GÂNDUL LIVE. Anca Baniță, trainer și coach: Din frică nu vor veni niciodată soluții. Trebuie să ne schimbăm starea și să ne calmăm – VIDEO

Publicat: 13/05/2020, 13:33
Actualizat: 13/05/2020, 15:49

Anca Baniță, trainer și coach, a explicat în cadrul emisiunii GÂNDUL LIVE că în această perioadă dificilă cu care se confruntă întreaga lume, oameni iar trebui să ia decizii atunci când sunt într-o stare mentală bună deoarece „din frică nu vor veni niciodată soluții”. 

„Atunci când suntem stresați, când suntem în criză, în niciun caz nu avem acces la resurse. Deci cred că primul lucru pe care trebuie să îl facem este să ne calmăm, să ne schimbăm starea și sunt instrumente care sunt la dispoziția tuturor, precum este meditația, să ne aducem într-o altă stare și din aceea să căutăm soluții. Din frică nu vor veni niciodată soluții”, a precizat Anca Baniță la GÂNDUL LIVE.

GÂNDUL LIVE. „Cred că este o oportunitate foarte mare să găsim resurse în noi”

„În zgomotul ăsta infernal, cu birou, cu trafic, job, nici măcar nu ne mai auzim pe noi de multe ori. A fost un timp în care am putut să ne conectăm la cine suntem noi pe bune și chiar să luăm niște decizii importante. (…) Cred că orice situație vine cu plusuri și cu minusuri și, dacă la început pandemia a părut o criză pe care nu o putem depăși, de fapt cred că este o oportunitate foarte mare să găsim resurse în noi, pe care nu le-am fi văzut dacă nu era, și, în plus, să învățăm, să ne dezvoltăm niște abilități.

Abilitatea de a ne gestiona mintea, abilitatea de a ne calma, de a întreține niște relații într-un anumit fel, de a comunica chiar și în conflict. Sunt foarte multe abilități care au avut o șansă să se dezvolte în noi în perioada asta”, a mai explicat trainerul în cadrul emisiunii prezentate de Emma Zeicescu.

GÂNDUL LIVE. „Cred că orice om care este conectat la o viziune sau are un de ce puternic în perioada asta își va găsi motivația”

De asemenea, Anca Baniță a susținut că perioada de izolare în contextul pandemiei de coronavirus i-a ajutat și îi poate ajuta pe unii oameni că descopere cine sunt cu adevărat, dar și de vor de la viață.

„Să faci ceva pentru bani, doar pentru bani, nu este o direcție corectă. Te poți trezi că rămâi fără job sau că ești total nefericit în el. Sunt foarte mulți oameni care oricum erau nefericiți în joburile lor și poate cu ocazia asta încep să se gândească dacă viața lor nu ar putea fi și altfel. La cursul meu, de exemplu, în primele module, vorbim foarte mult despre: cine sunt eu, ce vreau să creez, din ce roluri, ce mai am de învățat. Le pun întrebări tip coaching pe care oamenii poate nu și le-au mai pus niciodată și descoperă, pe de-o parte, că sunt lucruri pe care vor să le facă și își regăsesc motivația. Eu nu cred că oamenii sunt pasivi per se. Cred că orice om care este conectat la o viziune sau are un de ce puternic în perioada asta își va găsi motivația.

Viziunea poate fi legată și de lucruri foarte simple. Întrebarea e: cum pot să îi servesc pe cei din jur în perioada asta. Iar întrebarea asta pot să i-o pun și dacă sunt la sat și dacă sunt la oraș și dacă sunt trainer și dacă sunt… orice. Sunt oameni care au început să facă livrări. S-au întrebat de ce are nevoie lumea în perioada asta”, a explicat aceasta la GÂNDUL LIVE.

Coach-ul Anca Baniță a prezentat și una dintre metodele care îi poate ajuta pe oamenii care se regăsesc într-un impac din punct de vedere emoțional sau psihic.

