GÂNDUL LIVE. Actorul Denis Hanganu despre adaptarea lumii spectacolelor: Unele instituții vor putea desfășura spectacole în aer liber, nu toate. Unele teatre îndeplinesc condițiile

Publicat: 29/05/2020, 14:46
Actualizat: 29/05/2020, 20:24

Actorul Denis Hanganu a vorbit la Gândul Live despre cum se adaptează lumea spectacolelor pentru a putea supraviețui după 1 iunie, când a fost anunțată o nouă serie de măsuri de relaxare. În ceea ce privește desfășurarea activității teatrelor, actorul a declarat că „se deschide susținerea spectacolelor în aer liber, însă doar unele instituții vor putea desfășura spectacole în aer liber”.

Actorul a declarat că măsura de a organiza evenimentele în aer liber este un progres, însă doar unele instituții vor putea desfășura spectacole în aer liber.

„Legat de revenire este primită cu brațele deschise. Este impropriu spus că se deschid teatrele, se deschide susținerea spectacolelor în aer liber, cu limita de 500 de persoane, dar înseamnă că doar unele instituții vor putea desfășura spectacole în aer liber, nu toate. Eu fiind colaborator, nu prea joc în astfel de spectacole și nu știu cât mă voi bucură de acest pas înainte, dar este un progres, să sperăm că va urma și pasul mare”.

Denis Hanganu a spus că a pierdut pe plan financiar în criza coronavirusului, însă această perioadă i-a fost utilă pentru a reflecta asupra anumitor teme. De asemenea, a menționat că această măsură nu se poate plia tuturor teatrelor, din cauza condițiilor care trebuiesc îndeplinite.

„Nu totul se poate plia pe genul acesta de desfășurare în aer liber. Unele teatre îndeplinesc condițiile”, spune actorul Denis Hanganu

„Am pierdut că tot românul pe plan financiar, dar am câștigat foarte mulț pentru că am stat foarte mult cu mine și am mai căutat înțelepciune, mi-am pus întrebări, care ajută foarte mult. Mi-a priit foarte bine

De luni se schimbă viață mea, voi ieși din localitate, să am grijă de bunica, la granița cu Republica Moldova. În ceea ce privește teatrul, eu am colaborări cu mai multe teatre, inclusiv la Teatrul Național. Ca instituție, nu i se permite din câte am înțeles, să desfășoare spectacole în Amfiteatru, pentru că se consideră un risc destul de mare participarea spectatorilor să fie spontană.

Dacă e să fim realiști, nu toate spectacolele se pretează desfășurării în aer liber. E negru pe alb, scris. Nu totul se poate plia pe genul acesta de desfășurare în aer liber. Unele teatre îndeplinesc condițiile, spre exemplu, ”Teatrul Masca”, ”Teatrul Constantin Tănase”, altele nu, pentru că implică alt soi de implicare a spectatorilor”.

Noi măsuri de relaxare, începând cu 1 iunie

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi, în urma unei ședințe cu premierul, șase miniștri și secretarul de stat Raed Arafat, că, începând din 1 iunie, va fi permisă organizarea de spectacole, în aer liber, cu participarea a cel mult 500 de persoane, dar fără a fi ignorate măsurile pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.

Șeful statului a anunțat joi o nouă etapă a măsurilor de relaxare, care va începe luni, 1 iunie. „În ce privește măsurile de relaxare, avem și câteva vești pozitive. Începând din 1 iunie, câteva activități care până acum au fost interzise vor redeveni posibile”, a spus șeful statului.

Ministerul Culturii propune ca evenimentele cu peste o mie de participanți simultan să fie interzise, chiar dacă sunt în spații închise sau în aer liber, și după terminarea stării de alertă la sfârșitul lunii august. Măsura apare într-un proiect de lege privind unele măsuri referitoare la desfășurarea evenimentelor cultural-artistice în contextul pandemiei de COVID-19, pus, joi, în dezbatere publică. Potrivit inițiatorilor, proiectul a fost elaborat la solicitarea marilor organizatori de evenimente, aflați într-o „poziție deosebit de îngrijorătoare”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase