GÂNDUL LIVE. Anca Baniță, trainer și coach: Din frică nu vor veni niciodată soluții. Trebuie să ne schimbăm starea și să ne calmăm – VIDEO

Publicat: 13/05/2020, 13:33
Actualizat: 13/05/2020, 15:49

Anca Baniță, trainer și coach, a explicat în cadrul emisiunii GÂNDUL LIVE că în această perioadă dificilă cu care se confruntă întreaga lume, oameni iar trebui să ia decizii atunci când sunt într-o stare mentală bună deoarece „din frică nu vor veni niciodată soluții”. 

„Atunci când suntem stresați, când suntem în criză, în niciun caz nu avem acces la resurse. Deci cred că primul lucru pe care trebuie să îl facem este să ne calmăm, să ne schimbăm starea și sunt instrumente care sunt la dispoziția tuturor, precum este meditația, să ne aducem într-o altă stare și din aceea să căutăm soluții. Din frică nu vor veni niciodată soluții”, a precizat Anca Baniță la GÂNDUL LIVE.

GÂNDUL LIVE. „Cred că este o oportunitate foarte mare să găsim resurse în noi”

„În zgomotul ăsta infernal, cu birou, cu trafic, job, nici măcar nu ne mai auzim pe noi de multe ori. A fost un timp în care am putut să ne conectăm la cine suntem noi pe bune și chiar să luăm niște decizii importante. (…) Cred că orice situație vine cu plusuri și cu minusuri și, dacă la început pandemia a părut o criză pe care nu o putem depăși, de fapt cred că este o oportunitate foarte mare să găsim resurse în noi, pe care nu le-am fi văzut dacă nu era, și, în plus, să învățăm, să ne dezvoltăm niște abilități.

Abilitatea de a ne gestiona mintea, abilitatea de a ne calma, de a întreține niște relații într-un anumit fel, de a comunica chiar și în conflict. Sunt foarte multe abilități care au avut o șansă să se dezvolte în noi în perioada asta”, a mai explicat trainerul în cadrul emisiunii prezentate de Emma Zeicescu.

GÂNDUL LIVE. „Cred că orice om care este conectat la o viziune sau are un de ce puternic în perioada asta își va găsi motivația”

De asemenea, Anca Baniță a susținut că perioada de izolare în contextul pandemiei de coronavirus i-a ajutat și îi poate ajuta pe unii oameni că descopere cine sunt cu adevărat, dar și de vor de la viață.

„Să faci ceva pentru bani, doar pentru bani, nu este o direcție corectă. Te poți trezi că rămâi fără job sau că ești total nefericit în el. Sunt foarte mulți oameni care oricum erau nefericiți în joburile lor și poate cu ocazia asta încep să se gândească dacă viața lor nu ar putea fi și altfel. La cursul meu, de exemplu, în primele module, vorbim foarte mult despre: cine sunt eu, ce vreau să creez, din ce roluri, ce mai am de învățat. Le pun întrebări tip coaching pe care oamenii poate nu și le-au mai pus niciodată și descoperă, pe de-o parte, că sunt lucruri pe care vor să le facă și își regăsesc motivația. Eu nu cred că oamenii sunt pasivi per se. Cred că orice om care este conectat la o viziune sau are un de ce puternic în perioada asta își va găsi motivația.

Viziunea poate fi legată și de lucruri foarte simple. Întrebarea e: cum pot să îi servesc pe cei din jur în perioada asta. Iar întrebarea asta pot să i-o pun și dacă sunt la sat și dacă sunt la oraș și dacă sunt trainer și dacă sunt… orice. Sunt oameni care au început să facă livrări. S-au întrebat de ce are nevoie lumea în perioada asta”, a explicat aceasta la GÂNDUL LIVE.

Coach-ul Anca Baniță a prezentat și una dintre metodele care îi poate ajuta pe oamenii care se regăsesc într-un impac din punct de vedere emoțional sau psihic.

