GÂNDUL LIVE. Alina Gorghiu, senator PNL: „Îl susținem pe Florin Cîțu în decizia privind demiterea lui Vlad Voiculescu. Nu credem că USR-PLUS vor da dovadă de iresponsabilitate” | VIDEO

Publicat: 14/04/2021, 18:55
Actualizat: 14/04/2021, 22:24

Senatorul PNL Alina Gorghiu s-a numărat miercuri printre invitații Emmei Zeicescu la GÂNDUL LIVE.

Aceasta a vorbit despre decizia premierului Florin Cîțu de a-l demite pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, dar și despre poziția actuală a partitdului în această privință.

Alina Gorghiu spune că în partid atmosfera este una normală, dat fiind faptul că agitația este o stare normală în politică.

„Cred că nu e o surpriză pentru nimeni că PNL susține în momentul acesta 100% decizia premierului. Încă înainte de a anunța această decizie au tot fost discuții cu liderii coaliției, inclusiv cu Dan Barna. Nu se poate spune că liderii USR-PLUS nu cunoșteau dezbaterile pe subiectele legate de sănătate, semnele de întrebare, chiar și hotărârea premierului de a nu mai tolera eventuale momente de genul celor care s-au tot întâmplat în ultima vreme”, a spus Alina Gorghiu la GÂNDUL LIVE.

Alina Gorghiu: PNL îl susține pe premier. Nu vedem altă soluție politică decât actuala coaliție

Senatorul mai spune că, deși Partidul Național Liberal îl susține pe Florin Cîțu în decizia de a-l demite pe Vlad Voiculescu din funcția de ministru, formațiunea sa consideră că actuala coaliție de guvernare este singura soluție politică în acest moment.

„Pe scurt, noi îl susținem în demersul acesta pe premier și credem că e foarte important să transmitem un mesaj care ține de buna guvernare și nu de persoana unui ministrul. E limpede că e atributul constituțional al lui Florin Cîțu, pe care nu îl poate contesta nimeni. Însă, în același timp, vreau să fie limpede pentru toată lumea că PNL nu are, nu vrea să aibă și nu există pentru noi o altă soluție politică de guvernare decât actuala coaliție de guvernare”, mai spune Gorghiu.

Alina Gorghiu a adăugat că este nevoie de maturitate politică și de responsabilitate în actul de guvernare. „Nu trebuie să ne lamentăm că este schimbat un ministru și nici nu cred că e necesar să avem atâtea contre politice în spațiul public și contestări, pentru că tot împreună rămânem”, spune ea.

Gorghiu: Ordinul semnat de secretarul de stat este inacceptabil

Senatorul atrage atenția că luni au fost discuții în ședința de coaliție, în cadrul căreia Florin Cîțu a avertizat că nu mai acceptă decizii unilaterale. Gorghiu spune că ordinul semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan, transmis la Monitorul Oficial „fără transparență, fără consultări prealabile, fără discuții cu cei implicați și afectați și fără avizul șefului Guvernului”, este inacceptabil.

Alina Gorghiu adaugă că ordinul secretarului de stat nu este singurul lucru „care a deranjat”, ci a fost picătura care a umplut paharul. Ea spune că indiferent de sensibilitățile din coaliție, este important ca partidele aflate la guvernare să vadă tabloul mare, să susțină în continuare efortul național de revenire la normalitate, mai ales că partidele aflate la putere și-au asumat o responsabilitate.

Senatorul mai spune că PNL așteaptă o propunere cât mai rapidă de ministru al Sănătății din partea USR-PLUS, așa cum s-a convenit la momentul în care a fost realizată coaliția.

Senatorul PNL nu crede că USR-PLUS vor ieși de la guvernare

Întrebată de Emma Zeicescu despre ce ar face PNL în cazul în care USR-PLUS s-ar retrage din coaliție, Gorghiu a declarat că nu crede că în politică se poate ajunge la momente de iresponsabilitate din pricina schimbării unui ministru.

„Mi-e greu să cred că cineva, odată ce face politică și a ajuns la guvernare, poate fi atât de iresponsabil încât să spună «eu mă leg cu Vlad Voiculescu de gât și mă duc în opoziție». Eu cred că USR-PLUS vor da dovadă de responsabilitate și vor merge pe formula menținerii actualei coaliții aflate la guvernare, și nu numai pe această formulă, vor veni cu o propunere într-un interval scurt, cu o propunere bună, sunt convinsă, pentru că au soluții articulate din interiorul partidului lor și vor merge mai departe, ducând alături de noi și de UDMR la bun sfârșit programul de guvernare”, a spus Gorghiu la GÂNDUL LIVE.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și...
Incredibil cine e Mihaela, fata care s-a aruncat de la etajul 15! Mesajul de adio...
Ce au stabilit judecătorii în cazul lui Vlad Pascu. Tatăl lui Sebastian Olariu, unul dintre...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Un inginer Boeing spune că producătorul american de avioane a ignorat îngrijorările legate de siguranţă:...
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
Legea pe are O AȘTEPTAU milioane de români. Proiectul tocmai a fost DEPUS la Parlament
BREAKING NEWS. Va fi sau nu RETRAS Cătălin Cîrstoiu
Chefi la cuțite, sezonul 13. Cine sunt concurenții din echipa lui chef Richard Abou Zaki....
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
BANCUL ZILEI. Bulă îşi cumpără un taur viguros. Vine primarul:- Bulă, cât vrei pe el?
Știința confirmă: îmbrățișările pot alina durerea, anxietatea și depresia!