GÂNDUL LIVE. „Primul pas este să te calmezi, să respiri”

„Primul lucru e să te calmezi și să ieși din frică. În funcție de starea în care suntem ne sunt accesibile anumite soluții sau nu. Dacă ești în frică sau panică nu o să îți vină nicio idee bună. Primul pas este să te calmezi, să respiri. Eu îi învăț pe oameni o tehnică foarte simplă de respirație abdominală: respiri până în abdomen timp de 10 minute. Conform științei, după 10 minute te-ai calmat, practic sistemul nervos s-a calmat”, a explicat trainerul.

„Ar trebui să ne întrebăm cum ne-am putea trezi dimineața fericiți”

„Sunt unii oameni care acum probabil își regândesc întregul stil de viață. Poate ne dăm seama că nu avem nevoie de atât de multe obiecte, poate putem să lucrăm și de acasă mai mult, poate că viața poate arăta altfel, că pot avea mai mult timp liber pentru copilul care poate are nevoie. sunt multe revelații din zona personală și parcă s-au reașezat valorile într-o zonă mai sănătoasă: relații, familie, sănătate. S-ar putea ca cei care se reîntorc la joburi să nu mai dorească să lucreze în același condiții, să nu mai stea la birou până la 8-9 seara sau chiar să își schimbe jobul.

De multe ori ne întrebăm greșit: ce job ne aduce bani. Greșit. Ar trebui să ne întrebăm cum ne-am putea trezi dimineața fericiți. Pare departe pentru unii dintre noi, n-am fost învățați la școală să gândim așa. Eu îmi doresc să îi ajut pe oameni să gândească așa. Altfel nu vor fi niciodată fericiți, împliniți, bucuroși, mulțumiți ei cu ei și astase va reflecta și în relații, familii… Cred că această perioadă ne poate aduce și multe lucruri bune dacă ne putem uita după ele”, a mai precizat aceasta.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Orașul care îi plătește pe oamenii fără adăpost cu 1.000 de dolari pe lună. Într-un...
Adevăratul motiv pentru care Răzvan Simion nu și-a invitat colegii la nunta cu Daliana Răducan...
FOTO. Imagini incendiare cu Andreea Bălan, într-un costum de baie alb, la Dubai. L-a zăpăcit...
Andreea Antonescu a spus ce crede despre relația Andreei Bălan cu Victor Cornea! Ce reacție...
VIDEO&FOTO Noi imagini cu Putin, Kim, doi căței, un cal și o limuzină. „Ce drăguți...
Babs, fosta lui Dorian Popa, 'selectată' în grămada de femei a fraților Tate! A mers...
„Se descurcă cât de bine poate!” Cum decurge tratamentul pentru cancer al lui Kate Middleton
Jumătate de țară intră de la ora 14.00 sub avertizare cod galben de ploi torențiale...
A murit la 36 de ani în timp ce se afla în vacanță. "Regina frumuseții",...
Cristian Molnar, tânărul luat de viitură în Italia, ar fi fost găsit după trei săptămâni...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Parbriz spart de piatră. RCA-ul acoperă un astfel de incident?
Vremea se schimbă drastic. Vin ploile şi vijeliile. ANM: cod portocaliu în 12 judeţe şi...
O tabără militată asiriană, DISTRUSĂ de „îngerul Domnului”, a fost găsită
Bătrânii primesc 600 LEI lunar de la stat. Pensionarii trebuie să depună dosar cu cerere
Tradiții străvechi de Sânziene. Ce trebuie făcut neapărat noaptea
Andreea Bălan, apariție de revistă în ziua în care a împlinit 40 de ani: „Am...
Localitatea din România fără caniculă! Ieri au fost doar 13 grade. Singura oază de răcoare...
Maria Dragomiroiu, mărturisiri cutremurătoare despre momentul în care a fost la un pas să își...
Ce surpriză i-a pregătit Victor Cornea Andreei Bălan de ziua ei de naștere: ”La mulți...
BANCUL ZILEI. Niște canibali îl prind pe BULĂ: Plătești 100 de $, iei bătaie sau...
Balenele ucigașe vânează și mănâncă rechini în Golful California, au descoperit cercetătorii
×