GÂNDUL LIVE. „Primul pas este să te calmezi, să respiri”

„Primul lucru e să te calmezi și să ieși din frică. În funcție de starea în care suntem ne sunt accesibile anumite soluții sau nu. Dacă ești în frică sau panică nu o să îți vină nicio idee bună. Primul pas este să te calmezi, să respiri. Eu îi învăț pe oameni o tehnică foarte simplă de respirație abdominală: respiri până în abdomen timp de 10 minute. Conform științei, după 10 minute te-ai calmat, practic sistemul nervos s-a calmat”, a explicat trainerul.

„Ar trebui să ne întrebăm cum ne-am putea trezi dimineața fericiți”

„Sunt unii oameni care acum probabil își regândesc întregul stil de viață. Poate ne dăm seama că nu avem nevoie de atât de multe obiecte, poate putem să lucrăm și de acasă mai mult, poate că viața poate arăta altfel, că pot avea mai mult timp liber pentru copilul care poate are nevoie. sunt multe revelații din zona personală și parcă s-au reașezat valorile într-o zonă mai sănătoasă: relații, familie, sănătate. S-ar putea ca cei care se reîntorc la joburi să nu mai dorească să lucreze în același condiții, să nu mai stea la birou până la 8-9 seara sau chiar să își schimbe jobul.

De multe ori ne întrebăm greșit: ce job ne aduce bani. Greșit. Ar trebui să ne întrebăm cum ne-am putea trezi dimineața fericiți. Pare departe pentru unii dintre noi, n-am fost învățați la școală să gândim așa. Eu îmi doresc să îi ajut pe oameni să gândească așa. Altfel nu vor fi niciodată fericiți, împliniți, bucuroși, mulțumiți ei cu ei și astase va reflecta și în relații, familii… Cred că această perioadă ne poate aduce și multe lucruri bune dacă ne putem uita după ele”, a mai precizat aceasta.

Calvar pentru o tânără. Ce a putut să păţească după 10 partide de sex într-un...
INCREDIBIL! Câți lei câștigă lunar un livrator de la Foodpanda
FOTO. Alina Pușcaș, în costum de baie! Cum arată trupul vedetei
Demența la bătrânețe poate fi prevenită, dacă urmezi 5 sfaturi simple
Anunț cutremurător! Medicul Valeriu Gheorghiță, adevărul despre efectele adverse ale dozei a treia de vaccin:
Kira Hagi, prezentatoare de știri! La ce post apare fiica lui Gică Hagi | VIDEO
Averea halucinantă a noului premier al României! 40.000 de euro pensie și venituri grotesc de...
Criza guvernamentală ucide oameni zilnic. Apelul medicilor: Depolitizaţi deciziile medicale şi haideţi să colaborăm
Cum să eviți impactul cu un animal care îți apare în fața mașinii. Sfaturile care...
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
Vaccinarea anti-COVID a accelerat. Un epidemiolog a anunțat când vom atinge imunitatea de turmă în...
INCREDIBIL! Câți lei câștigă lunar un livrator de la Foodpanda
Un medic AVERTIZEAZĂ: acestea sunt cele mai PERICULOASE poziții AMOROASE. „Oamenii nu sunt făcuți să...
Când se întoarce frigul în România. Trebuie să ne pregătim deja hainele groase
VIDEO Dacia ca un MONSTRU bate orice BMW sau Mercedes la viteză. Cum arată bolidul...
Cristian Bîrcă și-a băgat încă o firmă în FALIMENT
Filmul din cariera lui pe care Brad Pitt ar vrea ca lumea să îl uite!
Marea noastră actriță A MURIT... Este doliu uriaș în lumea actorilor români
Bombă totală în televiziune! Este demisia momentului. Renunță la emisiune după 12 ani
Trecerea la ora de iarnă în 2021. Un mare pericol amenință milioane de români
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Pâinea noastră (scumpă) cea de toate zilele? România, producţie record de grâu în 2021