EXCLUSIV | Analgosedarea, practică frecventă în clinica stomatologică din Pitești. Mărturisirile mamei unei fetițe de 3 ani: „Medicul mi-a spus că nu există niciun risc”

Publicat: 20/02/2020, 13:10
Actualizat: 20/02/2020, 15:02

Analgoseadarea este o practică frecventă la clinica stomatologică din Pitești, unde un copil de 4 ani a murit după ce i s-a făcut anestezie generală. O femeie a povestit pentru Gândul.ro că a mers împreună cu fetița de 3 ani la această clinică, unde medicul stomatolog a spus că anestezia generală este unica soluție pentru o intervenție în cazul fetiței.

Un alt caz în care medicul stomatolog din Pitești a sugerat analgosedarea

Femeia a povestit pentru Gândul.ro cum a fost pusă în situația de a accepta o anlagosedare în cazul fetiței sale, fără i se prezinte existența riscurilor.

Medicul i-a sfătuit pe părinți să încerce analgosedarea dacă cea mică nu cooperează.

„Am mers cu fetița de 3 ani la clinică. Doctorul a consultat-o. Ni s-a spus așa: copilul este foarte mic și nu cooperează. Singura soluție ar fi să-i facem analgosedare. Mi-a spus că nu există niciun risc. Dacă ne spunea riscuri, renunțam. I-a dat somnifer și apoi am mers în cabinet. M-am așezat eu pe scaun cu fetița în brațe și a încercat să-i bage branula în mânuță. N-a reușit. A renunțat zicând că n-a vrut să o chinuie”, a povestit mama pentru Gândul.ro.

Mai mulți copii au avut parte de analgosedare, iar părinții sunt acum revoltați și cer închiderea clinicii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase