GÂNDUL LIVE. Adrian Miuțescu, președintele PNL Argeș, despre reabilitarea Gării Regale: Este o problemă de suflet pentru români. Din acest moment trebuie să ne implicăm – VIDEO

Redactor:
Gandul

Președintele PNL Argeș Adrian Miuțescu a explicat în cadrul emisiunii GÂNDUL LIVE ce l-a determinat să inițieze reabilitarea Gării Regale de la Curtea de Argeș, dar și modul în care se va desfășura acest proces. 

„Este o problemă de suflet pentru români, pentru România – monumente care reprezintă un simbol și care pot fi readuse în atenția publicului și să ne mândrim cu ele”, a precizat acesta la GÂNDUL LIVE.

Gara Regală din Curtea de Argeș și-ar putea redobândi strălucirea, după trei decenii în care a fost lăsată în paragină

„Am avut întotdeauna dorința și ideea de a încerca să recuperăm aceste monumente. (…) M-a iritat pur și simplu, la înmormântarea Regelui Mihai, din dorința de a acoperi sub preș gunoiul, au pus o pânză care efectiv trebuia să creeze imaginea iluzorie a monumentului bine conservat. O pânză care a fost făcută la comanda unui deputat de Argeș care s-a gândit că în felul ăsta putem să mascăm o treabă care trebuia făcută. Și atunci, efectiv, pur și simplu, am spus că nu se mai poate. Din acest moment trebuie să ne implicăm”, a punctat Adrian Miuțescu.

În ce stadiu sunt lucrările de la Gara Regală

De asemenea, acesta a explicat și stadiul în care se află procesul de reabilitare și conservare al clădirii istorice de la Curtea de Argeș, realizată la comanda lui Carol I.

„Împreună cu colegii mei, cu un deputat de Argeș care s-a implicat la bugetul pe 2020, după câteva discuții pe care le-am avut cu actualul ministru al Transportului, domnul Lucian Bode, am introdus pe bugetul pe anul 2020 deschiderea unui punct de finanțare pentru recondiționarea acestui monument, Gara Regală din Curtea de Argeș.

Acest lucru l-am făcut pentru că efectiv nu am mai putut suporta acea imagine unde oameni veniți din toată Europa, din toată lumea, la Curtea de Argeș, la acea înmormântare, puteau vedea în ce hal avem grijă de monumentele din țara noastră”, a mai explicat președintele PNL Argeș.

„Pe vremuri se țineau baluri cu participarea Casei Regale”

„Raportul privind expertiza ca monument pentru începerea lucrărilor este deja finanțat. Contractul a fost semnat. Putem spune că în acest moment se deschide calea pentru a putea începe reabilitarea acestui monument. Sigur că tot raportul va dura, probabil că în 2021 vor începe efectiv lucrările de reparații și de recondiționare a acestui monument. Acesta are niște simboluri care sunt extraordinare – ceasul care este în partea din față a peroanelor care este unul precum cel din Gara Centrală din Paris, iar acesta a fost lăsat defect, fără să fie reparat, iar el va trebui să fie reparat și adus la lumină.

În holul gării de la Curtea de Argeș pe vremuri se țineau baluri cu participarea Casei Regale, a reprezentanților Casei Regale. Acolo a existat un candelabru de cristal care a fost pur și simplu luat de acolo și mutat de cineva, de vreun șef mare de la Regionala CFR Craiova. Cel care știe că l-a luat și ne ascultă și există posibilitatea ca cei de la Regionala CFR Craiova să facă în așa fel încât să aducă înapoi candelabrul din sala de așteptare a Gării din Curtea de Argeș.

Trebuie să aducem tot ce a fost înapoi și să redăm țării, oamenilor, acest monument. Noi suntem implicați în treaba aceasta și după modesta noastră posibilitate încercăm să facem posibil acest lucru pentru că este inadmisibil. Încă există aceată imagine cu acel cearșaf pus pe cele două fațade ale Gării pentru a masca efectiv neputința noastră și modul care cred că nu ne reprezintă. În 30 de ani, nu numai că am stricat, dar nici nu am fost în stare să putem măcar conserva sau îngriji ceea ce am avut”, a explicat Adrian Miuțescu în cadrul emisiunii GÂNDUL LIVE.

Oroare! Celebra prezentatoare TV a ţării, abuzată sexual în scara blocului. Atacatorul i-a pus cuţitul...
Râzi cu lacrimi! Ce a făcut Maricica, o prostituată dintr-un bordel din Vaslui, după ce...
FOTO. Imagini incendiare cu celebra gimnastă a României! Fără lenjerie intimă, pe rețelele de socializare
FOTO. Imagini incendiare cu celebra gimnastă a României! Fără lenjerie intimă, pe rețelele de socializare
Obsesia dubioasă a lui Ceaușescu! Ce obliga oamenii de lângă el să-i facă zilnic. Doamne..
COVID-19 sau o simplă răceală? Medicul Cristian Oancea îţi spune când e cazul să te...
Un bărbat din Mediaș, infectat cu COVID-19, a murit așteptând să se elibereze un pat...
Râzi cu lacrimi! Ce a făcut Maricica, o prostituată dintr-un bordel din Vaslui, după ce...
Cu ea ar accepta să fie înșelată! Andra ar închide ochii dacă Măruță ar înșela-o...
I se spunea AMAZOANA și dădea gata orice BĂRBAT. Niciunul nu rezista la așa „tehnică”
Veste genială pentru pensionari! Apare un nou tip de pensie în România. Cine va putea...
BOMBĂ! Explicația din spatele declarațiilor disperate ale lui Dan Bittman. Legătura cu părinții lui morți
Câtă sare se pune la varza murată la butoi pentru iarnă? Reţetă completă
Cazul influencerului bolnav de COVID-19, care nu credea în coronavirus și a murit la 33...
O experienţă străină în mijlocul Capitalei: Stilul de viaţă francez, în inima Bucureştiului.
Care sunt cele 5 familii mult mai puternice decât masonii sau iluminatii, care s-ar putea...
Inchide