pot să mă gândesc la asta, pot să citesc asta, să văd asta, lucruri pe care nu le puteam face într-un timp real, când muncești sau ai alte preocupări. Și sunt zile în care nu mai pot, vreau să ies, vreau să joc, vreau să cânt! Eu, ca actor, probabil că voi fi printre ultimii care își va relua profesia. Cine va veni la teatru, chiar dacă se va da voie?”, a spus Ștefan Bănică Jr, care are aceeași întrebare și despre concertele mari.

Ce își dorește să facă după ridicarea restricțiilor este să stea într-un parc, rezemat de un copac și să privească lumea, așa cum rememorează că a făcut în trecut când era în America.

„Nu am avut contact cu lume, am ieșit de 4-5 ori la cumpărături în două luni, cu tot ce trebuie, am fost legitimat. Sunt perfect de acord să respecți regulile, pentru că dacă nu respecți, nu vei fi respectat, mai ales în cazul ăsta, cu tâmpenia asta de Covid”, a subliniat vedeta.

„Unul dintre lucrurile care au rezonat cu mine în perioada asta este că probabil o să fiu mai atent la lucrurile normale, care îmi produc emoție, o bucurie. Lucruri mărunte, peste care treceam, nu le-am observat. Mă uit acum cât e de important ca piticul meu să vină dimineața să-mi zâmbească, acum, că am timp. Acum două luni, dacă zâmbea, îl luam, îl pupam și plecam repede, aveam treabă. Acel zâmbet era pierdut, deși el conta foarte mult”, se destăinuie artistul.

„Nu mai îmi vine să îmi pierd timpul cu lucruri sau oameni care nu îmi spun nimic. E timpul meu, pe care știu că nu o să îl mai am ca acum, sunt conștient de asta”, a conchis Ștefan Bănică Jr.

Ștefan Bănică Jr a făcut un apel către toți românii, într-un mesaj pe Facebook: Stați în casă și-i protejați pe cei din jur, inclusiv pe bătrâni. Vedeta a publicat un video pe Facebook în care a vorbit despre necesitatea izolării la domiciliu, dar și despre cât de importante sunt acțiunile noastre pe viitor.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul Zilei de Transilvania”, la finalul anului citeste mai mult