GÂNDUL LIVE. Anca Baniță, trainer și coach: Din frică nu vor veni niciodată soluții. Trebuie să ne schimbăm starea și să ne calmăm – VIDEO

Publicat: 13/05/2020, 13:33
Actualizat: 13/05/2020, 15:49

Anca Baniță, trainer și coach, a explicat în cadrul emisiunii GÂNDUL LIVE că în această perioadă dificilă cu care se confruntă întreaga lume, oameni iar trebui să ia decizii atunci când sunt într-o stare mentală bună deoarece „din frică nu vor veni niciodată soluții”. 

„Atunci când suntem stresați, când suntem în criză, în niciun caz nu avem acces la resurse. Deci cred că primul lucru pe care trebuie să îl facem este să ne calmăm, să ne schimbăm starea și sunt instrumente care sunt la dispoziția tuturor, precum este meditația, să ne aducem într-o altă stare și din aceea să căutăm soluții. Din frică nu vor veni niciodată soluții”, a precizat Anca Baniță la GÂNDUL LIVE.

GÂNDUL LIVE. „Cred că este o oportunitate foarte mare să găsim resurse în noi”

„În zgomotul ăsta infernal, cu birou, cu trafic, job, nici măcar nu ne mai auzim pe noi de multe ori. A fost un timp în care am putut să ne conectăm la cine suntem noi pe bune și chiar să luăm niște decizii importante. (…) Cred că orice situație vine cu plusuri și cu minusuri și, dacă la început pandemia a părut o criză pe care nu o putem depăși, de fapt cred că este o oportunitate foarte mare să găsim resurse în noi, pe care nu le-am fi văzut dacă nu era, și, în plus, să învățăm, să ne dezvoltăm niște abilități.

Abilitatea de a ne gestiona mintea, abilitatea de a ne calma, de a întreține niște relații într-un anumit fel, de a comunica chiar și în conflict. Sunt foarte multe abilități care au avut o șansă să se dezvolte în noi în perioada asta”, a mai explicat trainerul în cadrul emisiunii prezentate de Emma Zeicescu.

GÂNDUL LIVE. „Cred că orice om care este conectat la o viziune sau are un de ce puternic în perioada asta își va găsi motivația”

De asemenea, Anca Baniță a susținut că perioada de izolare în contextul pandemiei de coronavirus i-a ajutat și îi poate ajuta pe unii oameni că descopere cine sunt cu adevărat, dar și de vor de la viață.

„Să faci ceva pentru bani, doar pentru bani, nu este o direcție corectă. Te poți trezi că rămâi fără job sau că ești total nefericit în el. Sunt foarte mulți oameni care oricum erau nefericiți în joburile lor și poate cu ocazia asta încep să se gândească dacă viața lor nu ar putea fi și altfel. La cursul meu, de exemplu, în primele module, vorbim foarte mult despre: cine sunt eu, ce vreau să creez, din ce roluri, ce mai am de învățat. Le pun întrebări tip coaching pe care oamenii poate nu și le-au mai pus niciodată și descoperă, pe de-o parte, că sunt lucruri pe care vor să le facă și își regăsesc motivația. Eu nu cred că oamenii sunt pasivi per se. Cred că orice om care este conectat la o viziune sau are un de ce puternic în perioada asta își va găsi motivația.

Viziunea poate fi legată și de lucruri foarte simple. Întrebarea e: cum pot să îi servesc pe cei din jur în perioada asta. Iar întrebarea asta pot să i-o pun și dacă sunt la sat și dacă sunt la oraș și dacă sunt trainer și dacă sunt… orice. Sunt oameni care au început să facă livrări. S-au întrebat de ce are nevoie lumea în perioada asta”, a explicat aceasta la GÂNDUL LIVE.

Coach-ul Anca Baniță a prezentat și una dintre metodele care îi poate ajuta pe oamenii care se regăsesc într-un impac din punct de vedere emoțional sau psihic.

GÂNDUL LIVE. „Primul pas este să te calmezi, să respiri”

„Primul lucru e să te calmezi și să ieși din frică. În funcție de starea în care suntem ne sunt accesibile anumite soluții sau nu. Dacă ești în frică sau panică nu o să îți vină nicio idee bună. Primul pas este să te calmezi, să respiri. Eu îi învăț pe oameni o tehnică foarte simplă de respirație abdominală: respiri până în abdomen timp de 10 minute. Conform științei, după 10 minute te-ai calmat, practic sistemul nervos s-a calmat”, a explicat trainerul.

„Ar trebui să ne întrebăm cum ne-am putea trezi dimineața fericiți”

„Sunt unii oameni care acum probabil își regândesc întregul stil de viață. Poate ne dăm seama că nu avem nevoie de atât de multe obiecte, poate putem să lucrăm și de acasă mai mult, poate că viața poate arăta altfel, că pot avea mai mult timp liber pentru copilul care poate are nevoie. sunt multe revelații din zona personală și parcă s-au reașezat valorile într-o zonă mai sănătoasă: relații, familie, sănătate. S-ar putea ca cei care se reîntorc la joburi să nu mai dorească să lucreze în același condiții, să nu mai stea la birou până la 8-9 seara sau chiar să își schimbe jobul.

De multe ori ne întrebăm greșit: ce job ne aduce bani. Greșit. Ar trebui să ne întrebăm cum ne-am putea trezi dimineața fericiți. Pare departe pentru unii dintre noi, n-am fost învățați la școală să gândim așa. Eu îmi doresc să îi ajut pe oameni să gândească așa. Altfel nu vor fi niciodată fericiți, împliniți, bucuroși, mulțumiți ei cu ei și astase va reflecta și în relații, familii… Cred că această perioadă ne poate aduce și multe lucruri bune dacă ne putem uita după ele”, a mai precizat aceasta.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au abandonat mortul pentru a-și salva viața. Un cortegiu funerar din Mureș a fost atacat...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
E strict interzis în România dacă stai la BLOC. Se face ÎNCHISOARE
Miliardar român, fără noroc în dragoste. Dat în judecată de a patra nevastă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Nepotul lui Florin Salam, Adrian Petrache, reușită uriașă în carieră: "'Cu bucurie și recunoștiință, vă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Veniturile din toată lumea se vor micșora până în 2050 din cauza schimbărilor climatice